powered by Surfing Waves

Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

Παραλήφθηκε σαν ''γουρούνι στο σακί'' η μελέτη ανάπλασης της κεντρικής πλατείας Μαντουδίου




Χωρίς καμιά απολύτως διαβούλευση με τους κατοίκους και τους φορείς  του Μαντουδίου ετοιμάστηκε η μελέτη για την ανάπλαση της πλατείας Μεταλλωρύχων. Κανένας δεν ρωτήθηκε  αν είναι απαραίτητη και σε τι εξυπηρετεί και κανένας δεν γνωρίζει τι προβλέπει η μελέτη και αν θα είναι αποδεχτή από την τοπική κοινωνία.  Στις 2/4/14 το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε και παρέλαβε  την οριστική μελέτη της ανάπλασης της πλατείας  αλλά  ακόμη και τώρα δεν μπήκε στο κόπο να ενημερώσει τους κατοίκους τι ακριβώς προβλέπει η μελέτη.  

Σε άλλους   δήμους τα σχέδια αναπλασης πλατειών μπαίνουν σε δημόσια διαβούλευση και εξηγούνται οι λόγοι που γίνεται η ανάπλαση. Δείτε μερικά παραδείγματα:










Η μελέτη έγινε από τον αρχιτέκτων μηχανικό Δημήτριο Χατζημανωλάκη με έδρα το Χαλάνδρι και στοίχισε 30.799,82 €. Το έργο προϋπολογίζεται να κοστίσει 1.047.048,46 ευρώ
Oι λόγοι για τους οποίους αποφασίστηκε η ανάπλαση της πλατείας Μαντουδίου, καθώς και ποια προβλήματα κλήθηκαν να λύσουν οι μελετητές,  αποτελούν αντικείμενο διερεύνησης που ο δήμος δεν έχει απαντήσει. H συμμετοχή των πολιτών στο σχεδιασμό του δημόσιου χώρου είναι σημαντική, καθώς έτσι αναδεικνύονται οι πραγματικές ανάγκες και επιτυγχάνεται εξορθολογισμός των έργων, αλλά και ενίσχυση του ενδιαφέροντος για τα κοινά. Είναι απαραίτητο τα  έργα  του δήμου να ιεραρχούνται με βάση τη χρησιμότητά τους, την αναγκαιότητά τους και το κόστος τους και να μην επιβαρύνουν με επιπλέον τσιμέντο το δήμο



 Απο τα πρακτικά του Δ.Σ.

ΕΙΣΗΓΗΣΗ: Κύριοι σύμβουλοι, η Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών, Πρώην ΤΥΔΚ, Δήμου Χαλκιδέων με το αρίθμ. πρωτ. 93529/2013/2-4-2014 έγγραφο της εισηγείται στο δημοτικό συμβούλιο την έγκριση και παραλαβή της οριστικής μελέτης του έργου: «Ανάπλαση της κεντρικής πλατείας «ΜΕΤΑΛΛΟΡΥΧΩΝ»  οικισμού Μαντουδίου Δήμου Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας».
Το δημοτικό συμβούλιο ύστερα από διαλογική συζήτηση κι ανταλλαγή
απόψεων κι αφού έλαβε υπόψη :
1. Το αρίθμ. πρωτ. 93529/2013/2-4-2014 έγγραφο Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών, Πρώην ΤΥΔΚ, Δήμου Χαλκιδέων
2. Την αρίθμ. 198/2013 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής
3. Την από 19-12-2013 υπογραφείσα σύμβαση
ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ Α π ο φ α σ ί ζ ε ι
Την έγκριση και παραλαβή της οριστικής μελέτης του έργου : «Ανάπλαση της κεντρικής πλατείας «ΜΕΤΑΛΛΟΡΥΧΩΝ» οικισμού Μαντουδίου Δήμου Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας».
Μειοψηφούντων των δημοτικών συμβούλων κ.κ Παναγιώτου Κων/νου και Λιαγκάκη Ευσταθίου

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.