powered by Surfing Waves

Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

Σε ρουσφετομάγαζο κατάντησαν το Δημοτικό Συμβούλιο. Κατά συρροή ρουσφέτια σε ημέτερο του Μαντουδίου



 Η υπόθεση του ημετέρου του Κυμασίου και τα συνεχόμενα ρουσφέτια  είναι ενδεικτική του μεγέθους του ξεπεσμού του θεσμού του Δημοτικού Συμβουλίου που τόσο εύκολα γίνεται  υποχείριο στα βίτσια και τις  επιθυμίες του κάθε πατρόνου. Ακόμη και για τόσο ασήμαντα θέματα. Στις 17/7/12 ο ημέτερος πήρε από το Δημοτικό Συμβούλιο  παράνομα άδεια  για καντίνα στάσιμου  εμπορίου και του παραχωρήθηκε παρανόμως κοινόχρηστος δημοτικός χώρος  στο Κυμάσι χωρίς να συμμετέχει στη  διαδικασία δημοπρασίας και χωρίς να έχει δημοπρατηθεί ο συγκεκριμένος χώρος.  Η τρίτη παρανομία  έγινε στις  2/4/14 που το Δημοτικό Συμβούλιο παρανόμως τροποποίησε την άδεια του.

Ο  ημέτερος καντινιέρης του Μαντουδίου που διαθέτει από τις 17/7/12  άδεια υπαίθριου στάσιμου εμπορίου υπέβαλε αίτηση στις 18-2-2014 για τροποποίηση της αδείας από στάσιμου εμπορίου σε πλανόδιου κινητή κάνοντας επίκληση τηςπαρ.3 του άρθρου 5 του Π.Δ. 254/05 «Ρύθμιση υπαίθριου εμπορίου (πλανόδιου και στάσιμου).  Η παρ.3 του άρθρου 5 του Π.Δ. 254/05 «Ρύθμιση υπαίθριου εμπορίου (πλανόδιου και στάσιμου) αναφέρει ότι "Επιτρέπεται η τροποποίηση της άδειας υπαίθριου εμπορίου ως προς το αντικείμενο της δραστηριότητας του δικαιούχου ,με αίτηση του που υποβάλλεται μέχρι 31 Οκτώβριο εκάστου έτους ,στην αρχή που έχει εκδώσει την άδεια αυτή".

Οι τροποποιήσεις  στην άδεια που επιτρέπονται αφορούν το αντικείμενο της δραστηριότητας όχι μετατροπή από στάσιμο σε πλανόδιο.  Παρόλα αυτά το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να γίνει η παράνομη τροποποίηση της αδείας  εσκεμμένα χωρίς να μπει στο κόπο να διευκρινήσει αν πρόκειται για  τροποποίηση σε άδεια παλανόδιου εμπορίου τύπου Α ή τύπου Β και ποιο το αντικείμενο της.

Στις 20/11/13 η  Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης καθόρισε με απόφαση    τον ανώτατο αριθμό και τύπο αδειών υπαίθριου πλανόδιου και στάσιμου εμπορίου που μπορούν να δοθούν στο δήμο μας για το έτος  2014. Στην δεσμευτική απόφαση ΔΕΝ προβλέπονται άδειες πλανόδιου εμπορίου για το αντικέιμενο δραστηριότητας του ημετέρου, καφέδες, αναψυκτικά, παγωτά και σουβλάκια/λουκάνικα. Το Δημοτικό Συμβούλιο είναι υποχρεωμένο να συμμορφωθεί με αυτά τα όρια έκδοσης αδειών.

Η επόμενη παρανομία

Σύμφωνα με την παρ. 2  αρθ. 12  Ν. 3557/07 όποιος ασκεί υπαίθριο πλανόδιο εμπόριο επιτρέπεται να παραμένει στάσιμος μόνο κατά τη διάρκεια της συναλλαγής. Δηλαδή ο ημέτερος με την νέα άδεια του δεν έχει δικαίωμα να παρκάρει την καντίνα του για δυο μήνες το καλοκαίρι στη παραλία  ούτε να διεκδικήσει χώρο στην παραλία από των Οργανισμό Λιμένων Ευβοίας. Φυσικά δεν θα εισπράττει το  ενοίκιο που εισέπραττε ο δήμος πέρυσι.




0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.