Παρασκευή, 29 Μαΐου 2015

Υπό κρίση η λειτουργία 1.365 δημοτικών παιδικών σταθμών

Άλλο ένα «χτύπημα» για τους παιδικούς σταθμούς, αφού το υπουργείο Εσωτερικών εισηγείται ρύθμιση που θέτει σε κίνδυνο τη λειτουργία και τη δυναμικότητα 1.365 πρώην κρατικών (νυν δημοτικών) παιδικών σταθμών στους οποίους σήμερα φιλοξενούνται 35.351 παιδιά κυρίως στα μεγάλα αστικά κέντρα.
Αυτό έρχεται μετά την αναμενόμενη μειωμένη ευρωπαϊκή χρηματοδότηση που απειλεί το πρόγραμμα παιδικών σταθμών του ΕΣΠΑ για την δωρεάν φιλοξενία δεκάδων χιλιάδων παιδιών σε βρεφονηπιακούς σταθμούς την ερχόμενη σχολική χρονιά,
Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο το θέμα αναμένεται να απασχολήσει σήμερα τη συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Κεντρικής Ένωσης Δήμων (ΚΕΔΕ) η οποία θα τοποθετηθεί στο σχέδιο υπουργικής απόφασης που εστάλη από το υπουργείο Εσωτερικών σχετικά με το πώς αυτοί οι παιδικοί σταθμοί θα πάρουν άδεια.
Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για βρεφονηπιακούς σταθμούς που μεταβιβάστηκαν την περίοδο 2001- 2003 από το υπουργείο Υγείας στους δήμους και λειτούργησαν έκτοτε με βάση το ΦΕΚ της ίδρυσής τους. Περίπου άλλοι τόσοι είναι οι παιδικοί σταθμοί που κατασκευάστηκαν από τους ίδιους τους δήμους και αδειοδοτήθηκαν με βάση πιο σύγχρονες προδιαγραφές.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.