powered by Surfing Waves

Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Αριστερόστροφο αποκαλεί τον Σισανίου Παύλο ο Αμβρόσιος για το "παρελθόν του" στο Μαντούδι


Στη νέα του ανάρτηση ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος, λέει ότι δεν ανήκει στη Χρυσή Αυγή, και ότι είναι ακομμάτιστος, ωστόσο όλο το κειμενό του στρέφεται γύρω από τους κινδύνους που ο ίδιος βλέπει ότι εκπορεύονται από την αριστερά."...ηδεξιά ιδεολογία, θεωρητικά τουλάχιστον, σέβεται το Θεό, ενώ η αριστερή ιδεολογία εχθρεύεται το Θεό! Ο κ. Τσίπρας άλλωστε δεν το έκρυψε: Θα πάει και με το Διάβολο, μας είπε πρόσφατα!", αναφέρει χαρακτηριστικά.

Αφορμή για τη νέα ανάρτηση ήταν το συνέδριο "Εκκλησία και Αριστερά".


Ολόκληρο το κείμενο έχει αναρτηθεί και μπορείτε να το διαβάσετε στο thebest.gr



Το επίμαχο απόσπασμα:

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΣΕΒ. ΣΙΣΑΝΙΟΥ κ. ΠΑΥΛΟ
________Επειδή λοιπόν τα δημοσίως λεγόμενα, δημοσίως και ελέγχονται, απαντάμε στον αγαπητό μας Αδελφό, Σεβ. Σισανίου κ. Παύλο:



"Σεβασμιώτατε Αδελφέ μου,

______________1. Με την παράπανω Δήλωσή σας εχορηγήσατε ήδη πιστοποιητικό χρηστοηθείας στην Αριστερά, αφού ομολογείτε, ότι δεν πρόκειται να της χρεώσετε σήμερα λάθη παλαιών εποχών! Πλήν όμως ούτε Σεις ούτε και εγώ έχουμε το δικαίωμα της παραγραφής των γνωστών εγκλημάτων των Κομμουνιστών-Συμμοριτών, πολλώ μάλλον αφού δεν έχουν εκφράσει κάποια μεταμέλεια! Η Εθνική Συνείδησις ακόμη δεν έχει αμνηστεύσει τα εγκλήματα αυτά!

______Ο Σεβ. Πειραιώς κ. Σεραφείμ σέ πρόσφατο Ανακοινωθέν (της 14ης Φεβρουαρίου ε.ε.) Σας έδωσε ένα ηχηρό χαστούκι:

"Ετεροχρονισμένα λοιπόν ......τον δήθεν διαφωτισμό, που διϊστορικά απέτυχε και συνετρίβη κάτω από το βάρος του αγνωστικισμού του και της απο-ϊεροποιήσεως του ανθρωπίνου βίου και του ανθρωπίνου προσώπου, τον έχουν εναγκαλισθή "περιπαθώς" τα κόμματα της λεγομένης αριστεράς ΣΥΡΙΖΑ, ΕΚΜ, ΔΗΜΑΡ και ΚΚΕ, που επαίρονται ως "ριζοσπαστικά" κόμματα, με το αξιολόγημα της κοπής των ριζών που αναφέρονται στο ιερό τρίπτυχο Οικογένεια, Πατρίδα, Θρησκεία. Πυροβολούν τις ανωτέρω λέξεις με υπερβάλλουσα θρασύτητα και δεν διδάσκονται από την ιστορική πορεία άλλων λαών, που βάδισαν το ίδιο σαπρό και σκωληκόβρωτο μονοπάτι...¨ (βλ. pentapostagma, gr th 19.02.2013)

2. Είσθε και ανακόλουθος, όταν ανενδοιάστως καταδικάζετε τις ακραίες θέσεις τις "Χρυσής Αυγής", τις οποίες άλλωστε και εμείς έχουμε καταδικάσει, αλλά δεν αντιμετωπίζετε με την ίδια αυστηρότητα και την Αριστερά, η οποία εξ ορισμού ανήκει στο άλλο άκρο του πολιτικού φάσματος! Τα περί του παγανισμού κλπ, σωστά κατ΄αρχήν, δεν μας ππείθουν! Μήπως και η Αριστερή κουλτούρα δεν αρνείται τον αληθινό Θεό; Απλώς δεν συμπαθάτε την Χ.Α. Είσθε λοιπόν μεροληπτικός! Αυτό αποδεικνύεται από την δική σας ομολογία! Μας είπατε, ότι οι εργάτες του Εργοστασίου Μποδοσάκη στο Μαντούδι της Ευβοίας, όπως αλλοιώς λεγόταν, σάς έλεγαν: «μα εσύ είσαι δικός μας, Αριστερός»!!!!!. Μπορεί να μη σας είπαν ακριβώς τα λόγια αυτά αλλά παρά ταύτα σας εμέτρησαν μεταξύ των ιδικών τους ανθρώπων! Άλλωστε κα η προσφώνηση "Φίλοι της Αρστεράς" δεν το επιβεβαιώνει; Θα μπορούσατε άραγε να πήτε και "Φίλοι της Χ.Α"; Ποιός άραγε, εχέφρων πολίτης θα ανέμενε να ακούσει από Σας ένα κρυφό, όπως αποδεικνύεται, αριστερόστροφο Μητροπολίτη καλά λόγια για την Δεξιά παράταξη ή και την Χρυσή Αυγή;

3. Σας συγχαίρω επίσης, διότι δεν διστάζετε να εκφράζετε τόσο το θαυμασμό Σας, όσο και την αγάπη Σας προς τους οπαδούς της Αριστεράς, τους οποίους αποκαλείτε "αληθινά προοδευτικούς'" καί "φίλους" Σας! "Φίλοι της Αριστεράς, γνώρισα αληθινά προοδευτικούς ανθρώπους -διότι υπάρχουν και κάλπικοι- πριν 30 χρόνια στο Μαντούδι"! είπετε στο συνέδριο της Θεσσαλονίκης.

4. Θα συμφωνήσω μαζί Σας, Αδελφέ μου, με τις θεολογικές θέσεις και προσεγγίσεις Σας, όπως αυτές διατυπώθηκαν κατά την ανάπτυξη του θέματος "Το Μεταναστευτικό Πρόβλημα", στο Συνέδριο. Ποιός μπορεί π.χ, να διαφωνήσει με τις επισημάνσεις σας, ότι :

- Ο Θεός είναι αγάπη,

-Εφ' όσον εποιήσατε ενί τούτων...

-Ήμουν ΞΕΝΟΣ και συνηγάγετέ με...

-Αυτός που λέει ότι αγαπά τον Θεό και μισεί τον αδελφό του είναι ψεύτης!

________Αλλά Σας ερωτώ: Όλα αυτά ισχύουν μόνον για τους μετανάστες, που και αλλοεθνείς είναι και αλλόδοξοι; Επί πλέον δε, ειδικά ως Μουσουλμάνοι, εξ ορισμού είναι και εν δυνάμει φονευτές των αλλοδόξων και αλλοπίστων (τζιχάντ); Και γιατί δεν ισχύουν και για κάποιους -πεπλανημένους αν θέλετε- αδελφούς μας Έλληνες, όπως είναι οι της Χ.Α.; Η εντολή του Χριστού μας "αγαπάτε τους εχθρούς υμών" δεν ισχύει στην καρδιά Σας; Η Εισήγησή Σας στο εν λόγω Συνέδριο ήταν ένα παραλήρημα υπέρ των μεταναστών μεν, αλλά και συγχρόνως κατά της Χρυσής Αυγής!

5._________Στο Συνέδριο είπατε ότι "η ιδεολογία της Χ.Α. είναι ασυμβίβαστη με την Ορθόδοξη Πίστη". Σας ερωτώ λοιπόν: Η ιδεολογία της Αριστερής Κουλτούρας είναι άραγε συμβατή με την Ορθόδοξη Πίστη μας; Εάν μου απαντήσετε, Ναι, τότε θα σας είπω ότι πλανάσθε πλάνην οικτράν! Εάν μου απαντήσετε, Όχι, τότε θα σας ερωτήσω: Γιατί λοιπόν είσθε ή φαίνεσθε τόσο πολύ ερωτευμένος με την αριστερή ιδεολογία;

_______Στο Συνέδριο είπατε επίσης, ότι κάθε εναγκαλισμός και χάιδεμα .... προς την Χρυσή Αυγή δείχνει .......ακύρωση της πίστης". Σας ερωτώ με τη σειρά μου: Κάθε εναγκαλισμός και χάϊδεμα προς την Αριστερά τι είναι; Μήπως και αυτό δεν είναι ακύρωση της πίστεώς μας; "Τις υμάς εβάσκανε" Αδελφέ; Μας τρελλάνατε με το συνεχώς επαναλαμβανόμενο "Φίλοι της Αριστεράς"!

6._________Ο γνωστός πολιτικός κ. Ανδρέας Λοβέρδος με μια Δήλωσή του, που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΤΟ ΠΑΡΟΝ" της 17ης Φεβρουαρίου ξεσχίζει τις θέσεις σας σαν κουρελόχαρτο! "Αυθεντικό κίνημα η Χρυσή Αυγή" γράφει ο τίτλος. Και στο κείμενο διαβάζουμε:"Ο κ. Λοβέρδος χαρακτήρισε την Χρυσή Αυγή ως το πρώτο κίνημα μετά τη μεταπολίτευση που γεννιέται αυθεντικά" Συνεπώς τα λόγια αυτά του άλλοτε Υπουργού Σας ξεσκεπάζουν! Επιτίθεσθε κατά της Χ.Α. όχι ως Ιεράρχης της Εκκλησίας του Χριστού, ούτε ως Έλλην και Πατριώτης, αλλά ως γνήσιος οπαδός της Αριστεράς, μόνο και μόνο επειδή βλέπετε ότι η ΧΑ ως ανερχόμενο πολιτικό σχήμα εμφανίζεται με μια δυναμική και αφαιρεί ψήφους από τον αριστερό χώρο της ιδεολογίας Σας! "Γέγονα άφρων, καυχώμενος. Υμείς με ηναγκάσατε", θα έλεγα μαζί με τον Άγιο Απόστολο Παύλο, δηλ. έγινα σκληρός απέναντί Σας! Εσείς αρχίσατε την επίθεση! Και σας προειδοποιώ, ότι εάν δεν ανακαλέσετε τα υβριστικά δι εμέ λόγια Σας, η υπόθεση θα έχει συνέχεια!

7._________Γράφοντας όλα αυτά ενδεχομένως να ισχυρισθείτε, ότι ανήκω στη Χρυσή Αυγή. Σας δηλώνω ευθαρσώς και δημοσίως: ΟΧΙ, ΔΕΝ ΑΝΗΚΩ! Είμαι Α-πολίτικος! Είμαι Α-κομμάτιστος! Ανήκω στην Εκκλησία μας ολόκληρος και ολοκληρωτικά! Όποιος σέβεται την Εκκλησία, τον δέχομαι, τον αγαπώ, τον προστατεύω! Όποιος όμως μάχεται και αντιμάχεται την Εκκλησία τον τοποθετώ απέναντί μου, όποιος κι αν είναι, όπου κι αν ανήκει! Στη Δεξιά, στο Κέντρο, στην Αριστερά, στην Άκρα Αριστερά! Η μέχρι σήμερα πορεία μου το έχει αποδείξει! Σας πληροφορώ δε, ότι και στους κόλπους της Αριστεράς υπάρχουν πολλοί πιστοί χριστιανοί, όπως επίσης και στους κόλπους της Δεξιάς υπάρχουν πολλοί άπιστοι, άθεοι, Μασσώνοι, πολέμιοι της πίστεως, εχθροί της Εκκλησίας! Αλλά μην ξεχνάμε, ότι η δεξιά ιδεολογία, θεωρητικά τουλάχιστον, σέβεται το Θεό, ενώ η αριστερή ιδεολογία εχθρεύεται το Θεό! Ο κ. Τσίπρας άλλωστε δεν το έκρυψε: Θα πάει και με το Διάβολο, μας είπε πρόσφατα!

8. _______Δεν ανήκω σε παρατάξεις, αλλά μάχομαι για την Αλήθεια, διότι η αλήθεια μας ελευθερώνει από την πλάνη! Θαρρώ, λοιπόν, Αγαπητέ μου Αδελφέ, ότι πλανάσθε και γι' αυτό Σας έγραψα αυτά. Θα σας τα έλεγα σε κάποια προσωπική επικοινωνία, κατά τις επιταγές της αδελφικής αγάπης, και όχι δημοσίως, αλλά -δυστυχώς- Σεις εσπεύσατε να με κατηγορήσετε δημοσίως!!! Δεν σεβαστήκατε ούτε την ηλικία μου, ούτε την μακρόχρονη έστω θητεία μου στην αρχιερατική διακονία, καθώς πλησιάζω ήδη την τέταρτη δεκαετία!

9. Προχθές έλαβα και την από 18.02.2013 τιμία επιστολή Σας σε απάντηση ημετέρας προηγηθείσης επιστολικής επικοινωνίας. Σας ομολογώ, ότι με απογοητεύσατε! Αντί να αναγνωρίσετε τουλάχιστον ένα κάποιο λάθος Σας, μου γράφετε με επιθετικό τρόπο! Σας ευχαριστώ! Τα υπόλοιπα επιστολικώς.


10. ΠΡΟΚΛΗΣΗ!

______Επ ευκαιρία Σας προκαλώ να λάβετε θέση στο παρακάτω περιστατικό, σημειώσατε δε, ότι η Καθηγήτρια δεν ανήκει στη Χρυσή Αυγή:

Καθηγήτρια λέει στους μαθητές της ότι δεν είναι Έλληνες αλλά απόγονοι των Τούρκων και των Αράβων!!





Απίστευτα είναι τα όσα καταγγέλλουν μαθητές και γονείς σε βάρος μίας καθηγήτριας, η οποία διδάσκει σε σχολείο της Λέσβου.

Σύμφωνα με το lesvospost.com, η καθηγήτρια που διδάσκει γεωγραφία στην Β τάξη του Γυμνασίου, ανέθεσε στα παιδιά να κάνουν την εξής εργασία:

Με βάση ιστορικά στοιχεία να αποδείξετε εάν υπάρχουν αμιγείς λαοί στην Ευρώπη.

Οι μαθητές παρουσίασαν τις εργασίες του, ωστόσο η καθηγήτρια εμφανίστηκε δυσαρεστημένη με τα όσα έγραφαν τα παιδιά.

«Αυτά είναι σαχλαμάρες και κανένας δεν έχει αποδείξει τίποτα. Οι συγκεκριμένες θεωρίες είναι ανεπίσημες και ως εκ τούτου μη αποδεκτές από εμένα», είπε στους μαθητές, οι οποίοι είχαν γράψει ότι οι σύγχρονοι Έλληνες είναι απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων. «Αυτό που πρέπει να ξέρετε είναι ότι δεν είστε αυθεντικοί Έλληνες παρά απόγονοι λαών που έχουν περάσει κατά καιρούς από τούτο των τόπο. Απόγονοι δηλαδή Τούρκων, Ρωμαίων, Σαρακηνών, Σουμέριων, Αράβων κ.α.», συνέχισε η καθηγήτρια. Τι και αν κάποια παιδιά διαμαρτυρήθηκαν για τα λεγόμενα της, εκείνη απτόητη, έφτασε δε στο σημείο να τους πει ότι δεν είναι καν απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

(Πηγή: http://www.pentapostagma.gr 12/2/2013)



ΑΝΤΙ ΕΠΙΛΟΓΟΥ:

________Σήμερα η Ελλάδα μας ξενοκρατείται! Σήμερα διεξάγεται ένας ιδιότυπος διωγμός εναντίον του Σωτήρος Χριστού και βεβαίως εναντίον των χριστιανών! Σήμερα ο Χριστός εκβάλλεται από την καθημερινή μας ζωή, από την οικογένεια, από την εκπαίδευση των ελληνοπαίδων, από ......από.......από.......! Σήμερα η Ηθική του Ευαγγελίου καταφρονείται, περιφρονείται και καταπατείται χωρίς αναστολές! Ακόμη και κοσμικοί παράγοντες το επισημαίνουν: "Βασιλεύει η διαφθορά" γράφει ο κ. Αθαν. Παπανδρόπουλος στην ΕΣΤΙΑ της 12ης Φεβρουαρίου. Σήμερα η αθεΐα επεκτείνει τα πλοκάμια της! Σήμερα η Μασσωνία, σαν χταπόδι, όλο και πιο πολύ περισφίγγει τον κορμό της άλλοτε χριστιανικής Ελλάδος! Σήμερα η εθνική συνείδηση χλευάζεται! Σήμερα κινδυνεύει η ΕΛΛΑΔΑ μας! Κυριολεκτικά περιορίζεται η εθνική μας κυριαρχία! Απορώ λοιπόν και εξίσταμαι! Γιατί παραλείψαμε όλα αυτά και ασχοληθήκαμε με την Αριστερά; Μήπως για να δώσουμε κι εμείς ως Εκκλησία μια ώθηση για την τελική καταστροφή; Ερωτώ, Μήπως;


______Από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος ζητώ: Να ασχοληθούμε επειγόντως με το μέσα στους κόλπους μας διαμορφούμενο αριστερόστροφο ρεύμα Ιεραρχών! Το ρεύμα αυτό εκφράζει την ολότητα της Ιεραρχίας; Συμφωνούμε με την διακήρυξη του Αδελφού μας κ. Παύλου:

"Η Αριστερά δεν είναι σήμερον το φόβητρο, αν και έχει θέσεις που μας στενοχωρούν, αλλά σε καμμιά περίπτωση δεν πρόκειται να της χρεώσουμε σήμερα λάθη παλαιών εποχών".


Ερωτώ λοιπόν ευθέως: Αδελφοί μου Αρχιερείς, η άποψη αυτή σας εκφράζει; Είναι η άποψη της Εκκλησίας;

Οι φίλοι του ιστοτόπου μας περιμένουν την απάντησή Σας".


+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ

Αίγιον, 25 Φεβρουαρίου 2013

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.