powered by Surfing Waves

Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Μάνι μάνι: 9 μέρες μετά την πυρκαγιά, έγκρίθηκε η υλοτομία των καμμένων πεύκων στις «Βρίζες» Κεχριών



Η Δ/νσης Δασών Ν.Ευβοίας στις 13/11/13 ενέκρινε την υλοτομία, ως έκτακτη κάρπωση του απονεκρωθέντος ξυλώδους κεφαλαίου  χαλεπίου πεύκης, μετά από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 4-11-2013 στη συστάδα 2β του Διακατεχόμενου Δάσους Κεχριών-Λογγού και που βρίσκεται στη θέση «Βρίζες», της Τ.Κ Κεχριών του Δήμου Μαντουδίου-Αγ. Αννας-Λίμνης Π.Ε Ευβοίας από την οποία θα παραχθούν, όπως εκτιμήθηκε, 24 κ.μ ξυλώδης όγκος χαλεπίου πεύκης.
H υλοτομία θα περιοριστεί στα καμένα-νεκρά άτομα χαλεπίου πεύκης που θα υποδειχθούν από
αρμόδιο υπάλληλο του Δασαρχείου Λίμνης, το δε προβλεπόμενο λήμμα θα είναι ενδεικτικό ως προς τον όγκο και οριστικό ως προς την επιφάνεια που θα αποψιλωθεί, η μεταξύ δε των παραγομένων δασικών προϊόντων σχέση θα είναι απόλυτα ενδεικτική.
Το λήμμα που θα αποληφθεί από την έκτακτη κάρπωση θα συμψηφιστεί με το λήμμα της
συστάδας 2β που θα υλοτομηθεί το 2015.
Η υλοτομία και η απόληψη των δασικών προϊόντων να γίνει σύμφωνα με τις διατάξεις της δασικής
νομοθεσίας..

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.