powered by Surfing Waves

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016

Στεργίου: Δεν ψηφίζω τις εισηγητικές εκθέσεις του Β΄ και Γ' τριμήνου για την εκτέλεση του προϋπολογισμού



Κατά την συζήτηση των Εισηγητικών Εκθέσεων Β΄ και Γ τριμήνου έτους 2016 για την εκτέλεση του προϋπολογισμού ο κ. Στεργίου Ιωάννης  στην τοποθέτηση του είπε τα εξής:
 «Οι εισηγητικές εκθέσεις των τριμήνων δεν είναι μία απλή διαδικασία. Μέσα από αυτές φαίνεται η κίνηση του Δήμου και δυστυχώς αυτό που βλέπουμε στο κομμάτι των εσόδων και κυρίως στις μελέτες είναι ένα μηδέν για όλο το τρίμηνο. Δεν κάνουμε αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση, ήδη έχουμε φτάσει στην μέση της χρηματοδοτικής περιόδου και σαν Δήμος δεν έχει γίνει το παραμικρό. Ούτε καν μία μελέτη προκειμένου να τύχει ο Δήμος κάποιας χρηματοδότησης. Επαναλαμβάνω δεν είναι απλή διαδικασία αλλά η απεικόνιση της κίνησης του Δήμου. Δεν ψηφίζω την εισηγητική έκθεση του Β΄ τριμήνου έτους 2016». Τα ίδια είπε και για την  Εισηγητική Έκθεση Γ΄ τριμήνου


Το Δημοτικό Συμβούλιο  ενέκρινε την αρίθμ. 135/2016 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής με θέμα: «Εισηγητική Έκθεση Β΄ τριμήνου έτους 2016 για την εκτέλεση του προϋπολογισμού» ,όπως έχει. Μειοψηφούντων των δημοτικών συμβούλων κ.κ. Στεργίου Ιωάννη-Στέφου Κυριακής-Μουργιά Ιωάννη-Κανελλόπουλου Ιωάννη-Καντζούρα Ιωάννη για τους λόγους που ανέφερε ο κ. Στεργίου Ιωάννης.

 Το  Δημοτικό Συμβούλιο  επίσης  ενέκρινε την αρίθμ. 151/2016 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής μεθέμα: «Εισηγητική Έκθεση Γ΄ τριμήνου έτους 2016 για την εκτέλεση τουπροϋπολογισμού» ,όπως έχει. Μειοψηφούντων πάλι των δημοτικών συμβούλων κ.κ. Στεργίου Ιωάννη-Στέφου Κυριακής-Μουργιά Ιωάννη-Κανελλόπουλου Ιωάννη-Καντζούρα Ιωάννη για τους λόγους που ανέφερε ο κ. Στεργίου Ιωάννης.

Τι είναι η εισηγητική έκθεση και γιατί είναι εκτός θέματος ο κ. Στεργίου;



Σύμφωνα με την περίπτωση β της παραγράφου 1 του άρθρου 72 του ν. 3852/10, η οικονομική
επιτροπή ελέγχει την υλοποίηση του προϋπολογισμού και υποβάλλει ανά τρίμηνο έκθεση προς το δημοτικό συμβούλιο, στην οποία παρουσιάζεται η κατάσταση των εσόδων και εξόδων του δήμου.
Η έκθεση αυτή στην οποία καταχωρούνται και τυχόν παρατηρήσεις της μειοψηφίας, δημοσιεύεται υποχρεωτικά στην ιστοσελίδα του δήμου.

Με το άρθρο 39 του Ν.4257/2014 (το οποίο αντικατέστησε την παρ.9 του άρθρου 266 του
Ν.3852/2010 όπως είχε αντικατασταθεί από το άρθρο 43 του Ν.3979/2011), ορίζεται ότι «Η οικονομική επιτροπή έπειτα από εισήγηση του υπευθύνου των οικονομικών υπηρεσιών του οικείου Δήμου, μετά τη λήξη κάθε τριμήνου υποβάλλει στο δημοτικό συμβούλιο έκθεση για τα αποτελέσματα εκτέλεσης του προυπολογισμού , κατά το χρονικό διάστημα από την αρχή του οικον. έτους έως το τέλος του συγκεκριμένου τριμήνου.

Στην έκθεση διατυπώνονται και οι τυχόν παρατηρήσεις της μειοψηφίας και επισυνάπτεται σε
αυτή η εισήγηση του υπευθύνου οικονομικών υπηρεσιών, καθώς και η έκθεση του προηγούμενου τριμήνου. Η έκθεση μετά την συνημμένων της υποβάλλεται στο δημοτικό συμβούλιο εντός προθεσμίας τριάντα (30) ημερών από τη λήξη κάθε τριμήνου.

Εάν με την ανωτέρω έκθεση του δεύτερου και τρίτου τριμήνου κάθε οικονομικού έτους, διαπιστωθεί από την οικονομική επιτροπή , σύμφωνα με την πορεία και την εκτίμηση είσπραξης των
εσόδων, ότι στον προύπολογισμό έχουν εγγραφεί υπερεκτιμημένα έσοδα ή έσοδα που εκτιμάται ότι
δεν θα εισπραχθούν έως το τέλος της χρήσης, το δημοτικό συμβούλιο προβαίνει υποχρεωτικά σε αναμόρφωση αυτού, με απόφασή του που λαμβάνεται εντός προθεσμίας δεκαπέντε (15) ημερών από την υποβολή σε αυτό της έκθεσης από την ΟΕ, μειώνοντας τα παραπάνω έσοδα, σύμφωνα με την εισήγησή της και αντιστοίχως το σκέλος των δαπανών, ώστε να μην καταστεί σε καμία περίπτωση ελλειμματικός ο προϋπολογισμός.

Σε περιπτώσεις όπου από την έκθεση προκύπτει ότι δεν απαιτείται αναμόρφωση του πρού/σμού
αυτό διαπιστώνεται από το δημοτικό συμβούλιο με απόφασή του που λαμβάνεται εντός της ίδιας προθεσμίας, δυνάμενο αυτό να προβεί σε αναμόρφωσή του για τους λόγους που αναφέρονται στο προηγούμενο εδάφιο.

Κατ' εξουσιοδότηση της ανωτέρω διάταξης εκδόθηκε η αριθμ. οικ. 40038/09.09.2011 (ΦΕΚ
2007/09.09.2011 τεύχος Β') «Καθορισμός των στοιχείων τα οποία περιλαμβάνονται στην έκθεση αποτελεσμάτων εκτέλεσης του προϋπολογισμού των Δήμων και Περιφερειών», στην οποία καθορίζονται τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στην τριμηνιαία έκθεση, ως προς τα αποτελέσματα εκτέλεσης του προϋπολογισμού, που υποβάλλεται στο δημοτικό συμβούλιο από την οικονομική επιτροπή, μετά από εισήγηση του υπευθύνου οικονομικών υπηρεσιών του οικείου Δήμου. τριμηνιαία έκθεση, ως προς τα αποτελέσματα εκτέλεσης του προϋπολογισμού,ν, συντάσσεται σύμφωνα με τα Υποδείγματα 1 έως και 3 όπως καθορίζονται από την ανωτέρω απόφαση.


0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.