powered by Surfing Waves

Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

Ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου



Ο κ. Λιαγκάκης, εκπρόσωπος της «ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ» εισηγήθηκε στο  δημοτικό συμβούλιο της 2/3/13 την έκδοση ψηφίσματος με αφορμή το τραγικό  περιστατικό της Λάρισας και αναφέρει τα εξής:

« Η τραγωδία των σπουδαστών του ΤΕΙ Λάρισας είναι η σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι της οργής για την οικογένεια, που σήμερα στενάζει και δεν  μπορεί να ανταποκριθεί στα έξοδα ούτε στοιχειωδών αναγκών.  Δύο σπουδαστές έχασαν την ζωή τους και τρεις χαροπαλεύουν ,επειδή προσπάθησαν να ζεσταθούν με αυτοσχέδιο τρόπο ,λόγω οικονομικής αδυναμίας να πληρώσουν το πετρέλαιο.
Το συγκεκριμένο γεγονός ,μόνο τυχαίο δεν είναι.  Τα παιδιά μας θα μπορούσαν να είναι στη θέση τους.  Αυτό το τραγικό περιστατικό, αποδεικνύει ότι η πολιτική της κυβέρνησης και της Ε.Ε δεν είναι απλά εχθρική προς τον λαό, αλλά επικίνδυνη ακόμη και για την ίδια την ζωή μας.

Μια πολιτική που στερεί συνολικά από εμάς και τα παιδιά μας τα πιο στοιχειώδη ,τη θέρμανση, το ρεύμα ,τη στέγη και το ψωμί.  Χιλιάδες από εμάς βιώνουμε σήμερα ανάλογη κατάσταση, αφού δυσκολευόμαστε με τους μισθούς πείνας, την ανεργία, τα χαράτσια και δεν μπορούμε να καλύψουμε τις ανάγκες για θέρμανση και για μόρφωση των παιδιών μας.

Η Λαϊκή Συσπείρωση καλεί το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου  - Να καταδικάσουμε την πολιτική που στερεί τη θέρμανση από τον λαό και τα παιδιά του, το δικαίωμα στην δωρεάν στέγαση με ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης.

- Να εκφράσουμε τη συμπαράσταση του στις οικογένειες των σπουδαστών

- Να απαιτήσουμε τώρα από την κυβέρνηση να δώσει λύση στο πρόβλημα  της θέρμανσης ,καταργώντας τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης και τον ΦΠΑ  στα καύσιμα και εξασφαλίζοντας δωρεάν και ασφαλή στέγαση και συνθήκες  σπουδών για όλους τους φοιτητές.

- Να καταργηθούν εδώ και τώρα τα χαράτσια ,οι έμμεσοι φόροι στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.

- Να καταργηθούν όλοι οι φόροι που εξοντώνουν τις οικογένειες μας.

Το Δημοτικό Συμβούλιο ΟΜΟΦΩΝΑ αποφάσισε την έκδοση του πιο κάτω  ψηφίσματος:

Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α

Σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο εκφράζει την οδύνη του για το τραγικό  περιστατικό στη Λάρισα με τον θάνατο των δύο νέων σπουδαστών και τον  κίνδυνο που διατρέχει η ζωή των άλλων τριών, αποτέλεσμα της σκληρής  πολιτικής της Κυβέρνησης που έχει προκαλέσει πλήρη αφαίμαξη στα μεσαία νοικοκυριά.

Εκφράζει θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες των παιδιών που χάθηκαν και την συμπαράσταση του στις οικογένειες των παιδιών που νοσηλεύονται.

Ζητά από την πολιτεία να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να ανασάνουν οικονομικά οι ελληνικές οικογένειες και να μην σημειωθεί ξανά τέτοια τραγωδία.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.