Τρίτη, 12 Μαΐου 2015

ΕΕΤΤ προς το Δήμο μας: "οι Δήμοι δεν έχουν εκ του νόμου το δικαίωμα για οποιαδήποτε εγκατάσταση τηλεοπτικών αναμεταδοτών"Σύμφωνα με ανακοίνωση του του δήμου 'η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) με απόφασή της στις 13-02-2014 απέδωσε τις συχνότητες για την εκπομπή τηλεοπτικού σήματος ψηφιακής τεχνολογίας στον ψηφιακό πάροχο δικτύου DigeaΑ.Ε. και στη Δημόσια Τηλεόραση.
Από τις διατάξεις της σχετικής νομοθεσίας, δεν προβλέπεται η εκχώρηση συχνοτήτων στους φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης, για την αναμετάδοση τηλεοπτικού σήματος. Επιπλέον η Ε.Ε.Τ.Τ. με την υπ΄αριθμ. πρωτ. 6031/14-02-2011 επιστολή της, ενημέρωσε τους Δήμους ότι δεν έχουν εκ του νόμου το δικαίωμα για οποιαδήποτε εγκατάσταση τηλεοπτικών αναμεταδοτών.

Η χρήση από τους Δήμους των συχνοτήτων για τη μεταφορά τηλεοπτικού σήματος καθίσταται μη νόμιμη, ενώ οι Δήμοι δεν δύναται να προβαίνουν στην εγκατάσταση κατασκευής κεραίας για την αναμετάδοση των τηλεοπτικών προγραμμάτων.
Σύμφωνα με τα ανωτέρω δεν επιτρέπεται στο Δήμο μας να κάνει καμία ενέργεια για την αποκατάσταση του τηλεοπτικού σήματος.

Στις 07/05/2015 διεκόπη η λειτουργία του δορυφόρου της ΝΟVA που τροφοδοτούσε την πλειοψηφία των τοπικών δημοτικών αναμεταδοτών.
Ο Δήμος μας κατ’ επανάληψη έγκαιρα και έντονα έχει διαμαρτυρηθεί μαζί με τους βουλευτές του Νομού μας, για την ανεπάρκεια κάλυψης τηλεοπτικού σήματος και αναμένεται να αποκατασταθεί η αναμετάδοση του τηλεοπτικού σήματος από τη Digea.

Ο επίσημος χάρτης ψηφιακής τηλεοπτικής κάλυψης της digea, Δεν προβλέπεται κάλυψη στο  μεγαλύτερο μέρος του δήμου πού ειναι λευκή περιοχή. 
Διαβάστε επίσης


Τι απάντησε το Υπουργείο για την απουσία ψηφιακού τηλεοπτικού σήματος στην Δ.Ε. Κηρέως

6 Σχόλια:

Παντού τα ίδια

Σύμφωνα με πληροφορίες του psts.gr, ένα έγγραφο που επιδόθηκε στις 30/3 στα γραφεία του Δήμου Πάρου με αποστολέα την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), καθιστά σαφές ότι στην Πάρο λειτουργούν μη νόμιμοι αναμεταδότες τηλεοπτικού σήματος οι οποίοι σύμφωνα με την νομοθεσία οφείλουν να διακόψουν άμεσα τη λειτουργία τους

Η νομοθεσία προβλέπει πάντως ότι σε περιπτώσεις όπου υφίσταται μέρος του πληθυσμού εκτός της περιοχής κάλυψης του δικτύου, ο κάτοχος των δικαιωμάτων χρήσης ραδιοσυχνοτήτων, εφόσον δεν προτίθεται να επεκτείνει το δίκτυο του στις περιοχές αυτές, οφείλει, στο πλαίσιο εγκατάστασης και λειτουργίας και θέσης σε λειτουργία σταθμών συμπληρωματικής κάλυψης εντός των περιοχών απονομής του, να συνεργάζεται με τρίτους και ιδίως με οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης.


http://parianostypos.gr/index.php/paros-antiparos/paros-antiparos-koinonia/item/15156-mi-nomimoi-tileoptikoi-anametadotes-stin-paro

Τελικά θα δούμε ψηφιακη τηλεόραση κ. Δημαρχε ;;;

Εντάξει το ξέρουμε, αν είχατε εκλέξει το σωστό δήμαρχο θα σας έφερνε όχι μόνο ψηφιακή, αλλά και δορυφορική δωρεάν.
Να τα λέμε αυτά.

se ervthsh boyleytvn kke leei o ypoyrgos o dhmos einai armodios poios leei cemata pantos oxi o ypoyrgos

Ο δήμος είναι αρμόδιος, αλλά μόνο για να πληρώσει την digea να εγκαταστήσει αναμεταδότη.

τι δεν καταλλλλλλλαβαινς;

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.