powered by Surfing Waves

Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

Τιμάται ο Άγιος Ιωάννης ο Ρώσος στη Λάρισα μαζί με την επέτειο της Άλωσης της Πόλης το 1453


Θρησκευτική πανήγυρη στη μνήμη του Οσίου Ιωάννου του Ρώσου και για την επέτειο της Άλωσης της Πόλης το 1453, θα τελεσθεί σήμερα Τρίτη, στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου στη Νέα Σμύρνη Λάρισας, με πρωτοβουλία της Εταιρίας Καππαδοκικών Σπουδών και με τις ευλογίες της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τα εξής:
Σήμερα Τρίτη 26 Μαΐου ώρα 7 μ.μ. :Πανηγυρικός Εσπερινός με αρτοκλασία, Παράκληση και εν συνεχεία η διανομή του φαγητού «Μαντί» με το οποίο θαυματούργησε ο Όσιος Ιωάννης. Τετάρτη 27 Μαΐου, ώρα 7π.μ.: Όρθρος - Θεία Λειτουργία και μνημόσυνο για την ανάπαυση της ψυχής του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου και των πεσόντων από της Αλώσεως της Πόλεως έως και της Μικρασιατικής Καταστροφής και των κεκοιμημένων μελών του σωματείου. Τετάρτη 27 Μαΐου ώρα 7μ.μ.: Εσπερινός με αρτοκλασία, εγκώμια του Οσίου Ιωάννου του Ρώσου και παράκληση. Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων θα τεθούν σε προσκύνηση το ιερό λείψανο και η θαυματουργή εικόνα του Οσίου Ιωάννου του Ρώσου, κειμήλια που μεταφέρθηκαν από την Καππαδοκία.
ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΕΡΕΤΡΙΑΣ
Πανηγυρίζει αύριο Τετάρτη το ιερό παρεκκλήσι του Αγίου Νεκταρίου της οδού Ερετρίας στη Λάρισα, της ενορίας Αγίου Γεωργίου, προς τιμή του Αγίου Ιωάννου του Ρώσου. Το πρόγραμμα έχει ως ακολούθως:
Σήμερα Τρίτη στις 7. 30 μ. μ. Πανηγυρικός Μέγας Εσπερινός του Οσίου Ιωάννου του Ρώσου, με αρτοκλασία και θείο κήρυγμα. Τετάρτη 27 Μαΐου στις 7- 10 π. μ. πανηγυρική θεία λειτουργία. Στις 7. 30 μ. μ. μεθέορτος εσπερινός, ιερά παράκληση και το ύψωμα του Οσίου Ιωάννου του Ρώσου. Το σκουφάκι του Αγίου Ιωάννου του Ρώσου θα παραμείνει εντός του παρεκκλησίου από την Τρίτη το απόγευμα, έως και την Τετάρτη το βράδυ, για ευλογία των πιστών (Αστική συγκοινωνία Νο 4 στάση Καραγάτση και Ψυχάρη).

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.