powered by Surfing Waves

Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Οι ΒΙ.ΠΕ. γίνονται ΟΥΔ (Οργανωμένοι Υποδοχείς Δραστηριοτήτων). Αλλάζει το νομικό πλαίσιο



 Από Kireas.org


Αλλάζει στο νομικό πλαίσιο για τις ΒΙΠΕ (Επιχειρηματικά Πάρκα)

Αλλάζει στο νομικό πλαίσιο για τις ΒΙΠΕ (Επιχειρηματικά Πάρκα) με το νομοσχέδιο για απλοποίηση διαδικασιών αδειοδότησης εταιρειών που κατατέθηκε σήμερα στην Βουλή

Τα Επιχειρηματικά Πάρκα ή ΒΙ.ΠΕ. βαφτίζονται "Οργανωμένοι Υποδοχείς Δραστηριοτήτων". Η ΒΙ.ΠΕ. Βορείου Ευβοίας  AE μπορεί να υπαχθεί στο παρόν σχέδιο νόμου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις που τίθενται από το παρόν σχέδιο νόμου και από τα νομοθετήματα που εκδίδονται κατα εξουσιοδότηση του παρόντος σχέδιου νόμου.

Αλλάζει το πλαίσιο για τα Επιχειρηματικά Πάρκα απλοποιώντας τόσο τη διαδικασία ίδρυσης νέων πάρκων όσο και την εγκατάσταση επιχειρήσεων σε υφιστάμενα. Στην πραγματικότητα, οι επιχειρήσεις που εγκαθίστανται σε Πάρκα θα καλύπτονται από τη γενική αδειοδότηση των πάρκων, παρέχοντας έτσι στις επιχειρήσεις ισχυρά κίνητρα για εγκατάσταση σε οργανωμένους υποδοχείς δραστηριοτήτων.

Συγκεκριμένα, προβλέπεται ότι, εφόσον δοθεί έγκριση λειτουργίας σε οργανωμένο υποδοχέα δραστηριότητας, αυτή περιλαμβάνει και έγκριση λειτουργίας για κάθε επιχείρηση που θα εγκατασταθεί σε αυτόν. Παράλληλα, ορίζεται αποκλειστική προθεσμία έγκρισης της λειτουργίας του πάρκου 100 ημερών, μετά την πάροδο των οποίων θεωρείται ότι η αίτηση έχει εγκριθεί.

Τίθεται η δεσμευτική προθεσμία έκδοσης όλων των εφαρμοστικών κοινών υπουργικών αποφάσεων και προεδρικών διαταγμάτων μέχρι το τέλος του 2014 μετά την οποία δίνεται εξουσιοδότηση στον υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας να ρυθμίσει το πλαίσιο άσκησης της κάθε οικονομικής δραστηριότητας.

Διαβάστε ακριβώς τι προβλέπει το νέο νομοσχέδιο

http://kireas.org/smf/index.php?topic=1335


0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.