powered by Surfing Waves

Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

Πετσής:"η Βόρεια Εύβοια εμφανίζεται σαν υποδοχέας μιας επιβαρυντικής δράσης στην περιοχή του Μαντουδίου, που από μόνη της θα μπορούσε να στερήσει κάθε τουριστική προοπτική και ανάπτυξη."


Στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε χθες στη Χαλκίδα για το χωροταξικό της Περιφέρειας Στερεάς παραβρέθηκε ο Επικεφαλής της Μείζονος Μειοψηφίας του Δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού Ηλίας Πετσής, ο οποίος μετά το πέρας της συνεδρίασης σε ανακοίνωση του αναφέρει: «Στη συνάντηση της Πέμπτης 24 Ιανουαρίου στη Χαλκίδα, με θέμα την "Αξιολόγηση, αναθεώρηση & εξειδίκευση Α1 σταδίου του Περιφερειακού Πλαισίου Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας" μέσα από μία ετεροβαρή πρόταση Χωροταξικού Σχεδιασμού, αναδείχθηκε για άλλη μια φορά ο διαχρονικός Λαμιοκεντρικός προσανατολισμός, ο οποίος διαμορφώνει συνθήκες ενδοπεριφερειακού ανταγωνισμού και όχι μιας νέας περιφερειακής συνείδησης όπως θα έπρεπε.
Χωρίς την απαραίτητη διαβούλευση σε επίπεδο Δήμων και φορέων, χωρίς να έχουν ληφθεί υπ´ όψη τα ΓΠΣ και ΣΧΟΟΑΠ σε εξέλιξη, αναπτύχθηκε μια άσκηση επί χάρτου, όπου όλα περιστρέφονται γύρω από την Φθιώτιδα και την έδρα της Περιφέρειας, πόλη της Λαμίας. Και βέβαια η Βόρεια Εύβοια όχι μόνο δεν ήταν ενταγμένη σε αυτόν το σχεδιασμό, αλλά εμφανίζεται και σαν υποδοχέας μιας επιβαρυντικής δράσης στην περιοχή του Μαντουδίου, που από μόνη της θα μπορούσε να στερήσει κάθε τουριστική προοπτική και ανάπτυξη.
Ο Δήμος Ιστιαίας - Αιδηψού και η Λουτρόπολη της Αιδηψού δεν παίρνει αυτό που της αναλογεί ως ναυαρχίδα της χώρας σε επίπεδο θερμαλισμού και ιαματικού τουρισμού.
Στην τοποθέτησή μου έθεσα με σαφήνεια στους μελετητές, οτι η Αιδηψός θα πρέπει να είναι ο κεντρικός πόλος θερμαλισμού της Περιφέρειας και κατ´ επέκταση της Χώρας.
Δεν θα δεχτούμε τίποτα λιγότερο από αυτό που δικαιούμαστε και μας ανήκει».

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.