powered by Surfing Waves

Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

Παγώνει η πρόσβαση του ΣΔΟΕ στους λογαριασμούς


Στον πάγο μπαίνει το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για απευθείας πρόσβαση του ΣΔΟΕ στους τραπεζικούς λογαριασμούς των φορολογουμένων αφού προσκόμματα στην νομοθεσία και τις υποδομές της υπηρεσίας,εμποδίζουν την υλοποίησή του, με αποτέλεσμα το σχέδιο να μετατίθεται στην καλύτερη των περιπτώσεων για το καλοκαίρι.

Στο μέλλον και ενδεχομένως για τα μέσα του καλοκαιριού παραπέμπει από την πλευρά του στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών την διασύνδεση του ΣΔΟΕ απευθείας με τους τραπεζικούς λογαριασμούς των φορολογούμενων σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ. "Εμείς επιδιώκουμε το ΣΔΟΕ να αποκτήσει αυτή την δυνατότητα, όμως για την ώρα δεν έχει ολοκληρωθεί κάποια διαδικασία που να μας το επιτρέπει" σημείωνε χαρακτηριστικά το στέλεχος του ΥΠΟΙΚ.

Το βέβαιο είναι ότι προς το παρόν δεν υφίσταται νομοθετική υποδομή που να δίνει τη δυνατότητα άμεσης παρακολούθησης των κινήσεων των τραπεζικών λογαριασμών σε μορφή ΕXEL στις οθόνες των υπολογιστών των ελεγκτών του ΣΔΟΕ.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο αντιπρόεδρος Ομοσπονδίας Εφοριακών Υπαλλήλων Τρύφων Αλεξιάδης τόνισε ότι "εμείς σαν Ομοσπονδία εφοριακών ζητάμε άμεσα να υπάρξει σχετική νομοθετική ρύθμιση, ζητάμε άμεσα οι τράπεζες να έχουν υποχρέωση χορήγησης στοιχείων, σε σύντομο διάστημα και σε συγκεκριμένη ενιαία μηχανογραφική δομή".

Η διαδικασία που ακολουθείται για πληροφορίες κίνησης τραπεζικών λογαρισμών προβλέπει αίτημα του ΣΔΟΕ προς τις αντίστοιχες τράπεζες και απάντηση σε διάστημα που μπορεί να φτάσει ακόμη και τους τέσσερις μήνες, καθιστώντας επομένως πολύ δύσκολη την συγκριτική εξαγωγή συμπερασμάτων.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.