powered by Surfing Waves

Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

40 εκ. ευρώ για νέες δομές κατά της φτώχειας σε 51 δήμους


Κοινωνικά παντοπωλεία, ανοικτά κέντρα ημερήσιας υποδοχής αστέγων, υπνωτήρια αστέγων, παροχή συσσιτίων, κοινωνικά φαρμακεία, δημοτικούς λαχανόκηπους, τράπεζες χρόνου και γραφεία διαμεσολάβησης, είναι οι νέες δημοτικές κοινωνικές δομές που δημιουργούνται σε 51 δήμους της χώρας και εντάσσονται στο πρόγραμμα του Εθνικού Δικτύου Άμεσης Κοινωνικής Παρέμβασης, που παρουσιάστηκε την Τρίτη σε ενημερωτική ημερίδα της Γραμματείας Διαχείρισης Κοινωνικών Πόρων του υπουργείου Εργασίας.

Το Δίκτυο χρηματοδοτείται από το ΕΠ «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» και συστάθηκε με αντικείμενο την αντιμετώπιση της φτώχειας σε εθνικό επίπεδο με ενέργειες και δράσεις ψυχοκοινωνικής και υλικής υποστήριξης ευπαθών κοινωνικών ομάδων καθώς και πολιτών που ζουν σε κατάσταση φτώχειας ή απειλούνται από αυτή.

Ο προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται στα 40 εκ. ευρώ, ενώ αναμένεται να ανοίξουν 1200 θέσεις εργασίας για άνεργους νέους έως 30 ετών για 24 μήνες.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν 51 Δήμοι, 46 ΜΚΟ, 5 νομικά πρόσωπα ΟΤΑ, 8 φορείς του δημόσιου τομέα και 18 φορείς του ιδιωτικού τομέα.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.