Τετάρτη, 13 Μαΐου 2015

Σε διαδικασία προώθησης του brand τους πολλοί δήμοι της Ελλάδος
Είναι ευχάριστο που πολλοι Ελληνικοί δήμοι έχουν αρχίσει και συνειδητοποιούν την αξία της επιλογής των τομέων που αποτελούν συγκριτικό πλεονέκτημά τους , προσδίδουν αναγνωρισιμότητα και αυξάνουν την ελκυστικότητα της περιοχής.
Τις επιλογές αυτές πρέπει να στηρίζει μια οργανωμένη επικοινωνιακή πολιτική που θα βελτιώνει την εικόνα του δήμου στη συνείδηση των κατοίκων, των επισκεπτών, των επιχειρηματιών και των ομάδων στόχων .
Τα πραγματικά στοιχεία της ταυτότητας συνεπικουρούμενα από την εικόνα , ισχυροποιούν το  positioning του δήμου την τοποθετούν δηλαδή με ένα συγκεκριμένα αξιοποιήσιμο τρόπο στην ανταγωνιστική αγορά.


Ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι μελέτες branding της Λάρισας και της Κοζάνης. Πρόσφατα στην Καλαμάτα συζητήθηκε η εκπόνηση μελέτης που θα αναδεικνύει την ταυτότητα και θα δίνει το στίγμα της Καλαμάτας, με στόχο να βελτιώσει την ελκυστικότητα και την ανταγωνιστικότητα της πόλης και της περιοχής της ως τουριστικού προορισμού.Αυτές τις ημέρες προκυρήχθηκε η οπτικοποίηση της τουριστικής ταυτότητας του Αγίου Νικολάου ενώ ο Δήμος Κισσάμου ο οποίος στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών του για ενίσχυση της τουριστικής ανάπτυξης και προβολής της όμορφης αυτής περιοχής του Ν. Χανίων, διοργανώνει την Πέμπτη 14 Μαΐου 2015 και ώρα 19.00 το απόγευμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Κισσάμου, εκδήλωση με θέμα: “ΚΙΣΣΑΜΟΣ: Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ & ΟΙ ΠΡΟΕΚΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ” και με κεντρική ομιλήτρια την επικοινωνιολόγο Αντωνία Σκαράκη.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα υπάρξει παρουσίαση της νέας τουριστικής ταυτότητας και του νέου λογότυπου τουριστικής προβολής του Δήμου Κισσάμου.

Όπως επισημαίνει ο ειδικός σύμβουλος του Δήμου Κισσάμου, αρμόδιος μεταξύ άλλων και για θέματα τουριστικής ανάπτυξης και προβολής, κ. Γαβριήλ Κουρής «η δημιουργία μιας νέας τουριστικής ταυτότητας για την περιοχή της Κισσάμου εντάσσεται σ’ ένα ευρύτερο στρατηγικό σχεδιασμό του Δήμου που θέτει στο επίκεντρο του την τουριστική – και όχι μόνο -ανάπτυξη της περιοχής, αξιοποιώντας και αναδεικνύοντας τους υψηλούς τουριστικούς πόρους, τις ποιοτικές υποδομές και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Κισσάμου, με κύρια εστίαση στο φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον μα πάνω απ’ όλα στους ανθρώπους της περιοχής, οι οποίοι είναι αυτοί που την κάνουν να ξεχωρίζει στα μάτια όλων των επισκεπτών».

Το ενδιαφέρον αυτό δεν οδηγεί απαραίτητα σε επιτυχημένα αποτελέσματα.Αντίθετα έχουμε πολλά αποτυχημένα παραδείγματα για πολλούς και διαφορετικούς λόγους οδηγώντας σε απογοητεύσεις και απαξίωση διαδικασιών που είναι απαραίτητες στο σχεδιασμό των σημερινών πόλεων.Γι' αυτό χρειάζεται προσοχή και αργά αλλά σίγουρα βήματα με επιστημονικά τεκμηριωμένο τρόπο για να έχουμε επιτυχία.

2 Σχόλια:

..Κorina Κreţu: Επίτροπος αρμόδια για την Περιφερειακή Πολιτική
..Εύλογος στόχος για τους δήμους είναι,να επικεντρωθούν σε μικρής κλίμακας επενδύσεις, με ισχυρή εδαφική διάσταση, εγκαίρως παραδοτέες, οικονομικά αποδοτικές, με σκοπό την ενίσχυση της συνοχής και της ανάπτυξης και, ως εκ τούτου, τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών .
..Η Επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής, έκανε ειδική μνεία στον αποφασιστικό ρόλο των δήμων για την προώθηση των περιφερειακών συγκριτικών πλεονεκτημάτων, είτε από μόνοι τους είτε σε συνεργασία με άλλους δήμους ή τις αντίστοιχες περιφερειακές αρχές. Μπορούν να παίξουν ρόλο που θα διευκολύνει τις τοπικές επιχειρήσεις παρέχοντας τις δομές φιλοξενίας για το ξεκίνημά τους, αλλά επίσης να γίνουν πάροχοι και χρήστες των τοπικά παραγομένων αγαθών και υπηρεσιών (π.χ. ανάπτυξη των Τεχνολογιών Επικοινωνίας και Πληροφόρησης που παρέχονται προς τους πολίτες).

Μονο ενα Brand για το απομονωμενο νησι της βορ Ευβοιας .
Αυτοι τον θησαυρο των ιαματικων κ τα 2 λιμανια κ εμεις τα μοναστηρια μας κ την προσβαση στην Χαλκιδα (κ τις Σποραδες )
Παροτι παραδεισος ειμαστε αγνωστη γη για τους ευρωπαιους κ με ενα ακαταλαβιστικο ονομα . '
Κατι πρεπει να κανουμε ωστε να μας βρουν με καποιο τροπο.
Το ιδεωδες θα ηταν να εκανε ενα κοινο Brand η βορ Ευβοια μαζι με τους 2 παγκοσμιως γνωστους προορισμους του Πηλιου κ των Σποραδων .
Αλλα που να το πεις ?
Οι νεοι πουχουν ακομα ονειρα, θα με θυμηθουν στο μελλον
Κ αυτο γιατι ειμαστε μια αλληλοεξαρτωμενη γειτονια

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.