powered by Surfing Waves

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016

Αντωνοπούλου: Εντός της εβδομάδας η κοινωφελής εργασία σε δήμους για 23.000 ανέργους


Εντός της εβδομάδας θα βγει και το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας που απευθύνεται σε μία πολύ ευάλωτη ομάδα, σε αυτούς που είναι μακροχρόνια άνεργοι και αφορά 23.000 ανθρώπους, ανακοίνωσε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104.9 Fm».

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, όπως είπε η κ. Αντωνοπούλου, όσοι προσληφθούν θα εργάζονται σε δήμους 4 ημέρες την εβδομάδα και την 5η μέρα θα πηγαίνουν για να αναβαθμίζουν τα προσόντα και τις δεξιοτεχνίες τους εφόσον το επιθυμούν.

Σχετικά με την πολιτική στήριξης της απασχόλησης, η κ. Αντωνοπούλου σημείωσε ότι «έχει ήδη ξεκινήσει να τρέχει το πρόγραμμα για ηλικίες 29 έως 49 ετών, που απευθύνεται στον ιδιωτικό τομέα και ενισχύει τις επιχειρήσεις που θέλουν να κάνουν προσλήψεις, δίνοντας κάθε μήνα 386 ευρώ υποστηρικτικά για το μισθολογικό και μη μισθολογικό κόστος».

Διευκρίνισε δε ότι «έχουμε ήδη νομοθετήσει, ώστε να έχει το δικαίωμα ένας άνεργος να χρησιμοποιήσει το επίδομα ανεργίας του σαν επίδομα εργασίας» και ανέφερε επίσης ότι «υπάρχει το πρόγραμμα για ηλικίες 50 και άνω, το οποίο ακριβώς επειδή είναι η πιο δύσκολη ηλικία χρηματοδοτεί μέχρι και 500 ευρώ κάθε πρόσληψη κάθε ανέργου».

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.