powered by Surfing Waves

Παρασκευή 1 Μαΐου 2015

Με απόφαση Κατρούγκαλου υποχρεωτική η ηλεκτρονική έκδοση ΦΕΚ υπουργείων και φορέων

tech3Από τις αρχές Ιουλίου ενεργοποιείται η απόφαση του Αναπληρωτή υπουργού Γιώργου Κατρούγκαλου σύμφωνα με την οποία δεν θα γίνονται δεκτά προς δημοσίευση σε ΦΕΚ έγγραφα και πράξεις των υπουργείων, των Γενικών Γραμματειών, των Ανεξάρτητων Διοικητικών Αρχών, των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων και των Περιφερειών, σε περίπτωση δεν φέρουν προηγμένη ηλεκτρονική υπογραφή και χρονοσήμανση. Αντίστοιχη υποχρέωση θα έχουν και οι δήμοι με τα Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού και Δημοσίου Δικαίου από την 1η.1ου. 2016.
Στην απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης επισημαίνεται μεταξύ άλλων ότι ο ρόλος του Εθνικού Τυπογραφείου στη λειτουργία του κράτους είναι νευραλγικός. Η ταχύτητα των διαδικασιών της δημοσίευσης των πράξεων σε ΦΕΚ έχει άμεση επίδραση στον απαιτούμενο χρόνο εφαρμογής των δημόσιων πολιτικών. Με βάση αυτό το δεδομένο το Εθνικό Τυπογραφείο επιδιώκει την επιτάχυνση με κάθε τρόπο αυτών των διαδικασιών που εμπίπτουν στην αρμοδιότητά του. Για το λόγο αυτό επιχειρείται η ουσιαστική καθιέρωση της αποστολής των προς δημοσίευση σε ΦΕΚ πράξεων και γενικότερα εγγράφων με τη χρήση τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών (ΤΠΕ).

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.