powered by Surfing Waves

Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Και νέο όχι στην εξόρυξη λιγνίτη στην Κορώνη









Ένα ακόμα “όχι”στην πρόταση της εταιρείας «Couvra Holdings Limited», στο ενδεχόμενο επαναλειτουργίας μονάδων εξόρυξης λιγνίτη, στην περιοχή της Κορώνης, εκφράστηκε αυτή τη φορά από το υπουργείο Περιβάλλοντος.

Όπως ανακοίνωσε στην ΕΡΑ Καλαμάτας, ο δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης, το υπουργείο Περιβάλλοντος, μόλις πριν λίγες ημέρες, απέρριψε την προσφυγή της εταιρείας, με την οποία ζητούσε την ακύρωση της απόφασης του γ.γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου Μανώλη Αγγελάκα, για τα λιγνιτωρυχεία σε Φαλάνθη – Χωματερό. Ο κ. Αγγελάκας στις 18 Δεκεμβρίου του 2012 είχε απορρίψει τους περιβαλλοντικούς όρους για την εκμετάλλευση των λιγνιτωρυχείων και η εταιρεία με προσφυγή που είχε καταθέσει πριν λίγες εβδομάδες, ζητούσε να θεωρηθεί ως εγκεκριμένη η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, καθώς είχε περάσει 1 σχεδόν χρόνος από την υποβολή της και δεν είχε λάβει απάντηση.

«Η εταιρία, έχει κάθε δικαίωμα να διασφαλίσει τα συμφέροντά της», σημείωσε ο κ.Καφαντάρης «και η περιοχή μας τα δικά της». «Αποδείχθηκε όμως για μια ακόμη φορά πως τα επιχειρήματά μας, για την προστασία της Κορώνης και του δήμου, από αυτή την κατ’ευφημισμόν και μόνο “επένδυση”, είναι ισχυρότερα και αδιαμφισβήτητα», τόνισε ο δήμαρχος.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.