powered by Surfing Waves

Τρίτη 12 Μαΐου 2015

ΕΕΤΤ προς το Δήμο μας: "οι Δήμοι δεν έχουν εκ του νόμου το δικαίωμα για οποιαδήποτε εγκατάσταση τηλεοπτικών αναμεταδοτών"



Σύμφωνα με ανακοίνωση του του δήμου 'η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) με απόφασή της στις 13-02-2014 απέδωσε τις συχνότητες για την εκπομπή τηλεοπτικού σήματος ψηφιακής τεχνολογίας στον ψηφιακό πάροχο δικτύου DigeaΑ.Ε. και στη Δημόσια Τηλεόραση.
Από τις διατάξεις της σχετικής νομοθεσίας, δεν προβλέπεται η εκχώρηση συχνοτήτων στους φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης, για την αναμετάδοση τηλεοπτικού σήματος. Επιπλέον η Ε.Ε.Τ.Τ. με την υπ΄αριθμ. πρωτ. 6031/14-02-2011 επιστολή της, ενημέρωσε τους Δήμους ότι δεν έχουν εκ του νόμου το δικαίωμα για οποιαδήποτε εγκατάσταση τηλεοπτικών αναμεταδοτών.

Η χρήση από τους Δήμους των συχνοτήτων για τη μεταφορά τηλεοπτικού σήματος καθίσταται μη νόμιμη, ενώ οι Δήμοι δεν δύναται να προβαίνουν στην εγκατάσταση κατασκευής κεραίας για την αναμετάδοση των τηλεοπτικών προγραμμάτων.
Σύμφωνα με τα ανωτέρω δεν επιτρέπεται στο Δήμο μας να κάνει καμία ενέργεια για την αποκατάσταση του τηλεοπτικού σήματος.

Στις 07/05/2015 διεκόπη η λειτουργία του δορυφόρου της ΝΟVA που τροφοδοτούσε την πλειοψηφία των τοπικών δημοτικών αναμεταδοτών.
Ο Δήμος μας κατ’ επανάληψη έγκαιρα και έντονα έχει διαμαρτυρηθεί μαζί με τους βουλευτές του Νομού μας, για την ανεπάρκεια κάλυψης τηλεοπτικού σήματος και αναμένεται να αποκατασταθεί η αναμετάδοση του τηλεοπτικού σήματος από τη Digea.

Ο επίσημος χάρτης ψηφιακής τηλεοπτικής κάλυψης της digea, Δεν προβλέπεται κάλυψη στο  μεγαλύτερο μέρος του δήμου πού ειναι λευκή περιοχή. 




Διαβάστε επίσης


Τι απάντησε το Υπουργείο για την απουσία ψηφιακού τηλεοπτικού σήματος στην Δ.Ε. Κηρέως

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.