powered by Surfing Waves

Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

Ημερίδα για τις Μορφές Εναλλακτικού Τουρισμού


Οι «Μορφές Εναλλακτικού Τουρισμού» βρέθηκαν στο επίκεντρο ημερίδας, η οποία πραγματοποιήθηκε στις Μηλιές Πηλίου, με πρωτοβουλία του Δήμου Νοτίου Πηλίου, σε συνεργασία με τον Ιππικό Φυσιολατρικό Όμιλο Μηλεών και συνδιοργανωτή, το Ελληνοϊταλικό Εμπορικό Επιμελητήριο Παράρτημα Βόλου.

Στόχος του Δήμου είναι η περαιτέρω αξιοποίηση της περιοχής ώστε να καταστεί βασικός τουριστικός προορισμός για μεγαλύτερη χρονική διάρκεια. Η περιοχή όπως επεσήμανε ανάμεσα σε άλλα ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ε. Νασιόπουλος, είναι κατάλληλη για την ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού, όπως ο περιπατητικός, ο ιππικός, ο Μοναστηριακός – Θρησκευτικός, ο αλιευτικός, ο καταδυτικός, οι ημερήσιες κρουαζιέρες κ.α.

«Στο πλαίσιο της ανάπτυξης της περιοχής μας, θέλουμε και επικροτούμε τη δημιουργία τουριστικών επενδύσεων, σημείωσε, επιδιώκοντας, ήπια τουριστική ανάπτυξη με έμφαση στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και με βασικό ζητούμενο, οι όποιες παρεμβάσεις να είναι σύμφωνες με το χρώμα του Πηλίου και την προστασία του Παγασητικού κόλπου».

Η εκδήλωση έγινε στο πλαίσιο του μνημονίου συνεργασίας που έχει υπογράψει ο Δήμος Νοτίου Πηλίου με το Ινστιτούτο BIOACADEMYONLINE για τη δημιουργία στην περιοχή τμημάτων κατάρτισης, τελειοποίησης, εξειδίκευσης, τμημάτων πτυχίου, master και υψηλής εκπαίδευσης, μελών που θα έχουν ακολουθήσει μία εκπαιδευτική πορεία, με την απόκτηση πιστοποιητικών χρήσιμων στην αξιοποίηση των ιδίων, στοχεύοντας στην αναγνώριση, επαγγελμάτων και ειδικοτήτων όπως οδηγοί βουνού με άλογο και άλλα. Μέλη του Ιππικού Φυσιολατρικού Ομίλου Μηλεών, που παρακολούθησαν πέρυσι τα συγκεκριμένα σεμινάρια, πιστοποιήθηκαν ως οδηγοί βουνού με άλογο.

Στην εκδήλωση συμφωνήθηκε η προετοιμασία και οργάνωση τμημάτων κατάρτισης διαφόρων επιπέδων, με αντικείμενο την εκπαίδευση των αντιπροσωπευτικών λειτουργών στην αγορά της εργασίας και του προορισμού της γης μέσα από τις δυναμικές των σύγχρονων τουριστικών δραστηριοτήτων.

Επετεύχθη επίσης συμφωνία με τον ENGEA για την πιστοποίηση διαδρομής τριάθλου (Ιππασία, τρέξιμο, ποδηλατοδρομία), η πρώτη πιστοποιημένη διαδρομή πανελλαδικά, η οποία θα γίνει αρχές Ιουνίου η οποία αναμένεται να αποτελέσει το έναυσμα για την ολοκλήρωση μελέτης, για ιπποβίες και την αναγνώριση τους σε διεθνή επίπεδο.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί, ο δήμος Νοτίου Πηλίου θα συμμετέχει με αντιπρόσωπό του που θα οριστεί από το Δημοτικό Συμβούλιο, από 23 έως 25 Μαρτίου 2013 στην ελληνική αντιπροσωπεία που θα επισκεφθεί το Εθνικό Αρχηγείο της ENGEA Ιταλίας, στο Silvano Stone (PV).

Όπως έγινε επίσης γνωστό στις Μηλιές προωθείται από την ENGEA INTERNATIONAL, μια πολυεπίπεδη εκδήλωση στην περιοχή , από 2 έως 12 Ιουνίου του 2013, με την ονομασία «Μεγάλες μέρες του ΚΕΝΤΑΥΡΟΥ» που θα περιλαμβάνει εκδηλώσεις, εκπαιδεύσεις και θεματικά συνέδρια.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.