powered by Surfing Waves

Τρίτη 19 Μαΐου 2015

Δεν αυξάνεται ο ανώτατος αριθμός θέσεων πωλητών για τις λαϊκές αγορές του δήμου μας


Λαϊκή Αγορά Μαντουδίου

Το Δημοτικό Συμβούλιο καθόρισε να παραμείνουν οι υφιστάμενες θέσεις πωλητών λαϊκών αγορών του Δήμου Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας, όπως έχουν:
Α. ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΕΣ ΆΔΕΙΕΣ
Οπωροκηπευτικά: 6 θέσεις
Ελιές : 3 θέσεις
Μέλι αφεψήματα: 2 θέσεις
Α1. Εποχιακές άδειες:
Οπωροκηπευτικά 3 θέσεις
Ξηροί καρποί: 1 θέση

 Από τα πρακτικά της συνεδρίασης
Σύμφωνα με την παρ.1 του άρθρου 5 του Ν.4264/14 (ΦΕΚ 118/15.05.2014 τεύχος Α'): «Με απόφαση του οικείου Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία εγκρίνεται από τον οικείο Περιφερειάρχη, καθορίζεται ο ανώτατος αριθμός θέσεων πωλητών για όλες τις λαϊκές αγορές που λειτουργούν στη χωρική του αρμοδιότητα, ο οποίος συναρτάται με τον πληθυσμό του δήμου βάσει τελευταίας απογραφής.
Ο υφιστάμενος αριθμός αδειών δεν δύναται να μειωθεί.»
Επιπλέον, σύμφωνα με την παρ.3β του άρθρου 92 του Ν.4314/14 (ΦΕΚ 265/23.12.2014 τεύχος Α’):
«Το Κεντρικό Συντονιστικό Όργανο Λαϊκών Αγορών Ελλάδος (Κ.Σ.Ο.Λ.Α.Ε.), το οποίο υπάγεται στη Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας εξετάζει την αναγκαιότητα έκδοσης επαγγελματικών αδειών λαϊκών αγορών, αφού συγκεντρώνει τα πραγματικά δεδομένα και καθορίζει σε ετήσια βάση τον απαιτούμενο αριθμό έκδοσης επαγγελματικών αδειών λαϊκών αγορών ανά Περιφέρεια και Δήμο, οι οποίες θα χορηγούνται, σύμφωνα με την παράγραφο 1 του άρθρου 14 του ν. 4264/2014 (Α 118)» Κατόπιν τούτων, σας καλώ να ψηφίσουμε σχετικά
Το δημοτικό συμβούλιο αφού άκουσε την εισήγηση του προέδρου και έλαβε υπόψη του
 Τις γνώμες των πιο κάτω δημοτικών συμβούλων, που είναι:
Βούλγαρης Αναστάσιος: Είναι ένα θέμα πολύ σοβαρό η Λαϊκή Αγορά και γίνεται πιο σοβαρό όταν δεν συμμετέχουν ντόπιοι παραγωγοί. Έρχονται όλοι οι ξένοι από όλη την Εύβοια εκτός από το Μαντούδι και την γύρω περιοχή. Προτείνω κάποια στιγμή να μπει θέμα στο δημοτικό συμβούλιο με τι τρόπο μπορούμε να νομιμοποιήσουμε τους ντόπιους παραγωγούς έτσι ώστε να έχουν δυνατότητα να συμμετέχουν στην λαϊκή αγορά. Έρχονται από άλλα μέρη μας αφήνουν μόνο την βρωμιά, κανένα ευρώ στα μαγαζιά και οι συμπολίτες μας αναγκάζονται να πουλάνε σε διάφορα σημεία στο Μαντούδι, να τους γράφει η Αστυνομία και ότι εισέπραξαν να το πληρώνουν σε πρόστιμα.
Στεργίου Ιωάννης: Συμφωνούμε με την μη αύξηση των θέσεων, άλλωστε μείωση δεν μπορούμε να κάνουμε όπως προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία. Μία παρατήρηση που έχω να κάνω, από δω και πέρα όσες κενές θέσεις υπάρχουν και παρέχει ο ίδιος ο νόμος την δυνατότητα ,να παρέχονται κατά προτεραιότητα σε παραγωγούς. Το θέμα είναι επειδή μας έχει απασχολήσει και άλλες φορές, ότι κάθε παραγωγός δικαιούται μια άδεια, μία για λαϊκή ή μία για πλανόδιο εμπόριο, δεν μπορεί και τις δύο ταυτόχρονα. Θα πρέπει να τοποθετούνται οι παραγωγοί και μας καλύπτει ο νόμος,επειδή υπάρχει και εμπορική δραστηριότητα και παραγωγική κατά προτεραιότητα επιλέγονται οι παραγωγοί και αυτό θα πρέπει να το δούμε, ούτως ώστε να στηρίξουμε τους ανθρώπους της τοπικής κοινωνίας.

Παζάρας Βασίλειος: Δεν έχω καταλάβει αν υπάρχουν δημότες μας παραγωγοί με άδειες που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στην Λαϊκή Αγορά και αν οι θέσεις αυτές είναι καλυμμένες. Συμφωνώ με την τοποθέτηση του κ. Στεργίου Ιωάννη

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.