powered by Surfing Waves

Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

Σχέδιο ανάπτυξης του δήμου από τον συνδυασμό Καλυβιώτη


Ο συνδυασμός Ενωτική Δημοτική Κίνηση παρουσίασε το σχέδιο ανάπτυξης  του δήμου. Οι κύριοι πυλώνες ανάπτυξης είναι οι παρακάτω:

2. Ανάπτυξη

2.1 Αξιοποίηση των παγίων περιουσιακών στοιχείων του Δήμου. (Οικοπέδων, αγροτεμαχίων, camping, κλπ.)

2.2 Αξιοποίηση εθνικών και κοινοτικών προγραμμάτων χρηματοδότησης ή και συνεργασίες με ιδιώτες. Προγραμματική συμφωνία με τρεις (3) τουλάχιστον εταιρείες προώθησης αναπτυξιακών προγραμμάτων για το Δήμο, με αμοιβή αναλογικά προς το οικονομικό ωφέλιμο αποτέλεσμα του Δήμου, από εθνικά ή και κοινοτικά κονδύλια.

2.3 Συνεργασία με ιδιώτες στον τομέα παραγωγής ηλεκτρική ενέργειας.

2.4 Δημιουργία στεγασμένης αγοράς χοντρικής πώλησης αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων με τη συναίνεση των αγροτών και κτηνοτρόφων του Δήμου μας.

2.5 Δημοτική πρωτοβουλία δημιουργίας εργοστασίου κάθετης παραγωγής προϊόντων ρητίνης και κυρίως προϊόντων προηγμένης τεχνολογίας, με τη συναίνεση και αποκλειστική συμμετοχή των εν ενεργεία ρητινοκαλλιεργητών.

2.6 Δημοτική πρωτοβουλία δημιουργίας εργοστασίου παραγωγής προϊόντων αμπέλου με τη συναίνεση και την αποκλειστική συμμετοχή των αμπελουργών – αγροτών για την παραγωγή – τυποποίηση και εμπορία κρασιού – ξύδι – τσίπουρο – ούζου, κλπ.

2.7 Αξιοποίηση του δασικού πλούτου της περιοχής

2.8 Αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου της περιοχής

2.9 Ανάπτυξη του τουρισμού σε στενή συνεργασία του Δήμου με τους εμπλεκόμενους Φορείς και ενδιαφερόμενους (ξενοδόχους, εμπόρους, κλπ.)


Ποια είναι τα «ΔΥΝΑΤΑ ΣΗΜΕΙΑ – ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ» της περιοχής του Δήμου, μέσω των οποίων πιστεύετε ότι μπορεί να επιτευχθεί ο στόχος της τοπικής ανάπτυξης



Κατά την γνώμη σου ποια είναι τα «ΑΔΥΝΑΤΑ ΣΗΜΕΙΑ – ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ» της περιοχής του Δήμου μας, τα οποία θα πρέπει να αντιμετωπιστούν, άμεσα ή μεσοπρόθεσμα, με τη συμβολή του Δήμου;









Ποια ήταν η αξιολόγηση  και οι προτάσεις που πρότεινε το   Επιχειρησιακό Πρόγραμμα 2011 –2014 του δήμου μας (Σελ.100 του προγράμματος.)Φυσικά η παρούσα Δημοτική Αρχή όχι μόνο δεν ακολούθησε και δεν υλοποίησε κανένα από τα παρακάτω αεροβατώντας  χωρίς κανένα προγραμματισμό σε πολλές περιπτώσεις  υποβάθμισε και δυναμίτισε πολλά από τα πλεονεκτήματα  της περιοχής.


 
 
 

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.