powered by Surfing Waves

Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

Με διαμαρτυρίες και μικροεντάσεις σε όλη τη χώρα ολοκληρώθηκαν οι παρελάσεις




Κλούβες της αστυνομίας, καθώς και κάγκελα είχαν στηθεί στο κάτω μέρος της πλατείας Συντάγματος και η πρόσβαση στην πλατεία γινόταν μόνο με διαπιστεύσεις και ειδικές προσκλήσεις.



Χωρίς προβλήματα ολοκληρώθηκε η στρατιωτική παρέλαση για την 25η Μαρτίου στο Σύνταγμα το πρωί της Δευτέρας. Η αστυνομία είχε λάβει δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.


Κλούβες της αστυνομίας, καθώς και κάγκελα είχαν στηθεί στο κάτω μέρος της πλατείας Συντάγματος και η πρόσβαση στην πλατεία γινόταν μόνο με διαπιστεύσεις και ειδικές προσκλήσεις.












Ελεύθερη πρόσβαση είχαν οι πολίτες στην οδό Πανεπιστημίου από το ύψος της οδού Αμερικής.

Μέλη του ΠΑΜΕ συγκεντρώθηκαν στον πεζόδρομο της Κοραή, ενώ μέλη της Σπίθας στην κάτω πλευρά της πλαατείας Συντάγματος.

Κλειστός ήταν ο σταθμός του μετρό στο Σύνταγμα, ενώ σε ισχύ ήταν για αρκετή ώρα τα έκτακτα κυκλοφοριακά μέτρα.

Η στρατιωτική παρέλαση άρχισε με την κατάθεση στεφάνου από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια στο Μνημείο του 'Αγνωστου Στρατιώτη.

Ενώπιον του κ. Κάρολου Παπούλια παρέλασαν ανάπηροι πολέμου, τμήμα του ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, τμήμα Ευζώνων, πεζοφόρα τμήματα του Στρατού Ξηράς, των Ειδικών Δυνάμεων, του Πολεμικού Ναυτικού και της Αεροπορίας.

Επίσης, παρέλασαν τμήματα της Αστυνομίας, της Σχολής Αξιωματικών και της Σχολής Αστυφυλακών, του Λιμενικού Σώματος και της Ελληνικής Ακτοφυλακής, Λιμενοφυλάκων, τμήματος Υποβρυχίων Αποστολών, διασώστες ελικοπτέρων.

Η παρέλαση έκλεισε με πεζοφόρα τμήματα του Πυροσβεστικού Σώματος.

Μικροένταση στη Φιλελλήνων - Μέλη της ΣΠΙΘΑ εναντίον αστυνομικών

Μικροένταση δημιουργήθηκε λίγο μετά τις 11.00 το κάτω μέρος της πλατείας Συντάγματος, από διαδηλωτές που διαμαρτύρονταν για τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στη στρατιωτική παρέλαση για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου.



Παρωδία παρέλασης στο Σύνταγμα by News247


Επίσης, μέλη της ΣΠΙΘΑ με πανό στα χέρια διαμαρτυρήθηκαν για την προσαγωγή ενός μέλους τους.

Οι διαδηλωτές απωθήθηκαν από τις δυνάμεις της αστυνομίας και η ένταση έληξε, λίγη ώρα μετά.


Ενταση με ΣΠΙΘΑ 2 by News247

Σε φραστική αντιπαράθεση ήρθαν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και της Χρυσής Αυγής, στην πλατεία Κύπρου στην Καλλιθέα, μετά το τέλος της μαθητικής παρέλασης. Με την παρέμβαση της αστυνομίας ωστόσο, η μικροένταση έληξε άμεσα.

Χωρίς επεισόδια ολοκληρώθηκαν οι παρελάσεις σε όλη την Αττική.






Το μήνυμα του πρωθυπουργού για την ιστορική ημέρα

Για 'μέρα ιστορικής μνήμης, μέσα σε μέρες εθνικής δοκιμασίας για όλο τον Ελληνισμό και ιδιαίτερα, σήμερα, για την Κύπρο", κάνει λόγο ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε δήλωσή του για την 25η Μαρτίου με την οποία στέλνει μήνυμα ενότητας και αισιοδοξίας για έξοδο από την κρίση.

"Αρκεί να κοιτάξουμε πίσω, σε ολόκληρη την πρόσφατη Ιστορία μας, για να καταλάβουμε πόσες δοκιμασίες περάσαμε, πάντα με οδυνηρό τρόπο, αλλά πάντα με επιτυχία. Και βγήκαμε πάντα ισχυρότεροι ως Έθνος, καλύτεροι ως κοινωνία, πιο υπερήφανοι γι' αυτό που είμαστε, πιο σίγουροι γι' αυτά που μπορούμε να επιτύχουμε. Φτάνει να παραμείνουμε ενωμένοι και όρθιοι".

"Αυτό σημαίνει Ελευθερία: να πολεμάμε ενωμένοι, τα δεινά που μας βρίσκουν, τους εχθρούς που μας επιβουλεύονται και τον κακό τον εαυτό μας. Μακριά από διχαστικά συνθήματα, από την μοιρολατρία της υποταγής κι από πλέγματα εθνικής μειονεξίας. Οι Έλληνες μπορούν να καταφέρουν τα πάντα, αν μείνουν ενωμένοι και όρθιο", καταλήγει ο κ. Σαμαράς.

Διαμαρτυρίες σε όλη την περιφέρεια

Μέλη του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Θεσσαλονίκης, καθώς και μέλη των πρωτοβάθμιων σωματείων συγκεντρώθηκαν στον χώρο της παρέλασης, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την κατάσταση που επικρατεί τις τελευταίες μέρες στην Κύπρο.

Με πανό στα χέρια και με το σύνθημα: "Είμαστε όλοι Κύπριοι" στηρίζουν τους πολίτες στη Λευκωσία.











Στο μεταξύ, την εορτή της 25ης Μαρτίου αποφάσισε να γιορτάσει με τσαρούχια στα καλώδια της ΔΕΗ, ο δήμαρχος της πόλης Γιάννης Μπουτάρης.






Με κάγκελα ασφαλείας, αλλά και προσαγωγές ολοκληρώθηκε η παρέλαση στο Ηράκλειο Κρήτης, αλλά και στον Πύργο Ηλείας.











Με συνθήματα κατά της εξόρυξης ορυκτού πλούτου και της υποβάθμισης του επιπέδου ζωής τους παρέλασαν δεκάδες μαθητές στις Σκουριές Χαλκιδικής. Οι μαθητές φόρεσαν ειδικά μπλουζάκια, με το σύνθημα "Έξω τα χημικά από τα σχολεία μας", ενώ κρατούσαν και αντιασφυξιογόνες μάσκες.











Εκτός εξέδρας των επισήμων παρακολούθησαν βουλευτές της Χρυσής Αυγής τις παρελάσεις σε όλη την Ελλάδα. Την αρχή έκανε ο βουλευτής Α Θεσσαλονίκης, της Χρυσής Αυγής, Αντώνης Γρέγος.


0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.