powered by Surfing Waves

Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

Τα ποσά επιχορήγησης του δήμου στα ποδοσφαιρικά σωματεία και η "επαναστατική πρωτότυπη πρόταση" Καντζούρα

Το δημοτικό συμβούλιο ομόφωνα δέχτηκε την επαναστατική πρωτότυπη όπως την χαρακτήρισε   πρόταση του κ. Καντζούρα, αντιδημάρχου Κηρέως η οποία έχει ως εξής:

 κ. Καντζούρας Ιωάννης: Κύριοι Σύμβουλοι, Αγαπητοί δημότες και δημότισσες,  Όλοι μας βιώνουμε τα τελευταία χρόνια την κρίση που διέρχεται η χώρα  μας σε όλους τους τομείς , οικονομική, πολιτιστική, αθλητική κ.λ.π.

Βλέπουμε τα τελευταία χρόνια στον ενιαίο Δήμο τα αθλητικά σωματεία να  διατηρούν τις υποδομές τους παρά τις αντίξοες συνθήκες που επικρατούν και  να εντάσσουν συνεχώς νέους στα τμήματα τους.

Κάθε σωματείο έχει τουλάχιστον πενήντα- 50- αθλητές και αν  αναλογιστούμε τους παράγοντες και τους φιλάθλους τότε μιλάμε για έναν  αριθμό της τάξεως των 3.000 ατόμων που ασχολούνται με τον αθλητισμό.

Ο Δήμος από την πλευρά του συντηρεί τα γήπεδα δαπανώντας ετησίως ένααξιοσέβαστο ποσό.

Επειδή όμως τα σωματεία δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά στις  υποχρεώσεις τους μαζί με το Δήμαρχο, που έχει κάνει παράγοντας σε  αθλητικό σωματείο, επεξεργαστήκαμε ένα σχέδιο ώστε να επιχορηγήσουμε τα  σωματεία με ποσό ίσο με τα έξοδα διαιτησίας για όλο το έτος 2013.

Η εισήγηση αυτή εγκρίθηκε ήδη από την Εκτελεστική Επιτροπή του Δήμου  και για την σύνταξη της λήφθηκαν υπόψη οι χιλιομετρικές αποστάσεις και οι  κατηγορίες των ομάδων.

΄Ετσι με αυτό τον τρόπο ο Δήμος συμβάλλει ώστε κάθε Κυριακή να μην  γίνεται έρανος για την πληρωμή των δαπανών αυτών και απερίσπαστοι οι  παράγοντες και οι ποδοσφαιριστές να αγωνίζονται στα γήπεδα.

- Τα ποσά που προτείνουμε για τα ποδοσφαιρικά σωματεία είναι :

ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΠΟΣΟ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΙΜΝΗΣ 2.400

Α.Ο. ΑΡΗΣ ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ 2.400

Α.Σ. ΣΚΕΠΑΣΤΗΣ 2.400

ΑΚΡΑΤΗΤΟΣ ΚΕΧΡΙΩΝ 2.400

Α.Ε. ΚΗΡΙΝΘΟΥ 2.300 ΣΥΝΟΛΟ

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ 2.300

ΕΡΜΗΣ ΠΗΛΙΟΥ 2.200 ΣΥΝΟΛΟ

Α.Ο. ΔΟΞΑ ΠΡΟΚΟΠΙΟΥ 2.200

ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΣΠΑΘΑΡΙΟΥ 1.200

ΜΥΡΜΙΔΩΝΕΣ ΚΕΡΑΣΙΑΣ 1.450

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΕΤΟΧΙΟΥ 1.600

- Για τον Ναυτικό Όμιλο Λίμνης επειδή διοργανώνει αρκετά πρωταθλήματα :

Ν.Ο. ΛΙΜΝΗΣ 2.500 2.500,00

- Και για την λέσχη μηχανοκίνητου αθλητισμού

ΑΛΑΜ (ΛΕΣΧΗ ΜΗΧΑΝΙΚΙΝΗΤΟΥ) 1.000 1.000,00

Όπως βλέπεται είναι μια επαναστατική πρωτότυπη πρόταση που δεν  υπάρχει τόσο σε επίπεδο νομού όσο και πανελληνίως και πάντα μέσα στις  οικονομικές δυνατότητες του Δήμου, γιαυτό ζητώ όπως την ψηφίσετε."



_____________________________________

Ανεβαίνει το κόστος διαιτησίας, επιβαρύνονται οι Ενώσεις -





Σε αλλαγές που αφορούν τον ορισμό διαιτητών και την αποζημίωση τους στους αγώνες του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΠΡΟΕΠΙΛΟΓΗΣ ΕΘΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ, Παίδων & Νέων, της περιόδου 2012-2013, προχώρησε η ΕΠΟ στην προκύρηξή της

Η αλλαγή είναι θετική για τους διαιτητές διότι θα εισπράττουν από 40 ευρώ για κάθε δύο αγώνες που διευθύνουν, αλλά το ποσό αυτό θα επιβαρύνει τις Ενώσεις.

Όμως το χειρότερο για τις Ενώσεις είναι ότι προβλέπεται μεγαλύτερη επιβάρυνσή τους για τις μετακινήσεις των διαιτητών. Διότι ενώ μέχρι πέρυσι προβλεπόταν ο ορισμός διαιτητών από τη γηπεδούχο Ένωση, φέτος προβλέπεται ο ορισμός διαιτητών από «όμορη ένωση».

Άρα, τα οδοιπορικά αυξάνονται και οι ΕΠΣ επιβαρύνονται περισσότερο σε μια εκ των πραγμάτων δύσκολη εποχή…

Τι προβλεπόταν πέρυσι

- Σε όλους τους αγώνες της Α φάσης θα ορίζονται διαιτητές για όλους τους αγώνες παίδων και νέων από τους πίνακες της Δ' Εθνικής κατηγορίας, οι οποίοι θα προέρχονται από τις γηπεδούχες ΕΠΣ.

- Η μετακίνηση των τριών διαιτητών θα γίνεται με ένα ΙΧ και η αποζημίωση τους μόνο για
την μετακίνηση θα είναι 0,30 ευρώ ανά χιλιόμετρο, η οποία θα καταβάλλεται από την γηπεδούχο ΕΠΣ με ενιαίο εξοδολόγιο.

- Οι ορισθέντες διαιτητές και βοηθοί δεν θα αμείβονται

Τι προβλέπεται φέτος

- Σε όλους τους αγώνες της Α φάσης θα ορίζονται διαιτητές για όλους τους αγώνες παίδων και νέων από τους πίνακες της Football League και Football League 2, καθώς και Δ' εθνικής κατηγορίας, οι οποίοι θα προέρχονται από τις όμορες ΕΠΣ.

- Η μετακίνηση των τριών διαιτητών θα γίνεται με ένα ΙΧ και η αποζημίωση τους μόνο για την μετακίνηση θα είναι 0,30 ευρώ ανά χιλιόμετρο, η οποία θα καταβάλλεται από την γηπεδούχο ΕΠΣ με ενιαίο εξοδολόγιο.

- Η αποζημίωση των διαιτητών (διαιτητής και βοηθοί) των αγώνων των πρωταθλημάτων υποδομής θα ανέρχεται στο ποσό των 120 ευρώ συνολικά (δηλαδή 40 ευρώ έκαστος) και για τους δύο αγώνες (παίδων και νέων), το οποίο θα επιβαρύνει τις γηπεδούχες ΕΠΣ.




0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.