powered by Surfing Waves

Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

Δεν γράφτηκε στα πρακτικά: Ο αγωγός θα μπορεί να μεταφέρει αέριο από το Μαντούδι στό κεντρικό σύστημα επιβεβαιώνει ο ΔΕΣΦΑ

Ο αμφίδρομος αγωγός φέρνει στο δήμο και τον εφιάλτη του υγροποιημένου φυσικού αερίου, Η αντίδραση της  δημοτικής αρχής,  ήταν να αφαιρέσει την θετική απάντηση του ΔΕΣΦΑ στην ερώτηση του κ. Λιαγκάκη από τα δημοσιευμένα πρακτικά. 




Αποκαλυπτικό το ρεπορτάζ του Παλμού της Βόρειας Εύβοιας απο την συζήτηση για τον αγωγο φυσικό αερίου στό δημοτικό συμβούλιο που πρόσφατα αναρτήθηκε στο διαδίκτυο. Πρωταγωνιστικό ρόλο έπαιξε ο κ. Λιαγκακης ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης. Από τα δημοσιεύμενα πρακτικά του δήμου έχουν αφαιρεθεί κάποια επίμαχα σημεία όπως η απαντηση των εκπροσώπων του ΔΕΣΦΑ στην ερώτηση του κ. Λιαγκάκη άν ο αγωγός θα μπορεί να μεταφέρει αέριο από το Μαντούδι στο κεντρικό σύστημα. Η απάντηση ήταν θετική που σημαίνει ότι η ΤΕΡΝΑ θα  μπορεί να χρησιμοποιήσει το Κυμάσι για την δημιουργία τερματικού σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου.


Παρατίθεται ένα απόσπασμα απο το ρεπορτάζ:

Ο κ. Λιαγκάκης ανέφερε ότι «Καλούμαστε να εγκρίνουμε μια μελέτη την οποία δεν την έχουμε δει.
"εμείς από αυτά τα χωράφια ζούμε. Μια μονάδα 1160 MW μας κάνει τον δεύτερο ενεργειακό κόμβο στην Ελλάδα έχει μεγάλη συσσώρευση σε άζωτο. Όσο αφορά την άποψη ότι θα λάβουν υπόψη τη δική μας γνώμη και της Περιφέρειας, σας λέω «κολοκύθια στο πάτερο» θα μας πάρουν. Ο αρμόδιος Υφυπουργός ο Σκορδάς, ήταν διευθύνων σύμβουλος της ΤΕΡΝΑ και τον έβαλαν εκεί για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα της εταιρίας»

Τέλος ρώτησε αν ο αγωγός θα είναι αμφίδρομος. Αν μπορεί να μεταφέρει υγροποιημένο αέριο από το Μαντούδι προς την Στερεά. Η απάντηση ήταν θετική αλλά - όπως ειπώθηκε- αυτό γίνεται για λόγους ασφαλείας και είναι στις προδιαγραφές της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Τα υπόλοιπα στον Παλμό

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.