powered by Surfing Waves

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016

ΥΠΕΣ: Μέχρι 31 Ιανουαρίου τα αιτήματα για προσλήψεις στους ΟΤΑ – Τι προβλέπει εγκύκλιος


Μέχρι 31 Ιανουαρίου οι δήμοι και περιφέρειες της χώρας καλούνται να γνωστοποιήσουν στο υπουργείο Εσωτερικών τις ανάγκες τους για προσλήψεις τακτικού προσωπικού ανταποδοτικών υπηρεσιών, τόσο στις υπηρεσίες του όσο και στα νομικά τους πρόσωπα.

Σύμφωνα με σχετική εγκύκλιο του υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη, «προκειμένου να στελεχωθούν με τακτικό προσωπικό νευραλγικές υπηρεσίες της Αυτοδιοίκησης, με άμεσο αντίκτυπο στη δημόσια υγεία, καλούνται οι ΟΤΑ και τα ΝΠΙΔ αυτών να υποβάλουν τα αιτήματά τους, για την πρόσληψη προσωπικού ανταποδοτικού χαρακτήρα, οι μεν ΟΤΑ για τις κατηγορίες ΔΕ και ΥΕ (υπενθυμίζεται ότι για τις κατηγορίες ΠΕ και ΤΕ πάσης φύσεως προσωπικού είχαν ήδη υποβάλει αιτήματα βάσει των Α.Π. οικ.4.2395/26-1-2016 και οικ.5411/22-2-2016 εγκυκλίων της Δ/νσης Προσωπικού Τ.Α.), τα δε ΝΠΙΔ των ΟΤΑ (ΔΕΥΑ, ΦΟΔΣΑ) για τακτικό προσωπικό όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων».

Ειδικότερα για το προσωπικό ανταποδοτικών υπηρεσιών των δήμων,

αιτήματα μπορούν να υποβληθούν από τους δήμους , ΝΠΔΔ και συνδέσμους των δήμων.

Τα αιτήματα θα πρέπει να αναφέρονται σε τακτικό προσωπικό (Δημοσίου Δικαίου) ανταποδοτικού χαρακτήρα των κατηγοριών ΔΕ και ΥΕ, να είναι ιεραρχημένα ως προς το βαθμό αναγκαιότητάς τους, να τεθεί δηλαδή σειρά προτεραιότητας. Τα αιτήματα δεν πρέπει να περιλαμβάνουν θέσεις για την κάλυψη των οποίων έχει ήδη εκδοθεί προκήρυξη ΑΣΕΠ.

Καταληκτική προθεσμία υποβολής αιτημάτων στην οικεία Αποκεντρωμένη Διοίκηση ορίζεται η 31η Ιανουαρίου 2017.

Για το προσωπικό ΙΔΑΧ ανταποδοτικών υπηρεσιών των ΝΠΙΔ δήμων και περιφερειών, τα αιτήματα θα πρέπει να αναφέρονται σε τακτικό προσωπικό (ΙΔΑΧ) ανταποδοτικού χαρακτήρα όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων (ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ, ΥΕ), , να είναι ιεραρχημένα ως προς το βαθμό αναγκαιότητάς τους (να τεθεί σειρά προτεραιότητας), και δεν πρέπει να περιλαμβάνουν θέσεις για την κάλυψη των οποίων έχει ήδη εκδοθεί προκήρυξη ΑΣΕΠ.

Καταληκτική προθεσμία υποβολής αιτημάτων στην οικεία Αποκεντρωμένη Διοίκηση ορίζεται 31η Ιανουαρίου 2017.



Στην εγκύκλιο διευκρινίζονται τα εξής:

– Με τις διατάξεις του άρθρου 7 του ν.4368/2016, εξαιρέθηκε από την πλήρη αναστολή προσλήψεων τακτικού προσωπικού κατηγοριών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης που εφαρμόζεται στους ΟΤΑ και τα ΝΠΙΔ αυτών μέχρι 31.12.2016, το μόνιμο και ΙΔΑΧ προσωπικό των κατηγοριών ΔΕ και ΥΕ που απασχολείται σε υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα. Πρόκειται για υπηρεσίες για τις οποίες ο ΟΤΑ ή το ΝΠΙΔ της Αυτοδιοίκησης (Δήμος, ΝΠΔΔ, ΦΟΔΣΑ, ΔΕΥΑ κ.λπ.) εισπράττει ανταποδοτικά τέλη από τους ωφελούμενους κατοίκους και αφορούν ιδίως τον τομέα της καθαριότητας, του ηλεκτροφωτισμού, της ύδρευσης/άρδευσης, της αποχέτευσης, των δημοτικών κοιμητηρίων.

– Η πρόσληψη τακτικού προσωπικού ΔΕ και ΥΕ ανταποδοτικού χαρακτήρα εξαιρέθηκε και από την απόφαση κατανομής που εκδίδεται από τον Υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Αντίθετα, εξακολουθεί να υπάγεται στους περιορισμούς του άρθρου 11 του ν.3833/2010 όπως ισχύει, το προσωπικό των κατηγοριών/εκπαιδευτικών βαθμίδων ΠΕ και ΤΕ για την κάλυψη αναγκών ανταποδοτικού χαρακτήρα.

Σημειωτέον ότι, έπειτα και από την ισχύ του άρθρου 64 του ν.4389/2016, για το τρέχον έτος ο λόγος προσλήψεων/αποχωρήσεων καθορίζεται σε ένα προς πέντε (μία πρόσληψη ανά πέντε αποχωρήσεις, στο σύνολο των φορέων), ενώ για το 2017 ο λόγος θα είναι ένα προς τέσσερα και για το 2018 ένα προς τρία.

Επιπροσθέτως, εξακολουθούν να ισχύουν οι διατάξεις του άρθρου ένατου παρ.20α του ν.4057/2012, σύμφωνα με τις οποίες για την κίνηση διαδικασιών πρόσληψης τακτικού (μόνιμου και ΙΔΑΧ) προσωπικού όλων των κατηγοριών και εκπαιδευτικών βαθμίδων απαιτείται η προηγούμενη έγκριση της Επιτροπής της ΠΥΣ 33/2006 όπως ισχύει.

Αναλυτικά η εγκύκλιος.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.