powered by Surfing Waves

Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

6 χιλιάδες Ευρώ για παραβάσεις πνευματικής ιδιοκτησίας πληρώνει την ΑΕΠΙ ο δήμος μας


Από τα πρακτικά

Στεργίου: Μας είχε επιδοθεί το υπ’ αριθμόν 53/2010 κλητήριο θέσπισμα που αφορούσε την  έγκληση της εταιρείας με την επωνυμία «ΑΕΠΙ- Ελληνική Εταιρεία Προς Προστασία της  Πνευματικής Ιδιοκτησίας Α.Ε.» . Ο Δήμος παραστάθηκε στην τακτική δικάσιμο κατά  την οποία δεν αμφισβήτησε την οφειλή του και έτσι μετά από εξώδικη – πρόσκληση  προς την ανωτέρω εταιρεία της γνωστοποίησε την πρόθεση του να εξοφλήσει το ποσό  για το οποίο υπάρχει αντιδικία .Η εταιρεία με δική της εξώδικη δήλωση γνωστοποίησε το ποσό που αντιστοιχεί μαζί με τις νόμιμες προσαυξήσεις το οποίο ανέρχεται σε 5.920,73 €.

Σύμφωνα με την γνωμοδότηση της νομικού συμβούλου κ. Ρούσσου Παναγιώτας ,
«…..Κατά πάγια νομολογία ( βλ. κυρίως Α.Π. 1/2009 ΤΡΑΠΕΖΑ ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΙΣΟΚΡΑΤΗΣ) η εκτέλεση μουσικών κομματιών χωρίς την έγγραφη άδεια των πνευματικών δημιουργών ή της εκπροσωπούμενης αυτούς «ΑΕΠΙ» συνιστά παράβαση  του άρθρου 27 περ. α και 66 παρ. 1του ν.2121/93 έστω και αν ο φορέας που τις  διοργανώνει είναι Δημόσιος ή Δημοτικός και δεν επιδιώκει οικονομικό όφελος, αφού οι εκδηλώσεις αυτές δεν εμπίπτουν στην έννοια επίσημων τελετών για τις οποίες κατ’  εξαίρεση δεν απαιτείται κατά τις αναφερόμενες διατάξεις άδεια…………
……………… περισσότερο προς αποφυγή διόγκωσης της ήδη βεβαιωμένης οφειλής με προσαυξήσεις, χρηματικές ποινές και δικαστικά έξοδα, προτείνεται από την γράφουσα η προσπάθεια επίτευξης εξωδικαστικού συμβιβασμού με την εγκαλούσα εταιρεία  «ΑΕΠΙ».».

Προτείνω όπως αποδεχτούμε τον εξωδικαστικό συμβιβασμό με την εταιρεία ΑΕΠΙ και  της εξοφλήσουμε το ποσό των 5.920,73 € .

Η Οικονομική Επιτροπή μετά από σχετική συζήτηση και λαμβάνοντας υπόψη :

1. Το άρθρο 72 του Ν.3852/2010 όπως αυτό τροποποιήθηκε με το άρθρο 6 παρ. 5 του Ν.4071/12 .

2. 3. Την γνωμοδότηση της δικηγόρου κ. Ρούσσου Παναγιώτας .

4. Την από 29/2/2012 εξώδικη πρόσκληση – δήλωση διαμαρτυρία του μελών του Δ.Σ  του Πνευματικού Κέντρου.

5. Την από 28/3/2012 Εξώδικη Δήλωση – Απάντηση επί ερωτήματος της ΑΕΠΙ Α.Ε.


Η Οικονομική Επιτροπή ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ

Α. Τον εξωδικαστικό συμβιβασμό με την εταιρεία με την επωνυμία «ΑΕΠΙ- Ελληνική  Εταιρεία Προς Προστασία της Πνευματικής Ιδιοκτησίας Α.Ε.» και την εξόφληση του  οφειλόμενου ποσού 5.920,73 €.

Β. Να εξουσιοδοτηθεί ο Δήμαρχος Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας κ. Ψαρρό  Ανέστη για να προβεί στις απαραίτητες διαδικασίες για την αποδοχή συμβιβαστικής  επίλυσης.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.