powered by Surfing Waves

Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Προϋπολογίζει να κερδίσει το Λόττο ο δήμος το 2013

Αύξηση των  έκτακτων εσόδων κατα 350%  από το 2012 

Δημοσιέυτηκε στο Διάυγεια ο συνοπτικός προϋπολογισμός του δήμου για το 2013. Αυτο που προκαλεί  είναι η μεταβολή των πρϋπολογισμένων εκτάκτων εσόδων κατά 6,4 εκατομμύρια Ευρώ (343% άυξηση) από τον προϋπολογισμό του 2012.  
Τα τακτικά έσοδα στο προϋπολογισμό μειώνονται 1,4 εκατομμύρια Ευρώ απο πέρυσι όπως και οι προϋπολογισμένες εισπράξεις απο δάνεια που μειώνονται κατά 3 εκατομμύρια Ευρώ σε σχέση με το περσινό προϋπολογισμό.

Τα λειτουργικά έξοδα του δήμου αυξάνονται κατά 192 χιλιάδες ευρώ (4%)απο πέρυσι και οι επενδυτικές δαπάνες του δήμου διπλασιαζονται (αυξάνονται κατά 3 εκατ. Ευρώ ή 110% ) από πέρυσι.

Ποιος θα μας δώσει τα 6,4 εκατομμύρια;

Το ερώτημα βέβαια είναι από που θα έρθουν 6.4 παραπάνω εκατομμύρια  Ευρώ για να χρημαδοτήσουν το σπάταλο δήμο μας.

ΥΠΕΣΠροβλήματα «φουσκωμένου» Επιχειρησιακού Προγράμματος και «διεκδικητικών» Προϋπολογισμών

"Το ΕΠΔ θα πρέπει να χαρακτηρίζεται από ρεαλισμό προκειμένου να είναι εφικτή η υλοποίησή του και να μην εμφανίζονται απολογιστικά σημαντικές αποκλίσεις μεταξύ υλοποιηθέντων και προγραμματισθέντων έργων.

Η υπερεκτίμηση ή υποεκτίμηση των εσόδων ή εκτίμηση εσόδων που δεν έχουν νόμιμη βάση (εικονικά έσοδα), δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην εκτέλεση του προϋπολογισμού, καθώς επίσης και στην κατάρτιση, υλοποίηση και απολογισμό του ετήσιου προγράμματος δράσης"
.

Δεν γλυτώνουμε την επιτροπεία και αύξηση των δημοτικών φόρων

Ιστορικά ο βαθμός υλοποίησης των προϋπολογισμών του δήμου μας είναι εξαιρετικά χαμηλός. Απο τα δημοσιευμένα στοιχεια περίπου το μισό του προϋπολογισμού εξόδων δεν υλοποιείται. Φέτος τα πράγματα αλλάζουν γιατί σε περίπτωση που διαπιστωθεί απόκλιση άνω του 10% για δύο συνεχόμενα τρίμηνα τότε ο δήμος μπαίνει υποχρεωτικά σε πρόγραμμα εξυγίανσης με σκληρούς όρους και επιτροπεία από το Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας ΟΤΑ . Μεταξύ των μέτρων εξυγίανσης που μπορεί να ληφθούν είναι αναστολή προσλήψεων, επιβολή υποχρεωτικών μετατάξεων προσωπικού, αύξηση των ιδίων εσόδων από φόρους, τέλη, δικαιώματα και εισφορές, αύξηση του ανώτατου συντελεστή επιβολής του Τέλους Ακίνητης Περιουσίας για τα ακίνητα που βρίσκονται στην εδαφική περιφέρεια του δήμου σε ποσοστό μέχρι και 3‰ .Και όχι μόνο. Ακόμα και περιορισμό των δαπανών μόνο σε υποχρεώσεις μισθοδοσίας και λοιπές απολύτως ανελαστικές δαπάνες.


Ο προϋπολογισμός για το 2013 (απο το Διαύγεια)







Ο προϋπολογισμός του 2012 (απο το Διαύγεια)


Add caption






0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.