powered by Surfing Waves

Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

1η Διαδρομή Κρασιού στην Περιφέρεια μας "Οινικές Αναζητήσεις στην Καρδιά της Ελλάδας



Ξεκινούν οι εκδηλώσεις για την 1η Διαδρομή Κρασιού στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας Με τίτλο «Οινικές Αναζητήσεις στην Καρδιά της Ελλάδας», η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας διοργανώνει το προσεχές Σαββατοκύριακο (9-10 Μαΐου) σε συνεργασία με την Ένωση Οινοπαραγωγών Αμπελώνα Κεντρικής Ελλάδας (ΕΝ.Ο.Α.Κ.Ε.) εκδηλώσεις στα επισκέψιμα οινοποιεία της
Περιφέρειας Με εκδηλώσεις στα επτά από τα δώδεκα Οινοποιεία της Στερεάς Ελλάδας που συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Ανοιχτές Πόρτες» της ΕΝΟΑΚΕ, εγκαινιάζει η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας την 1η Διαδρομή Κρασιού 2015, με το συμβολικό τίτλο – πρόσκληση «Οινικές Αναζητήσεις στην Καρδιά της Ελλάδας», το Σάββατο 9 και την Κυριακή 10 Μαΐου.
Πηγη:www.pste.gov.gr

Τοπικοί Οίνοι

  Στη Στερεά Ελλάδα συναντάμε μόνο Τοπικούς Οίνους ενώ στην Καρδίτσα, τη Λάρισα και τη Μαγνησία και Οίνους Προέλευσης Ανωτέρας Ποιότητας (ΟΠΑΠ).
.

Στη Βοιωτία συναντάμε τον Θηβαϊκό Τοπικό και τον Τοπικό Οίνο Πλαγιών Κιθαιρώνα ενώ στην Εύβοια έχουμε τους Τοπικούς Ριτσώνας Αυλίδας, Ληλαντίου Πεδίου και τον Καρυστινό Τοπικό.
Στο νομό Φθιώτιδας συναντάμε τους Τοπικούς Οίνους Κοιλάδας Αταλάντης, Οπούντιας Λοκρίδος, Πλαγιών Κνημίδος, Παρνασσού καθώς και τον Τοπικό Οίνο Μαρτίνου. Στη Φωκίδα δεν συναντάμε Τοπικούς οίνους παρά μόνο Επιτραπέζιους ή τον Τοπικό Οίνο Στερεάς Ελλάδας. Η Καρδίτσα φημίζεται για τους εξαιρετικούς οίνους ΟΠΑΠ Μεσενικόλα από τις ποικιλίες μαύρο Μεσενικόλα, Syrah και Carignan, η Λάρισα για τη Ραψάνη ΟΠΑΠ και τους Τοπικούς Οίνους Κρανιά και Τυρνάβου, η Μαγνησία για τον ΟΠΑΠ Αγχίαλος, η Λευκάδα για τον Τοπικό Λευκάδας, τα Τρίκαλα για τον Τοπικό Οίνο Μετεώρων ενώ δεν πρέπει να παραλείψουμε να αναφερθούμε στη Ρετσίνα η οποία είναι Οίνος Ονομασίας Κατά Παράδοση.


Οι δυνατότητες της περιοχής όσον αφορά στην ανάπτυξη του αγροτουρισμού είναι πολύ μεγάλες και παραμένουν προς το παρόν ανεκμετάλλευτες.
Η έλλειψη έργων υποδομής αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα και η δημιουργία της ΕΝΟΑΚΕ σκοπό έχει να αποτελέσει μοχλό ώθησης, ανάπτυξης και προώθησης της ευρύτερης περιοχής της Κεντρικής Ελλάδας.
Γαστρονομία, λαογραφία, αρχαιολογικοί χώροι, υπό ανάπτυξη θέρετρα (ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, spa, ski-resort, ιστιοπλοΐα) θα αποτελέσουν τους κρίκους της αλυσίδας για την ανάπτυξη της περιοχής.
Επίσης, γίνονται παράλληλες προσπάθειες σαν αυτή της ίδρυσης του Δικτύου που καλύπτει τους νομούς Βοιωτίας, Φωκίδας και Φθιώτιδας, από τον Οργανισμού Αγροτικής Ανάπτυξης Στερεάς Ελλάδας (ΟΑΑΣΕ) μαζί με αμπελουργούς και οινοποιούς της περιοχής.



 Η ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής Ελλάδας, σύμφωνα με το καταστατικό της ΕΝΟΑΚΕ, καλύπτει τους νομούς Αττικής, Βοιωτίας, Εύβοιας, Φθιώτιδας, Φωκίδας, Αιτωλοακαρνανίας, Ευρυτανίας, Άρτας, Καρδίτσας, Τρικάλων, Λάρισας, Μαγνησίας (συμεριλαμβανομένων των Σποράδων) και της νήσου Λευκάδας.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.