powered by Surfing Waves

Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

Οκτώ χρόνια στον Τσοχατζόπουλο, δήμευση ακινήτου Δ. Αεροπαγίτου








Οκτώ χρόνια κάθειρξη κατά συγχώνευση, πρόστιμο 525.000 ευρώ και δήμευση του ακινήτου του στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου, είναι η απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, για τον Ακη Τσοχατζόπουλο, αναφορικά με την υπόθεση της απόκρυψης περιουσιακών στοιχείων για τα έτη από το 2006 ως το 2009, καταλογίζοντας του δόλο στην πράξη του.

Η απόφαση δεν έχει ανασταλτικό χαρακτήρα και ο πρώην υπουργός θα μεταφερθεί στις φυλακές για να εκτίσει την ποινή του.

Νωρίτερα, καταπέλτης ήταν ο εισαγγελέας κατά του πρώην υπουργού, προτείνοντας κάθειρξη 10 χρόνων.

Ο κ. Τσοχατζόπουλος έφτασε στο Εφετείο Αθηνών περίπου στις εννιά το πρωί υπό ισχυρή αστυνομική συνοδεία.

Τον μετέφερε κλούβα από τις φυλακές Κορυδαλλού, όπου βρίσκεται προφυλακισμένος για την υπόθεση των off shore που θεωρείται ότι συνδέονται με παράνομες αμοιβές από εξοπλιστικά προγράμματα για την οποία εκκρεμεί βούλευμα.


Εμφανίστηκε ήρεμος ενώπιον των δεκάδων καμερών που είχαν στηθεί έξω από τα Δικαστήρια, ενώ δεν έκανε δηλώσεις στους δημοσιογράφους.

Το κατηγορητήριο που είχε συνταχθεί σε βάρος του περιλαμβάνει συγκεκριμένα στοιχεία που αφορούν:

Την παράλειψη δήλωσης το 2006 καταθέσεων, μετοχών και αξιόγραφων συνολικής αξίας περίπου 47.000 ευρώ.

Αντίστοιχα, την παράλειψη δήλωσης το 2007 ποσών περίπου 33.000 ευρώ από καταθέσεις και επενδυτικά προϊόντα και το 2008 καταθέσεων 20.000 ευρώ.

Τέλος, την παράλειψη δήλωσης το 2009 της αγοράς από την επίσης προφυλακισμένη σύζυγό του Βίκυ Σταμάτη, του ακινήτου στην οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου, το οποίο πλέον έχει δεσμευτεί με απόφαση του ανακριτή της υπόθεσης του λεγόμενου "μαύρου πολιτικού χρήματος" για τους εξοπλισμούς.

Ο πρώην υπουργός αρνείται την κατηγορία που του αποδίδεται και αντιτείνει στο "κατηγορώ" της δικαιοσύνης ότι το επίμαχο ακίνητο αγοράστηκε το 2009 και έτσι δηλώθηκε το 2010, για τη χρήση του 2009, ενώ υποστηρίζει ότι έχει προσκομίσει επαρκή στοιχεία που δικαιολογούν όλα τα περιουσιακά του στοιχεία.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.