powered by Surfing Waves

Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Ανάκληση της υπό έκδοση ΚΥΑ για παραχώρηση αιγιαλών στους δήμους



Την ανάκληση της υπό έκδοση κοινής υπουργικής απόφασης που αφορά στην απευθείας παραχώρηση της απλής χρήσης αιγιαλού στους δήμους για τη φετινή χρονιά – καθώς οι προβλεπόμενες προθεσμίες δεν επιτρέπουν να εφαρμοστεί – την παράταση ισχύος της προηγούμενης αντίστοιχης απόφασης μέχρι 31 Δεκεμβρίου και την άμεση έναρξη διαβούλευσης με συμμετοχή της ΚΕΔΕ για την έκδοση νέας ΚΥΑ, ζητά η ΚΕΔΕ.

Ειδικότερα με βάση σχετική ανάρτηση στον ιστοχώρο του υπουργείου Οικονομικών, όπου αναφέρεται ότι υπεγράφη η σχετική ΚΥΑ, χωρίς ωστόσο να δημοσιοποιηθεί μέχρι σήμερα το ακριβές περιεχόμενό της, το θέμα συζητήθηκε κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Τετάρτης. Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Κομοτηνής και μέλος του Δ.Σ. Γ. Πετρίδης βάσιμες πληροφορίες αναφέρουν ότι η υπό έκδοση ΚΥΑ δεν έχει σχέση με την προηγούμενη αφενός, ενώ ορίζεται ότι καταληκτική ημερομηνία ολοκλήρωσης των διαδικασιών των διαγωνισμών για την εκμετάλλευση κοινόχρηστων χώρων είναι η 31η Μαΐου. Αν δεν έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τη συγκεκριμένη ημερομηνία οι διαδικασίες τότε ανακαλείται η παραχώρηση.

Τονίστηκε ότι οι ημερομηνίες είναι ασφυκτικές, καθώς ακόμη δεν έχει εκδοθεί η σχετική ΚΥΑ και ότι είναι ορατός ο κίνδυνος να μην προλάβουν οι δήμοι να ολοκληρώσουν τους διαγωνισμούς. Επισημάνθηκε επίσης ότι εγείρεται και θέμα ποινικών ευθυνών για τις δημοτικές αρχές, αν δεν έχουν προλάβει να βρουν ναυαγοσώστες.

Σε κάθε περίπτωση η ΚΕΔΕ ζητά διαβούλευση πριν την έκδοση νέας απόφασης παραχώρησης. Επίσης σε ότι αφορά την ολοκλήρωση των διαδικασιών να μην υπάρχει χρονικός περιορισμός για ανάκληση της παραχώρησης του αιγιαλού. Ο χρόνος παραχώρησης να οριστεί τουλάχιστον στη διετία και να πιστοποιούνται τα έσοδα με βάση αντικειμενικά στοιχεία.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.