powered by Surfing Waves

Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

Απαγορεύσεις και πρόστιμα για να αντιμετωπιστεί η λειψυδρία στο δήμο μας φέτος


 Η ΔΕΥΑ  απαγόρευσε την  αρδευτική χρήση του νερού θα προβαίνει στη διακοπή της παροχής και στην επιβολή προστίμου 200,00€ σε περίπτωση που η υπηρεσία αντιληφθεί παράβαση του κανονισμού.Ττο νερό της Δ.Ε.Υ.Α. προορίζεται μόνο για υδρευτικές ανάγκες και χρήση σε οικόσιτα ζώα.



Ο κ. Ψαρρός ανέφερε ότι  " Φέτος θα είναι μια πολύ δύσκολη χρονιά για το Δήμο μας, στο θέμα επάρκειας νερού, αφού όπως εξελίχτηκε ο χειμώνας δεν είχαμε χιονοπτώσεις αλλά και οι  βροχοπτώσεις ήταν ελάχιστες, για να γεμίσουν τους υδροφόρους ορίζοντες. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια δύσκολη καλοκαιρινή περίοδο που έρχεται και ένα ακόμα πιο δύσκολο φθινόπωρο αφού τα αποθεματικά του υδροφόρου ορίζοντα θα έχουν μειωθεί μετά το καλοκαίρι. Με βάση τα στοιχεία που έχουμε από τις υδροληψίες μας, πρέπει να πάρουμε μέτρα για την αποφυγή της απρόσκοπτης κατανάλωσης ύδατος. Σύμφωνα με το κανονισμό της ύδρευσης και το άρθρο 1, παρ. 1 & 2: το νερό που παρέχει η Δ.Ε.Υ.Α. ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ – ΛΙΜΝΗΣ – ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ είναι πολύτιμο, προορίζεται για πόση και όχι για άρδευση και η χρήση του από τους καταναλωτές πρέπει να γίνεται με σύνεση. Η Δ.Ε.Υ.Α. ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ – ΛΙΜΝΗΣ – ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ έχει το δικαίωμα όταν το νερό δεν επαρκεί ή συντρέχουν ειδικές προϋποθέσεις, να θέτει ειδικούς περιορισμούς στην κατανάλωση του ή ακόμη και να προβαίνει σε τμηματικές ή σε ολικές διακοπές του δικτύου.
Επιπλέον πρέπει να προστεθεί ένα ακόμα άρθρο (22), στον κανονισμό λειτουργίας της Δ.Ε.Υ.Α. ώστε να προβλέπει τις κυρώσεις για τους παραβάτες βάση του κανονισμού, αφού το νερό της Δ.Ε.Υ.Α. προορίζεται μόνο για υδρευτικές ανάγκες και χρήση σε οικόσιτα ζώα. Η αρδευτική χρήση του νερού είναι παράνομη και θα προβαίνουμε στη διακοπή της παροχής και στην επιβολή προστίμου 200,00€ σε περίπτωση που η υπηρεσία αντιληφθεί παράβαση του κανονισμού.
Για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας, θα βγάλουμε ανακοινώσεις με τις οποίες, θα ενημερώνουμε τους πολίτες για τη σωστή χρήση νερού και για την απαγόρευση της χρήση του, για άρδευση κηπευτικών ζαρζαβατικών και άλλων δένδρων."

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.