powered by Surfing Waves

Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

Δεν συμπεριλαμβάνεται ο δήμος μας στους 41 δήμους που επιχορηγήθηκαν με 253 εκατ. Ευρώ για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους

Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές τoυ δήμου μας σε ιδιώτες (Βερεσέδια) αυξήθηκαν σε 9 μήνες κατα 350 χιλιάδες Ευρώ για να φτάσουν τα 2,93 εκατ. ευρώ το Σεπτέμβρη τοου 2012. την ίδια περίοδο οι συνολικες ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις των δήμων της χώρας μειώθηκαν κατά 11%. Στο δήμο μας αυξήθηκαν κατά 13,3%.

Την επιχορήγηση, συνολικού ποσού 253.207.845,00 ευρώ, σε 41 δήμους της χώρας με σκοπό την κάλυψη των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεών τους, όπως αυτές είχαν διαμορφωθεί έως 31/12/2011, ενέκρινε ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυνιανίδης. Όπως αναφέρεται στην απόφαση του ΥΠΕΣ, οι παραπάνω πρέπει να προχωρήσουν σε δημιουργία ειδικού λογαριασμού στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων προκειμένου να διευκολυνθεί η παρακολούθηση της διαδικασίας πληρωμών και η διενέργεια των σχετικών ελέγχων από το υπουργείου Εσωτερικών.

ΕΔΩ Ο ΠΙΝΑΚΑΣ

«Η συστηματική προετοιμασία που έγινε από το υπουργείο Εσωτερικών όλους τους προηγούμενους μήνες, μας επέτρεψε να είμαστε μέσα στα τρία πρώτα υπουργεία που εκταμιεύουν ληξιπρόθεσμες οφειλές για 41σήμους της χώρας. Η ροή εκταμίευσης θα συνεχισθεί το επόμενο διάστημα και για τους υπόλοιπους δήμους και τις περιφέρειες. Είναι σημαντικό ότι το σύνολο των χρημάτων διατίθεται απευθείας στις τοπικές αγορές, ενισχύοντας τη ρευστότητα της οικονομίας σε μία πολύ δύσκολη συγκυρία και στηρίζοντας τις τοπικές κοινωνίες», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.