powered by Surfing Waves

Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Τον δήμο Αμύνταιου αντιγράφει με καρμπόν ο δήμος μας. Ακόμη και τα πρακτικά των συνεδριάσεων είναι τα ίδια.

 Οι στόχοι του προγράμματος δράσης του δήμου μας για το 2013 είναι λέξη προς λέξη ίδιοι με αυτούς του δήμου Αμύνταιου. Τυχαίο;  (Φώτο:ΑΗΣ Αμυνταίου)


Στόχοι του Προγράμματος του  δήμου Αμυνταίου 

Παρακάτω είναι απόσπασμα από τα πρακτικά της με αριθμό 34/2012 συνεδρίασης της Οικονομικής
Επιτροπής Δήμου Αμυνταίου με ημερομηνία 17/10/12 που αναρτήθηκε στό Διαύγεια με ΑΔΑ: Β433ΩΨΛ-4ΜΜ


"Στόχος του προτεινόμενου .......Προγράμματος οικονομικού έτους 2013  του Δήμου Αμυνταίου είναι να βελτιώσει τις συνθήκες διαβίωσης των δημοτών με μικρές ή μεγαλύτερες παρεμβάσεις σε όλους τους τομείς δραστηριοτήτων του  Δήμου. 


Δίνεται έμφαση στην αντιμετώπιση βασικών προβλημάτων υποδομών στους τομείς ύδρευσης, κτηριακών υποδομών, οδοποιίας και αναπλάσεων.

Ιδιαίτερη σημασία δίνεται στον τομέα των αναπλάσεων και διαμορφώσεων κοινοχρήστωνχώρων με σκοπό την βελτίωση της εικόνας των οικισμών αλλά ακόμα και στηνδημιουργία υποδομών για την ανάπτυξη επενδυτικών δραστηριοτήτων.

Βαρύνουσα σημασία στο ετήσιο πρόγραμμα έχει η πρόβλεψη σειράς αναγκαίων μελετών που θα αποτελέσουν την βάση για την μελλοντική ανάπτυξη του Δήμου Αμυνταίου
."



Στόχοι του Προγράμματος του  δήμου Μαντουδίου, Λίμνης Αγίας Άννας


Ακολουθεί απόσπασμα απο τα διορθωμένα πρακτικά (αφαιρέθηκε η λέξη Αμύνταιο μετά το σχέτικό δημοσίευμα του ΕΒ.) της της με αριθμό 20/2012 συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Μαντουδίου Λίμνης και Αγίας Άννας με ημερομηνία 7/12/12  που αναρτήθηκε στό Διαύγεια με
ΑΔΑ: ΒΕΙ7ΩΛ5-Η0Σ


"Στόχος του προτεινόμενου Ετήσιου Προγράμματος Δράσης οικονομικού έτους  2013 είναι να βελτιώσει τις συνθήκες διαβίωσης των δημοτών με μικρές ή  μεγαλύτερες παρεμβάσεις σε όλους τους τομείς δραστηριοτήτων του Δήμου.

Δίνεται έμφαση στην αντιμετώπιση βασικών προβλημάτων υποδομών στους τομείς ύδρευσης, κτηριακών υποδομών, οδοποιίας και αναπλάσεων. 

Ιδιαίτερη  σημασία δίνεται στον τομέα των αναπλάσεων και διαμορφώσεων κοινοχρήστων χώρων με σκοπό την βελτίωση της εικόνας των οικισμών αλλά ακόμα και στην δημιουργία υποδομών για την ανάπτυξη επενδυτικών δραστηριοτήτων.

Βαρύνουσα σημασία στο ετήσιο πρόγραμμα έχει η πρόβλεψη σειράς αναγκαίων  μελετών που θα αποτελέσουν την βάση για την μελλοντική ανάπτυξη του Δήμου.
"

Ξεπατικωτούρα

Ναι. Με τόση επιμέλεια και σοβάροτητα διάλεγει ο δημος μας τους στόχους ανάπτυξης και το σχεδιασμό του προγράμματος δράσης για το 2013. Ξεδιάντροπη αντιγραφή.



Οδηγίες του ΥΠΕΣ προς τους δήμους για την κατάρτιση του ετήσιου προγράμματος δράσης


Προβλήματα «φουσκωμένου» Επιχειρησιακού Προγράμματος και «διεκδικητικών» Προϋπολογισμών


Το ΕΠΔ θα πρέπει να χαρακτηρίζεται από ρεαλισμό προκειμένου να είναι εφικτή η υλοποίησή του και να μην εμφανίζονται απολογιστικά σημαντικές αποκλίσεις μεταξύ υλοποιηθέντων και προγραμματισθέντων έργων.

Η υπερεκτίμηση ή υποεκτίμηση των εσόδων ή εκτίμηση εσόδων που δεν έχουν νόμιμη βάση (εικονικά έσοδα), δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην εκτέλεση του προϋπολογισμού, καθώς επίσης και στην κατάρτιση, υλοποίηση και απολογισμό του ετήσιου προγράμματος δράσης.

Για το σκοπό αυτό είναι σκόπιμο, πριν από την κατάρτιση του ΕΠΔ της κάθε Διεύθυνσης, η Οικονομική Υπηρεσία σε συνεργασία με την Υπηρ. Προγραμματισμού και τη Διοίκηση του Δήμου να καθορίζουν τα οικονομικά περιθώρια μέσα στα οποία πρέπει να καταρτίσει το πρόγραμμα δράσης η κάθε Δ/νση.



Για την κατάρτιση του ετήσιου προγράμματος δράσης και του προϋπολογισμού οι δημοτικές υπηρεσίες, θα πρέπει να προγραμματίσουν τη δραστηριότητά τους για το επόμενο έτος και να συνεργαστούν με την υπηρεσία προγραμματισμού (ή την αρμόδια υπηρεσία), καθώς και με την οικονομική υπηρεσία, ακολουθώντας μια διαδικασία που θα εξασφαλίζει τον αναγκαίο συντονισμό. Ενδεικτικά η διαδικασία θα περιλαμβάνει τα εξής βήματα :

1. Η οικονομική υπηρεσία διενεργεί εκτίμηση των εσόδων για το επόμενο έτος από τις διάφορες πηγές χρηματοδότησης (έσοδα προηγουμένου έτους + προβλέψεις εσόδων του επόμενου έτους + εκτίμηση απόδοσης του προγράμματος ενεργειών για τη βελτίωση των εσόδων του Δήμου) και σε συνεργασία με την Υπηρ. Προγραμματισμού και τη Διοίκηση καθορίζουν το οικονομικό πλαίσιο για κάθε Δ/νση ή για κάθε μεγάλη κατηγορία δαπανών του Δήμου.

2. Η οικονομική υπηρεσία κοινοποιεί σε κάθε Δ/νση το έντυπο με τον προϋπολογισμό της προηγούμενης χρονιάς και τις ενημερώνει για τα οικονομικά περιθώρια μέσα στα οποία πρέπει να καταρτίσουν το πρόγραμμα δράσης τους και τον προϋπολογισμό τους.

3. Με βάση το οικονομικό πλαίσιο οι Δ/νσεις καταρτίζουν τον ετήσιο προγραμματισμό τους, σε ότι αφορά λειτουργίες, ενέργειες και επενδύσεις και τον αποστέλλουν στην υπηρεσία Προγραμματισμού. Παράλληλα καταρτίζουν σχέδιο του νέου προϋπολογισμού δαπανών της Δ/νσης, προτείνοντας τα ποσά που απαιτείται να προβλεφθούν στους αντίστοιχους κωδικούς του προϋπολογισμού και το αποστέλλουν στην Οικονομική υπηρεσία.

4. Η υπηρεσία Προγραμματισμού συγκροτεί σε ενιαίο έγγραφο το σχέδιο του Ετήσιου Προγράμματος Δράσης, ελέγχοντας τη σχέση του με το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα, ενώ η Οικονομική Υπηρεσία προχωρεί στην ολοκλήρωση του σχεδίου του οικονομικού προϋπολογισμού. Τα δύο σχέδια αποστέλλονται στη Διοίκηση του Δήμου.

5. Η Διοίκηση του Δήμου συνεργάζεται με την υπηρεσία Προγραμματισμού και με την Οικονομική Υπηρεσία, με σκοπό να ιεραρχηθούν οι προτάσεις των δημοτικών υπηρεσιών, με βάση τις προτεραιότητες της δημοτικής αρχής και να ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις για τις δραστηριότητες και τον προϋπολογισμό της επόμενης χρονιάς.

6. Τα αναθεωρημένα σχέδια του Ε.Π.Δ και του προϋπολογισμού προωθούνται στη Δημαρχιακή Επιτροπή και στη συνέχεια στο Δημοτικό Συμβούλιο.


0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.