Δευτέρα, 25 Μαΐου 2015

Συνάντηση συνεργασίας της ΗΡΑ με την Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία με αιχμές προς τους 2 δήμους

 Ανακοίνωση του Φιλοζωικού Σωματείου της Βόρειας Εύβοιας «ΗΡΑ»

 

Η ΗΡΑ σε συνεργασία με την Πανελλαδική Φιλοζωική  Περιβαλλοντική Ομοσπονδία


Το Φιλοζωικό Σωματείο της Βόρειας Εύβοιας «ΗΡΑ», παρά τις αντίξοες  συνθήκες που αντιμετωπίζει σε καθημερινή βάση, φροντίζει πάνω απ’ όλα με  κάθε δυνατό μέσο και με προσωπικές θυσίες, για την προστασία και ευζωία  των αδέσποτων ζώων της περιοχής.

Το περασμένο Σάββατο 23 Μαΐου, συμμετείχε ενεργά, στη συγκέντρωση που πραγματοποίησε η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία  (ΠΦΠΟ), παρουσία πολλών Φιλοζωικών Σωματείων και Συλλόγων από όλη την Ελλάδα. Στη συνάντηση, αναφέρθηκαν  καίρια ζητήματα που αντιμετωπίζουμε σήμερα οι Φιλοζωικές οργανώσεις όπως:

1.πεδία δράσης των φιλοζωικών συλλόγων μας

2. αναγκαιότητα αναπροσαρμογής αυτής .

3. ενασχόληση και με τα άλλα ζώα.

4. σύλλογοι και καταφύγια

5. δήμοι και καταφύγια

6 υιοθεσίες/ ευθανασίες.

Η Πρόεδρος της ΗΡΑΣ Λίλα Ευθυμιοπούλου, από νωρίς έφθασε στο Δημαρχείο της Αγίας Παρασκευής στην Αθήνα και αφού συνομίλησε και με άλλους εκπροσώπους Σωματείων, ανέπτυξε τα βασικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ΗΡΑ στη βόρεια Εύβοια, εκ των οποίων η ανάγκη ίδρυσης δημοτικού κτηνιατρείου, ώστε να υπάρξει η αναγκαία υποδομή για το  επιστημονικό προσωπικό και να παραχθεί με αυτό τον τρόπο ένα έργο πιο αποτελεσματικό.

Επίσης, έγινε εκτενής αναφορά στην ανάγκη στήριξης σε κάθε είδους βοήθεια στους εθελοντές του σωματείου που αφορά εμβολιασμούς, στειρώσεις, σίτιση των αδέσποτων και στην άμεση δρομολόγηση μιας δυνατής εκστρατείας ενημέρωσης με ειδικά φυλλάδια και αφίσες για την ευαισθητοποίηση των πολιτών των δύο Δήμων.

Η Πρόεδρος της ΗΡΑΣ, υποστήριξε ότι οι δήμοι της Βόρειας Εύβοιας (Δήμος Μαντουδίου – Λίμνης - Αγίας Άννας, Δήμος Ιστιαίας - Αιδηψού), πρέπει επιτέλους να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να μην κωλυσιεργούν.

Καθημερινά, χάνεται πολύτιμος χρόνος εις βάρος των ζώων. Δυστυχώςολοένα και αυξάνονται τα περιστατικά δηλητηρίασης από φόλες καθώς και οι  πολυάριθμες πλέον… εγκαταλείψεις ζώων.

Αξίζει να σημειώσουμε πως η επικοινωνία μεταξύ των Προέδρων και των Μελών όλων των Φιλοζωικών Σωματείων που παρευρέθησαν στη συνάντηση (Σύλλογοι ΝΑΞΟΥ, ΑΜΟΡΓΟΥ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΛΑΜΙΑΣ, ΕΔΕΣΣΑΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ, ΑΘΗΝΩΝ) ήταν άριστη, ζεστή και εποικοδομητική!

Η ΗΡΑ ευχαριστεί από καρδιάς την Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (ΠΦΠΟ) και ιδιαιτέρως την Πρόεδρο (ΠΦΠΟ) Νατάσα Μπομπολάκη, την Γραμματέα (ΠΦΠΟ) Μαρία Χουστουλάκη, όλους τους Προέδρους και τα Μέλη των Σωματείων που παρευρέθησαν σε αυτή την
όμορφη συνάντηση.

Με την ευχή τα όσα είπαμε, σύντομα να γίνουν πράξη για ένα καλύτερο μέλλον για τα αδεσποτάκια και όλα τα ζωάκια που υποφέρουν.

Μετά τιμής,

Φιλοζωικό Σωματείο Βόρειας Εύβοιας

ΗΡΑmobile: 6987920937
 

 Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία


H  Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία ιδρύθηκε το Δεκέμβριο του 2010 και είναι η μεγαλύτερη φιλοζωική ομοσπονδία της Ελλάδας. Σκοπός της είναι η προστασία και προάσπιση των δικαιωμάτων των ζώων με κάθε νόμιμο και ακτιβιστικό τρόπο. Στις πολλαπλές δράσεις της περιλαμβάνονται:
 • Η εκπόνηση επιστημονικών, εμπεριστατωμένων και ρεαλιστικών θέσεων και προτάσεων για τα ζητήματα των ζώων προς όλους τους εμπλεκόμενους αρμόδιους φορείς της πολιτείας (καθ’ ύλην υπουργεία, αυτοδιοίκηση, κτηνιατρικές υπηρεσίες, εισαγγελικές αρχές, κ.λπ.) και το καθημερινό λόμπι για την ένταξή τους στο θεσμικό πλαίσιο
Τον Μάρτιο του 2012 η Π.Φ.Π.Ο κατόπιν συνάντησής της με τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Ελευθέριο Οικονόμου, πέτυχε την έκδοση της 2ης διευκρινιστικής εγκυκλίου προς όλα τα Αστυνομικά Τμήματα της χώρας για την ορθή εφαρμογή του Ν.4039/2012. Επίσης, πολλές από τις προτάσεις της ενσωματώθηκαν στον παραπάνω νόμο μετά από τις δυναμικές και επίμονες παρεμβάσεις της τόσο στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, όσο και στη Βουλή κατά την ψηφοφορία του νόμου (π.χ. η κατάργηση της χρήσης ζώων σε παραστάσεις και θεάματα, η έννοια της παθητικής κακοποίησης ως ποινικό αδίκημα, η μη θανάτωση ζώων από λεϊσμάνια βάσει του Π.Δ. 400/83, ο περιορισμός της χρήσης της ευθανασίας μόνο στο στάδιο της μη αναστρέψιμης πλέον κατάστασης της υγείας των ζώων).
Το Νοέμβρη 2012 συμμετείχε στην κοινοβουλευτική συζήτηση που διεξήχθη στις Βρυξέλλες με θέμα «Επιβολή πληθυσμιακού έλεγχου των αδέσποτων ζώων στην Ελλάδα».
 • Οι εκστρατείες και οι ακτιβιστικές διαμαρτυρίες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών για την ορθή και δίκαιη μεταχείριση των ζώων ως συναισθανόμενα και νοήμονα πλάσματα
Μερικές από τις εκστρατείες της αφορούν την απελευθέρωση των βαρελόσκυλων και της μόνιμης αλυσόδεσης των ζώων, τη βελτίωση των δημοτικών κυνοκομείων και την ορθή λειτουργία τους, την κατάργηση της πώλησης παντός είδους ζώου, την κατάργηση της χρήσης της γούνας, την κατάργηση του κυνηγιού, την καλύτερη μεταχείριση των παραγωγικών ζώων, την προώθηση της χορτοφαγίας και την κατάργηση των πειραμάτων σε ζώα.
Ιδιαιτέρως, για την ορθή αντιμετώπιση των περιστατικών των βαρελόσκυλων, η Π.Φ.Π.Ο εκτός από την εκστρατεία με στόχο την ανάδειξη του φαινομένου πανελλαδικά, κατάφερε να συνενώσει όλους τους εμπλεκόμενους φορείς της Κρήτης.
 • Η συνεργασία με επιστήμονες, ακαδημαϊκούς, διανοούμενους και πολιτικούς
 • Η συνεργασία με μεγάλες φιλοζωϊκές οργανώσεις του εξωτερικού (Βritish Union for the Abolition of the Vivisection, Anti-Fur Coalition)
 • Η υλοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος «Συμβιώνω με τα Ζώα» σε όλη τη χώρα με την άδεια του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων
 • Η διοργάνωση σεμιναρίων στις σχολές της ΕΛ.ΑΣ και της Δημοτικής Αστυνομίας ανά την επικράτεια
 • Η διαρκής κυκλοφορία και προώθηση δελτίων τύπου σε όλα τα ΜΜΕ
 • Η διαρκής φροντίδα και περίθαλψη ζώων χρηζόντων βοήθειας
 • Οι κατασχέσεις ζώων που πωλούνται παρανόμως και οι απελευθερώσεις των
 • Η συνεργασία με τα κέντρα περίθαλψης άγριων ζώων
 • Οι καταγγελίες και μηνύσεις κατά ομάδων ή ατόμων που παραβιάζουν τη νομοθεσία για τα ζώα
 • Η διοργάνωση Ημερίδων
 Τον Οκτώβριο του 2011 πραγματοποίησε την Ημερίδα με θέμα: «Α΄ Συνάντηση για την Ευρωπαϊκή Προοπτική της Φιλοζωικής Κουλτούρας στην Ελλάδα του Σήμερα» και τον Φεβρουάριο 2013 διοργάνωσε σε συνεργασία με την Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος και τον Αντιεισαγγελέα Αρείου Πάγου, κ. Εμμανουήλ-Ρούσσο Παπαδάκη την Ημερίδα με θέμα: «Τα Παρεμπίπτοντα Ζητήματα του Δικαιϊκού μας Συστήματος Απέναντι στις Κοινοτικές Οδηγίες, την Εφαρμογή τους και την Ευρύτερη Κοινωνική Αποδοχή». Η Ημερίδα αυτή είχε ως αποτέλεσμα την έκδοση διευκρινιστικής εγκυκλίου του Αρείου Πάγου με θέμα: «Αποσαφήνιση των ζητημάτων που έχουν εγερθεί από την εφαρμογή του ν.4039/2012».
Στις Ημερίδες συμμετείχαν με ομιλίες τους νομικοί, συνταγματολόγοι και εισαγγελείς, καθηγητές φιλοσοφίας, κτηνιατρικής, εγκληματολογίας και ψυχιατρικής, εκπρόσωποι της ΕΛ.ΑΣ και εκπρόσωποι των δήμων.
Τον Αύγουστο του 2013 η Π.Φ.Π.Ο συμμετείχε με ομιλία της για τα δικαιώματα των ζώων στο 23ο Παγκόσμιο Συνέδριο Φιλοσοφίας που  διεξήχθη στην Αθήνα, όπου και βράβευσε τον διακεκριμένο φιλόσοφο του περιβάλλοντος και των δικαιωμάτων των ζώων Garry Steiner και εγκατέστησε ακαδημαϊκή και μελετητική σχέση με το διακεκριμένο Πανεπιστήμιο του.
Τον Ιούνιο του 2014 η Π.Φ.Π.Ο. σε συνεργασία με τον Συνταγματολόγο Κωνσταντίνο Χρυσόγονο , παρουσία πολλών προσωπικοτήτων της Αυτοδιοίκησης , των Γραμμάτων και των Τεχνών,  παρουσίασαν ,στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθήνας , μία πρώτη δέσμευση για την Συνταγματική αλλαγή της αντιμετώπισης της Φύσης και του Ζώου , όχι πλέον σαν αντικείμενο, στο επερχόμενο Αναθεωρητικό Σύνταγμα, συγκεντρώνοντας μέχρι στιγμής 50.000 υπογραφές.
Τον Δεκέμβριο του 2014  η ΠΦΠΟ με Αυτοδιοικητικούς του Δήμου Βαρης Βουλιαγμένης  συνδιοργάνωσε Διημερίδα με θέμα  ‘’ΟΙ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ- Πολεοδομικές, Νομικές και Περιβαλλοντικές Παράμετροι για την Ανάπλαση του Παραλιακού Μετώπου Σαρωνικού’’   Οι συμμετέχοντες, κατά μείζονα λόγο Πανεπιστημιακοί Δάσκαλοι και Ερευνητές, εφέραν όχι μόνον την έξωθεν καλή μαρτυρία της εγκυρότητας τους, αλλά και απόψεις πιθανώς διιστάμενες που κατατέθηκαν  προς επίτευξη γόνιμης και ευεπίφορης ζύμωσης. Οικοδεσπότες ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου και η Πρόεδρος της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας Αναστασία Μπομπολάκη.
Toν Μάρτιο του 2015 στην  Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης  .
διοργάνωσε με την συμμετοχή  Πανεπιστημιακών & Νομικών την Ημερίδα με θέμα «Η κακοποίηση των ζώων και η αντιμετώπιση του φαινομένου σε μια σύγχρονη κοινωνία» .που απευθυνόταν  σε αστυνομικούς, σε εισαγγελείς, σε αρμόδιους για θέματα των ζώων ,στους Δήμους.
Τον Μάιο του 2015 Κορυφαία στιγμή της Ομοσπονδίας  η αποδοχή από τον Πίτερ Σίνγκερ της πρόσκλησης μας να παρευρεθεί και πρωταγωνιστήσει σε 4ήμερες εκδηλώσεις στην Αθήνα, οπου κατόπιν αιτήματός της η Φιλοσοφική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών  του απένειμε τον τίτλο του Επιτίμου Διδάκτορος.
Η Περιφέρεια Αττικής φυσικά προσέφερε την αιγίδα της και κάθε ουσιαστική βοήθεια, ώστε η Ελληνική κοινωνία να γνωρίσει από κοντά τον άνθρωπο που ήδη από το 1970 επανατοποθέτησε τις σχέσεις του Ανθρώπου με τους βιολογικούς του εταίρους, τα Ζώα, αλλά και το Περιβάλλον που εμπεριέχει αμφοτέρους.
Το έργο του Singer εμπνέει φιλοσόφους, ακτιβιστές και όλο σχεδόν το φιλοζωικό κίνημα της Ελλάδας, καθώς και καλλιτέχνες και διανοούμενους ποικίλλων γνωστικών πεδίων.
Το Μαΐο του 2015 μετά από παρέμβαση στους αρμοδίους φορείς Εισαγγελιών, Γενικών Αστυνομικών Διευθύνσεων ,δήμων κτηνιατρικών υπηρεσιών, Αρχιεπισκοπής ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΕ ΤΟ εγκληματικό έθιμο δημόσιας σφαγής του ταύρου στο Μανταμαδο της Λέσβου και των αιγοπροβάτων και ταύρων στα Αναστενάρια Σερρών.
 • Η ενεργή και ένθερμη υποστήριξη στις διάφορες περιβαλλοντικές οργανώσεις και φορείς με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος, της άγριας ζωής και των βιότοπων (π.χ. fast truck για τις Βιομηχανικές Ανανεώσιμες Πηγές Ενεργείας, εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής, Αιολικό Σύστημα Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΣΠΗΕ) στις νήσους Χίος-Λέσβος-Λήμνος, κ.λπ).

2 Σχόλια:

καλή η ευαισθησία σας για τα ζώα αλλά έχετε την ίδια ΕΣΤΩ για τους συνανθρώπους σας ?

Αγαπητέ μου μια παροιμία λέγει "όπου ακούς πολλά κεράσια βάστα και μικρό καλάθι" . Η "Ευαισθησία" είναι επιλεκτική και πάντα σέρνει μαζί της και την προβολή και την υπερβολή Το έχουμε δει πολλές φορες το έργο αυτό.

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.