powered by Surfing Waves

Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

Απίστευτο! Ο δήμος μας συνεχίζει να μην μπορεί να βρει προμηθευτή γάλακτος. Καμιά μέρυμνα για τους κτηνοτρόφους του δήμου




Από τα πρακτικά του δήμου προκύπτει ότι ο δήμος αδυναμεί να βρεί προμηθευτές γάλακτος εβαπορέ  για τους εργαζόμενους του. Απίστευτο!  Τα ίδια σουπερμάρκετ  που προμηθεύουν το δήμο από εμφιαλωμένο νερό, είδη σίτισης για τους παιδικούς σταθμούς μέχρι είδη καθαριότητας , αρνούνται να τον προμηθεύσουν γάλα. Τόσοι κτηνοτρόφοι στο δήμο μας  που δυσκολεύονται να διαθέσουν το γάλα τους, θα μπορούσαν να νοηθηθούν από το δήμο.


Η νομολογία  του Ελεγκτικού Συνεδρίου κρίνει  ότι για να  μπορεί γίνει καταβολή σε χρήμα της αξίας του γάλακτος πρεπει να  αποδείξει  πραγματική αδυναμία του Δήμου για έγκαιρο προγραμματισμό και στη συνέχεια, προμήθεια των ειδών αυτών στους διακιούχους.

 Από τα πρακτικά της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου

ΕΙΣΗΓΗΣΗ:Κύριοι  σύμβουλοι,σύμφωνα με  την ΚΥΑ 53361/2006 (ΦΕΚ Β 1503/2006),  παρέχεται  στους  εργαζόμενους  που  κάνουν  χρήση  μέσων ατομικής προστασίας, ένα (1) λίτρο φρέσκο γάλα ημερησίως.  Η διανομή του πρέπει να πραγματοποιείται στο χώρο εργασίας.
      Ο Δήμος μας,  όμως,  αφενός,  δεν διαθέτει  ψυγεία για την καθημερινή προμήθεια  και  συντήρηση  μεγάλων  ποσοτήτων  φρέσκου  γάλατος  και αφετέρου  αρκετοί  υπάλληλοι  του  Δήμου  που  δικαιούνται  της  παροχής,   εργάζονται  σε απομακρυσμένα δημοτικά διαμερίσματα και δυσκολεύονται  να προσέρχονται  καθημερινά στο σημείο διανομής του Δήμου.  Κατόπιν αυτών
των  δυσκολιών,  έχοντας  υπόψη  την  ΚΥΑ  36586/10.7.2007  (ΦΕΚ  Β 1323/30.07.2007), αποφασίσαμε να χορηγήσουμε γάλα εβαπορέ.
     Για το λόγο αυτό, επανειλημμένα επικοινωνήσαμε με τους προμηθευτές της περιοχής του Δήμου,  προκειμένου να προσέλθουν και  να υποβάλλουν προσφορές για την προμήθεια γάλακτος εβαπορέ. Όμως, δεν υπήρξε θετικό αποτέλεσμα,  καθώς όλοι  επικαλούνταν οικονομικές δυσκολίες και  αδυναμία να προπληρώσουν τους προμηθευτές τους.       
    Το τμήμα προμηθειών, ωστόσο, εξέδωσε ανακοίνωση που αναρτήθηκε σε όλα  τα  δημοτικά  καταστήματα  του  Δήμου  καθώς  και  στην  ηλεκτρονική ιστιοσελίδα  του  Δήμου  μας,  όπου  καλούμε  τους  ενδιαφερόμενους προμηθευτές να προσέλθουν και  να καταθέσουν προσφορά. Όμως, ούτε το προηγούμενο  έτος  2013,  ούτε  και  ως  τα  τέλη  Μαρτίου  του  2014,  είχαμε ανταπόκριση στην πρόσκληση μας.
     Κατόπιν αυτών και  λαμβάνοντας υπόψη την ΚΥΑ 53361/2006 (ΦΕΚ Β 1503/2006) «Παροχή μέσων ατομικής προστασίας σε υπαλλήλους των ΟΤΑ και  μέτρα προληπτικής ιατρικής» και  την τροποποίηση που προστέθηκε με την ΚΥΑ 36586/2007 (ΦΕΚ Β 1323/2007) και  την ΚΥΑ 31119/2008 (ΦΕΚ Β 990/2008),  προτείνουμε  την  καταβολή  της  αξίας  του γάλατος  εβαπορέ  σε
χρήμα,  για  το  διάστημα  Δεκέμβριος  2013,  Ιανουάριος  –  Φεβρουάριος  - Μάρτιος  2014 στους  δικαιούχους  εργαζόμενους,  με  βάση την λιανική  τιμή πώλησής του.
     Σύμφωνα  με  τις  μηνιαίες  καταστάσεις,  που  έχει  συντάξει  το  Τμήμα Ανθρωπίνου Δυναμικού & Διοικητικής Μέριμνας και οι οποίες επισυνάπτονται με την παρούσα εισήγηση, οι υπάλληλοι οι οποίοι δικαιούνται της παροχής σε γάλατα  είναι  τριάντα  (30)  για  το  μήνες  Δεκέμβριος  2013,  Ιανουάριος, Φεβρουάριος, Μάρτιος 2014.
    Οι τιμές προήλθαν από το Γενικό Παρατηρητήριο Τιμών και υπολογίστηκε η διαφορά της χαμηλότερης με την υψηλότερη τιμή για γάλα εβαπορέ πλήρες 7,5% ΝΟΥΝΟΥ 410 γραμμ.  Ο μέσος όρος τιμών που προέκυψε ήταν 0,93 λεπτά το τεμάχιο.

      Συνολικά,  λοιπόν,  οι  εργαζόμενοι  δικαιούχοι  γάλακτος του Δήμου μας, δικαιούνται  χρηματικής  αποζημίωσης  2.379,87  ευρώ  για  τους  μήνες Δεκέμβριο 2013 έως και Μάρτιο 2014.
ΟΜΟΦΩΝΑ                 Α π ο φ α σ ί ζ ε ι
   Εγκρίνει  την καταβολή της αξίας γάλακτος σε χρήμα στους τριάντα -30-  δικαιούχους εργαζόμενους του Δήμου Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας  με βάση την ισχύουσα λιανική τιμή πώλησης.
  Η  δαπάνη  ανέρχεται  στο  ποσό  των  -2.379,87-ευρώ  για  τους  μήνες Δεκέμβριο 2013 έως και Μάρτιο 2014.
   Η  δαπάνη  θα  βαρύνει  τον  Κ.Α  20.6063.0001  του  ισχύοντος προϋπολογισμού .
  

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.