powered by Surfing Waves

Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

Ευ. Στυλιανίδης: Δέχομαι αλλαγές για το «Παρατηρητήριο» , αλλά…


Θετικός σε αλλαγές στη λειτουργία του «Παρατηρητηρίου Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ» εμφανίζεται σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Επενδυτής». Θέτει όμως ως βασική προϋπόθεση «να μην ακυρώνεται ο χαρακτήρας της εξυγιαντικής προσπάθειας».

Ο υπουργός Εσωτερικών παραδέχεται ότι οι ισοπεδωτικές προσεγγίσεις στα περί διαφθοράς για όλους τους αιρετούς είναι επικίνδυνες. Επίσης εμμένει στη θέση του για την καθιέρωση ενιαίου ψηφοδελτίου για την ανάδειξη δημοτικών συμβούλων στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές, υποστηρίζοντας ότι για να αποφευχθούν φαινόμενα ακυβερνησίας στη Τοπική Αυτοδιοίκηση θα πρέπει να επαναπροσδιοριστούν οι αρμοδιότητες δημάρχου, δημοτικού συμβουλίου και επιτροπών.

Σε σχέση με το θέμα της μετάθεσης των αυτοδιοικητικών εκλογών για το 2015 παραδέχεται ότι αυτό «εμφανίζει πολιτικές και νομικές δυσκολίες». Ωστόσο συμπληρώνει ότι η τελική απόφαση θα ληφθεί αφού μελετηθεί διεξοδικά σε πολιτικό επίπεδο το θέμα.

Σχολιάζοντας την πρόσφατη καταδικαστική απόφαση για τον τέως δήμαρχο Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλο υπογραμμίζει ότι η δικαιοσύνη ήταν επηρεασμένη από τη περιρρέουσα ατμόσφαιρα της εποχής και για το λόγο αυτό δεν προσμετρήθηκαν σημαντικά ελαφρυντικά στοιχεία.

Αναφερόμενος στην θέση που διατυπώνει να μην προχωρήσει επένδυση χρυσού στη Θράκη απαντά στους επικριτές τους ότι το ενδιαφέρον του δεν μετριέται με ψήφους, υπογραμμίζοντας ότι είναι χρέος του να μεταφέρει κεντρικά την ετυμηγορία των συμπολιτών του.

Τέλος σχολιάζοντας το ρόλο που έχει αναλάβει σε επίπεδο ελληνογερμανικής συνεργασίας τονίζει ότι οι προσπάθειες του ίδιου και του κ. Φούχτελ έχουν αρχίσει και καταγράφουν τα πρώτα μετρήσιμα αποτελέσματα.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.