powered by Surfing Waves

Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

Μαχαίρωσαν δημοτικό σύμβουλο με σουγιά στην παρέλαση






Με επεισόδια σημαδεύτηκε η παρέλαση της 25ης Μαρτίου στη Ρόδο. Γυναίκα επιτέθηκε με σουγιά και κάρφωσε στην πλάτη τον δημοτικό σύμβουλο Δ. Καρατζιά. Όλο το παρασκήνιο της επίθεσης


Με επεισόδια που σημειώθηκαν στην διάρκεια της κατάθεσης στεφανιών στο βωμό της πατρίδας, σημαδεύτηκε ο εορτασμός της ιστορικής επετείου της 25ης Μαρτίου στη Ρόδο.


Ομάδα αγανακτισμένων πολιτών που βρίσκονταν απέναντι από βωμό της πατρίδας, επιτέθηκε φραστικά στους βουλευτές και τους εκπροσώπους των φορέων του νομού.

Τα γεγονότα αυτά προκάλεσαν την αγανάκτηση του αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου κ. Φώτη Χατζηδιάκου, ο οποίος ενώπιον όλων των αρχών, απευθυνόμενος προς τον αστυνομικός διευθυντή Δωδεκανήσου κ. Αντώνη Βλαχάκη, λέγοντας επί λέξη: "επιτέλους αυτή τη φορά κύριε αστυνομικέ διευθυντά, περιμένουμε να κάνετε το καθήκον σας".

Με διαμαρτυρίες και μικροεντάσεις σε όλη τη χώρα ολοκληρώθηκαν και οι παρελάσεις της 25ης Μαρτίου σε όλη τη χώρα.

H εντολή που στάθηκε αφορμή να βγουν μαχαίρια στη Ρόδο

Ο αστυνομικός διευθυντής μετά την προτροπή, έδωσε εντολή στον διοικητή ασφαλείας Ρόδου κ. Γιώργο Γεωργακάκο που βρίσκονταν δίπλα του, να προχωρήσει αμέσως σε συστάσεις κατά της ομάδας που αντιδρούσε με συνθήματα και ύβρις την ώρα της κατάθεσης των στεφανιών.

Πλησιάζοντας την ομάδα των αγανακτισμένων πολιτών, ο διοικητής ασφαλείας, έκανε συστάσεις σε αυστηρούς τόνους γεγονός που εξαγρίωσε κάποιους από αυτούς, οι οποίοι πίσω από τα κιγκλιδώματα ασφαλείας, επιτέθηκαν στον αστυνομικό διοικητή ασφαλείας, ο οποίος δέχθηκε γροθιά στο πρόσωπο.

Ο διοικητής "άρπαξε" από τα χέρια ενός από αυτούς ένα ξύλο με την ελληνική σημαία και τότε τα αίματα άναψαν ακόμα περισσότερο.

Συμπλοκές ΜΑΤ - πολιτών

Διμοιρία των ΜΑΤ που ήταν σε πλήρη ετοιμότητα έφτασε στο σημείο, μπήκε μπροστά από την ομάδα και ξεκίνησαν αψιμαχίες, οι οποίες ευτυχώς εκτονώθηκαν στη συνέχεια με την παρέμβαση ψυχραιμότερων.

Στην παρέλαση που παρά την ένταση έγινε κανονικά και με ιδιαίτερη λαμπρότητα από σχολεία, συλλόγους, φορείς και τις δυνάμεις της 95 ΑΔΤΕ και της μονάδας των εφέδρων εθνοφυλάκων, βρέθηκε και ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ρόδου κ. Κωνσταντίνος Μπούτσικος, καθώς επίσης και αρμόδια αντεισαγγελέας εποπτεύοντας έτσι την κατάσταση.

Μετά το πέρας της παρέλασης, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν δύο τουλάχιστον άτομα, η μία εκ των οποίων γυναίκα, επειδή επιτέθηκε και τραυμάτισε με σουγιά στην πλάτη τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Δημήτρη Καρατζιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικές αρχές βρίσκονται μέχρι αυτή την ώρα σε πλήρη ετοιμότητα για να ενδεχόμενο πρόκλησης νέων επεισοδίων.

Πηγή: http://www.rodiaki.gr/article.php?id=245292&catid=5&maincatid=1

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.