powered by Surfing Waves

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016

Με την "υγιή" πλειοψηφία πού ψηφίστηκαν να ανατρέψουν συντάσσονται πλέον οι αποστάτες



Με  μια ανακοίνωση προς τους δημότες οι παραμένοντες στη παράταξη της συμπολίτευσης την οποία αντιπολιτεύονται ασκούν κριτική στον κ. Καλυβιώτη.  Δεν διευκρινίζουν ποια είναι  τα  αίτημα τους από τους δημότες, απλά  και αφηρημένα ζητάνε  από τον κ. Καλυβιώτη να "συνέλθει",  χωρίς να προσδιορίζουν με ποιο τρόπο.  Αν και έχουν τον έλεγχο  στο Δημοτικό Συμβούλιο και είναι αυτοί που παίρνουν ή μπλοκάρουν τις αποφάσεις για σοβαρά θέματα του δήμου,  ζητούν από το δήμαρχο  να ασχοληθεί με τα πραγματικά προβλήματα του Δήμου και των πολιτών. Χωρίς βέβαια να αναφέρουν συγκεκριμένα ποια προβλήματα είναι αυτά και γιατί δεν τα φέρνουν οι ίδιοι στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Αναφέρουν ότι   απαρνήθηκαν "τις καρέκλες και τους μισθούς που του «πετάξαμε κατάμουτρα» σε αυτόν τον κύριο αλλά κρατήσαμε την αξιοπρέπειά μας", όταν ο κ. Χατζής είναι έμμισθος και διατηρεί την καρέκλα του και 6 από τους 10 αποστάτες δεν είχαν καμιά καρέκλα για να την απαρνηθούν.

Τέλος, μας ενημερώνουν ουσιαστικά   ότι συντάσσονται με την παράταξη Στεργίου (διαφορετικά δεν μπορούν να έχουν  την πλειοψηφία)  λέγοντας ότι η "διαφοροποίηση της υγιειούς πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου από τον απαράδεκτο τρόπο Διοίκησης του δημάρχου ήταν επιβεβλημένη".




Ολόκληρη η  ανακοίνωση  των  αποστατών


από το Μαντούντι Νιους




ΦΙΛΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ . Λίμνη 21 /12/2016

Είμαστε 28 μήνες μετά την ανάληψη του Δήμου μας από την Διοίκηση καλυβιώτη και 19 μήνες μετά την διαφοροποίησή μας από τον αντιλαϊκό και απαράδεκτο τρόπο Διοίκησής του.
Το αναχρονιστικό , συγκεντρωτικό , αντιδημοκρατικό , απαξιωτικό έως και μηδενιστικό μοντέλο που εφαρμόζει για την Διοίκηση του Δήμου , που έχουμε καταγγείλει πολλές φορές , δυστυχώς συνεχίζεται με καταστρεπτικά αποτελέσματα για τον τόπο μας .

Η κατά βούληση τυπολατρία Καλυβιώτη και η ακραία γραφειοκρατική αντίληψη Διοίκησης έχει φρενάρει το Δήμο , έχει οδηγήσει της Δημοτικές Υπηρεσίες σε σύγχυση και αποδιοργάνωση .

Με αυτή την ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ θέλουμε να δώσουμε απαντήσεις που έχουνε άμεση σχέση με την Διοίκηση του Δήμου μας από τον Καλυβιώτη και αφορούν βασικές Αυτοδιοικητικές αρχές όπως το τρίπτυχο ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ – ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ – ΥΦΟΣ & ΗΘΟΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ .

Α.ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ .
Την προεκλογική μας σημαία περί διαφάνειας ο καλυβιώτης την υπέστειλε και την κουρέλιασε προκλητικά .

Εμείς Συνεχίζουμε τον αγώνα μας έχοντας καθαρή εντολή από εσάς για μια «καθαρή» Τοπική αυτοδιοίκηση και κάνουμε πράξη αυτό που θα πρέπει να κάνει ο κάθε ανιδιοτελής Δημοτικός Σύμβουλος . Δεν έχουμε καμία πρόθεση να στηρίξουμε προσωπικά συμφέροντα κανενός , ούτε να συγκαλύψουμε τις αστοχίες του Δημάρχου προσβλέποντας σε πολιτικά ή άλλα ωφέλει . Είμαστε ξεκάθαροι και επιζητούμε μέσω Δημοκρατικών οδών την νομιμότητα .

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας ενημερώνεται συνεχώς εδώ και δεκαεννέα μήνες για τις κατά συρροή παραβάσεις του Δημάρχου Καλυβιώτη.

1.Με την 243/2014 απόφαση το Δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε με 24 ψήφους εκ των 27 την λειτουργία του ΦΟΔΣΑ υπό τη μορφή Συνδέσμου . Ο μοναχικός καλυβιώτης παράνομα παρέστη στην Θήβα και ψήφισε ο ΦΟΔΣΑ να γίνει Ανώνυμη Εταιρεία γράφοντας στα παλιότερα των υποδημάτων του την απόφαση του Δ.Σ.

2.Την υποχρεωτική λογοδοσία του δημάρχου που πρέπει να γίνεται ετησίως την αναβάλλει συνεχώς για το…απώτερο μέλλον.

3. Διαβάζουμε σε ιστοσελίδες και εφημερίδες για μαύρο χρήμα και πληρωμές .

4. Ο ίδιος ο Δήμαρχος έδωσε εντολή και έγινε αγωγή κατά του Δήμου σύμφωνα με το το αριθμ 21/ 16-5-2016 δικόγραφο το ποίο κατατέθηκε στο Πρωτοδικείο Χαλκίδας χωρίς να γνωρίζουν οι φερόμενοι ως μηνυτές οι οποίοι είναι άτομα που εργάστηκαν χωρίς μέχρι σήμερα να πληρωθούν.

5. Έκανε ότι μπορούσε με δικαστικά μέσα για να διώξει από το Δήμο άτομα με ειδικές ανάγκες χωρίς όμως να το καταφέρει αφού η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν συμπαραστάτης τους .

6. Ο καλυβιώτης παραποίησε το αποφασιστικό της 119/2016 απόφασης Οικονομικής Επιτροπής ενσωματώνοντας παράνομα την 270 απόφαση δημάρχου, που αφορά δαπάνες πυρκαγιάς.

7. Εδώ και τέσσερις μήνες σχεδόν όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι έχουμε καταθέσει αίτημα και ζητάμε από τον καλυβιώτη να μας δώσει κατάσταση με τις δαπάνες αναλυτικά της πυρκαγιάς του Αυγούστου χωρίς μέχρι στιγμής να το έχει κάνει κρατώντας σε ομηρία δεκάδες συμπατριώτες μας προμηθευτές , χωματουργούς κ.λ.π

8. Προσέλαβε ημέτερο ως ειδικό συνεργάτη του Δήμου, χωρις να μπει στον κόπο να ενημερώσει το δημοτικό συμβούλιο, ο Οποίος ενώ όφειλε να είναι στο Δήμο ποτέ δεν είναι στην υπηρεσία του .

9. Αποκρύπτει και δεν ενημερώνει όπως οφείλει για εισερχόμενα έγγραφα που αφορούν θέματα του Δήμου και των πολιτών.


Β. ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της ΑΝΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ του και της ανικανότητάς του είναι τα ψηφισμένα τεχνικά προγράμματα των ετών 2015 και 2016 . Τα τεχνικά προγράμματα αφορούν μικρά έργα (όπως τοιχία , δρόμους , αντιπλημμυρικά , φωτισμούς κ.λ.π ) χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις όσο αφορά τις μελέτες και μπορούν να καλυφθούν από την τεχνική υπηρεσία του Δήμου μας που διαθέτει εμπειρία και τεχνογνωσία .

Και όμως ο κύριος έχει καταφέρει να εκτελέσει έως τώρα το 1% του τεχνικού προγράμματος έτων 2015-2016 δηλαδή από τα έτοιμα χρήματα που επιχορηγεί ούτως ή άλλως το κράτος και ανέρχονται για δύο έτη περίπου σε 450.000,00 € έχει εκτελέσει έργα 4.000,00 € !!! . Και βεβαίως ούτε ένα μεγάλο έργο , αλλά ούτε κατάφερε να τελειώσει το έργο ανάπλασης του Προκοπίου που παρέλαβε σχεδόν τελειωμένο. Μείωσε λέει τα χρέη του Δήμου , να μας πει με ποιο μαγικό τρόπο ?? Γιατί εμείς αυτό που ξέρουμε από την τακτική διοίκησής του είναι ότι:

1ον Αυτός που δεν κάνει τίποτα δεν ξοδεύει και τίποτα .

2ον Είχε δύο έτοιμες ευκαιρίες για τα ληξιπρόθεσμα από το Υπουργείο :

την πρώτη δεν την πρόλαβε παρόλο που είχε τέσσερις μήνες περιθώριο αφήνοντας 650.000,00ευρώ χώρις να τα απορροφήσει και την δεύτερη έτοιμη πρόταση του Υπουργείου ελπίζουμε να την προλάβει και να πληρώσει τους προμηθευτές μας με αυτά τα χρήματα που δίνονται σε όλους τους Δήμους της χώρας

3ον Ατιμολόγητες εργασίες στο όνομα της δήθεν εθελούσιας εργασίας

«ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΤΡΙΓΩΝΟ ΠΟΥ ΚΙΝΕΙΤΑΙ Ο ΚΑΛΥΒΙΩΤΗΣ»

- Κατάφερε και έκλεισε την δημοτική χορωδία Λίμνης που λειτουργούσε πάνω από 20 χρόνια

- Πρόλαβε και έβαλε ταφόπλακα στην προσπάθεια ανασύστασης της φιλαρμονικής, αναπολώντας και προτείνοντας την αντικατάστασή της με την αναβίωση των τυμπάνων της δεκαετίας του ΄70.

- Κατέστρεψε με τους αντιδημάρχους Κηρέως και Νηλέως τμήμα έργου στην παραλία «Αγκάλη» . Με αποτέλεσμα να επιβληθεί πρόστιμο 49680,00 € από την κτηματική υπηρεσία προς το Δήμο .

- Άφησε απροστάτευτα τα Δάση του Δήμου μας την καλοκαιρινή περίοδο 2016 παρόλο που το Δημοτικό Συμβούλιο με την 126/2016 απόφαση, αποφάσισε να γίνουν όλα τα απαραίτητα και να προσληφθούν πυροφύλακες με δαπάνες του Δήμου .

- Απαξίωσε και εγκατέλειψε το στολίδι του Δήμου μας, το Δασικό χωριό Παπάδων Στη Δ.Ε Νηλέως παρά τις αποφάσεις του Δ.Σ για αξιοποίηση των χρημάτων της εγγυητικής επιστολής του μισθωτή με σκοπό την συντήρηση και φύλαξή του. Αντί γι΄αυτό το επιστρέφει στο δασαρχείο -και καμαρώνει γι αυτό- μετά το πλιάτσικο που υπέστη χάνοντας έτσι ο δήμος δεκάδες Χιλιάδες ευρώ ετησίως καταρρακώνοντας συγχρόνως το ήδη τραυματισμένο κύρος του.

- Από ελλείψεις και παραλήψεις του Δημάρχου ο Δήμος επιβαρύνθηκε με πρόστιμο 16.000,00 € για το κάμπινγκ Σηπιάδως .

- Έδειξε προκλητική αδιαφορία για το φιλέτο οικόπεδο του κυμασίου με αποτέλεσμα την πιθανή απώλειά του.

Γ. ΥΦΟΣ ΚΑΙ ΗΘΟΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ Τι να πρωτοπούμε για αυτό το κεφάλαιο.

Το μεγαλύτερο έργο λέει ότι είναι ο πόλεμος που κάνει να καθαρίσει το κατεστημένο δηλαδή τους συνεργάτες του.

Στην προσπάθειά του αυτή έχει μοναδικό σύμμαχο το γνωστό εμετικό τοπικό μπλογκ και τους μοναχικούς < κουκουλοφόρους ανώνυμους>.

Εμείς που με τη βοήθειά σας και τον αγώνα μας τον βαφτίσαμε δήμαρχο μόλις διαφοροποιηθήκαμε από τον τρόπο της απαράδεκτης διοίκησής του μας βάφτισε κατεστημένο.

Το Δεύτερο μεγάλο έργο του είναι να μηδενίζει και να κατηγορεί όλες τις προηγούμενες Δημοτικές αρχές ότι δεν τα έχουν κάνει όλα από τη στιγμή που ο ίδιος δεν έχει κάνει τίποτα .

Την ώρα που ο Δήμος μας έχει καταντήσει ένας απέραντος σκουπιδότοπος ο ίδιος ασχολείται εδώ και ένα μήνα με τις απουσίες των Δημοτικών Συμβούλων έχοντας το ρόλο του απουσιολόγου.

Την ώρα που όλοι οι υπόλοιποι Δήμαρχοι της Χώρας προσπαθούν να εξασφαλίσουν πιστώσεις για νέα έργα από ΕΣΠΑ ο καλυβιώτης γράφει καταγγελίες για Δημοτικούς Συμβούλους και για θέματα ΚΑΘΑΡΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ τους στέλνει στον εισαγγελέα . Στόχος του είναι η διαγραφή όλων και η εξουσία στον ένα και μοναδικό εκλεκτό «ΒΑΣΙΛΙΑ ΗΛΙΟ» (Λουδοβίκος ΙΔ, το κράτος είμαι εγώ) .

- Απαξιώνει τους μαζικούς φορείς για λόγους που μόνο ο ίδιος γνωρίζει

- Ο καλυβιώτης συνεχώς υβρίζει και προκαλεί με αποκορύφωμα την άνανδρη επίθεση από αντιδήμαρχό του και πρόκληση σοβαρών σωματικών βλαβών σε Δημοτικό Σύμβουλο με τον ίδιο τον καλυβιώτη να γελάει και να έχει μπει μπροστά στο Αυτοκίνητο του θύματος ώστε να μη μπορεί να φύγει .

- Οι πυροφύλακες που εργάστηκαν κατά την περίοδο 2015 τον κατήγγειλαν στην Επιθεώρηση Εργασίας αλλά και τον μήνυσαν στην εισαγγελία πρωτοδικών Χαλκίδας. Μέχρι σήμερα είναι απλήρωτοι γιατί δεν έγιναν οι νόμιμες συμβάσεις εργασίας.

- Προφορικές αλλά και ανύπαρκτες αναθέσεις εργασιών , παράνομες εντολές πληρωμών εργολάβων και Παραπλάνηση των υπηρεσιών με αποτέλεσμα το ελεγκτικό συνέδριο να του καταλογίσει προσωπικά το ποσό των 7.220,58 € .

Αποτέλεσμα αυτής της αψυχολόγητης Διοίκησής του είναι να έχει πολλές πανελλαδικές αρνητικές πρωτοτυπίες όπως :

1.Είμαστε ο μοναδικός Δήμος σε ολόκληρη την Ελλάδα που το συμφωνητικό μίσθωσης Υποκαταστήματος ΙΚΑ (Μαντουδίου) έκανε 6 μήνες να υπογραφεί γιατί ο καλυβιώτης επέμενε να αντικαταστήσει το συμφωνητικό του υπουργείου και να φτιάξει δικό του. Αναρωτιέστε γιατί; Γιατί το συμφωνητικό του υπουργείου προέβλεπε κουρτίνες, κλειδαριές, κλιματισμό κτλ (δηλ τα αυτονόητα) αυτή η παράγραφος του συμφωνητικού θεώρησε ο καλυβιώτης προσβάλλει το Δήμο!!! Κάνει δικό του συμφωνητικό καθυστερώντας έτσι 6 μήνες την εγκατάσταση του ΙΚΑ στο Δήμο μας.

2. Πανελλαδική πρωτοτυπία και στο τεχνικό πρόγραμμα 2017 αφού ακόμα και τώρα ζητά την έγκριση ενός τεχνικού προγράμματος το οποίο δεν ακολουθεί την νομοθεσία αφού είναι κατατετμημένο, με αποτέλεσμα να κωλυσιεργεί την ψήφισή του ρίχνοντας ευθύνες στο Δ.Σ. και αδιαφορώντας για τις τεκμιριωμένες προτάσεις των δημοτικών συμβούλων.

3. Είναι ο πρώτος δήμαρχος πανελλαδικά που κατάφερε από τους πρώτους μήνες Διοίκησης του να αμφισβητηθεί και να κριθεί ανάξιος εμπιστοσύνης από την πλειοψηφία των άμεσων συνεργατών του.

4. Είμαστε ο μοναδικός πανελλαδικά Δήμος που ο δήμαρχος κατέθεσε μήνυση στης Υπηρεσίες της Περιφέρειας γιατί δεν του εγκρίνανε αναμόρφωση προϋπολογισμού . Αλαζονικά και με θράσος επέμενε στην άποψή του και δεν έκανε τις απαραίτητες διορθώσεις που του υπέδειξαν οι αρμόδιοι υπάλληλοι με αποτέλεσμα πολλοί προμηθευτές και επαγγελματίες να μην μπορούν να πάρουν τα χρήματά τους μέχρι σήμερα

5. Ο μοναδικός Δήμαρχος πανελλαδικά που έστειλε στον εισαγγελέα το σύνολο σχεδόν του Δημοτικού Συμβουλίου , δείχνοντας έτσι το πολιτικό του στίγμα,με την αντίληψή του , για το κατά πόσο αντιλαμβάνεται τη αυτοδιοίκηση , να ταυτίζεται με αυτή του ΡΑΝ ΤΑΝ ΠΛΑΝ .

6. Επίσης ο μοναδικός Δήμαρχος πανελλαδικά που άδραξε την ευκαιρία της προηγούμενης κυβέρνησης για αξιολόγηση των υπαλλήλων και μόλις δύο μηνών δήμαρχος έστειλε από μόνος του έγγραφο στο Υπουργείο Εσωτερικών γράφοντας ότι ο Δήμος έχει Υπαλλήλους με γνώσεις Νηπιακού επιπέδου . Θεωρώντας για ακόμη μία φορά τον εαυτό του, τον εκλεκτό του Θεού .

7.’Ισως είναι ο μοναδικός Δήμαρχος πανελλαδικά που αδιαφόρησε απουσιάζοντας από το ετήσιο συνέδριο ΚΕΔΕ όπως και από το συνέδριο Στερεάς Ελλάδος.

8. Ήμαστε ο μοναδικός πανελλαδικά δήμος που ο δήμαρχος στην απέλπιδα προσπάθεια του να οδηγήσει τον πρόεδρο του Δ.Σ σε παράβαση καθήκοντος και τους δημοτικούς συμβούλους σε αδιέξοδο προτείνει 114 θέματα σε μια συνεδρίαση Δ.Σ (50 περίπου ώρες συνεδρίαση) καταρρίπτοντας το δικό του πανελλήνιο ρεκόρ που ήταν 72 θέματα ευτελίζοντας το κύρος του Δ.Σ και υποβαθμίζοντας τα θέματα των πολιτών.

Τέλος τον καλούμε να συνέλθει και να πάψει να είναι ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΠΟΣΤΑΤΗΣ του προεκλογικού προγράμματος και να ασχοληθεί με τα πραγματικά προβλήματα του Δήμου και των πολιτών .

Αγαπητοί Δημότες και Δημότισσες όπως καταλάβατε η διαφοροποίηση της υγιειούς πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου από τον απαράδεκτο τρόπο Διοίκησης του δημάρχου ήταν επιβεβλημένη.

Η αγάπη για τον τόπο μας που δεν τον απαρνηθήκαμε ήταν πιο δυνατή από τις καρέκλες και τους μισθούς που του «πετάξαμε κατάμουτρα » σε αυτόν τον κύριο αλλά κρατήσαμε την αξιοπρέπειά μας.

ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΔΗΜΟΥ ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ -ΛΙΜΝΗΣ -ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ



ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
 ΚΟΥΚΟΥΡΙΚΟΣ ΗΛΙΑΣ
ΑΛΑΤΖΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
 ΚΟΥΤΣΟΥΡΑΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
 ΣΚΟΜΠΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΓΙΑΝΝΙΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
 ΤΑΡΛΑΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ
ΔΑΝΕΛΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
 ΧΑΤΖΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.