powered by Surfing Waves

Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016

Συναντήσεις με τους νεοεισαχθέντες φοιτητές από το Δήμο μας θα πραγματοποιήσει ο Μητροπολίτης Χαλκίδας

Με προσωπική επιστολή που τους απέστειλε, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, προσκαλεί σε συνάντηση όλους τούς νεοεισαχθέντες φοιτητές στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της πατρίδος μας, οι οποίοι προέρχονται από το σύνολο των σχολείων της Μητροπολιτικής μας περιφέρειας.

Οι συναντήσεις για τα παιδιά τα οποία αποφοίτησαν από τα Λύκεια Μαντουδίου, Λίμνης και Αγίας Άννης, την Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2017, στις 11.00 π.μ. στο Πνευματικό Κέντρο του Ι. Ναού Γενεθλίου της Θεοτόκου Λίμνης.


Η επιστολή του Σεβασμιωτάτου προς τους φοιτητές έχει ως εξής:

«Αγαπητό μου παιδί,

Χαίρομαι ιδιαιτέρως, που η Χάρις του Θεού, μου δίδει τη δυνατότητα της επικοινωνίας μαζί Σου, σε μια χρονική συγκυρία, που ασφαλώς σε βρίσκει ιδιαιτέρως χαρούμενο, αφού έχεις απολαύσει την επιτυχία σου στις Πανελλήνιες Εξετάσεις.

Γι’ αυτή Σου την επιτυχία θέλω, μεσ’ από την καρδιά μου, να Σε συγχαρώ και να Σου ευχηθώ πάντοτε να απολαμβάνεις τους αγαθούς καρπούς των έργων και των κόπων Σου.

Ως Επίσκοπος και Πνευματικός Σου Πατέρας, θα αισθανόμουν ιδιαίτερη χαρά και θα θεωρούσα μεγάλη την τιμή να Σε συναντήσω, και μάλιστα αυτές τις ημέρες, που γιορτάζουμε τη Γέννηση του Χριστού, το γεγονός δηλαδή ότι ο Θεός μας γίνεται και άνθρωπος, προκειμένου να μας δώσει την δυνατότητα να γίνουμε κι’ εμείς πολίτες της Ουράνιας Βασιλείας Του.

Αγαπητό μου παιδί,

Ο ποιητής γράφει ότι «Άξιζε να υπάρξουμε για να συναντηθούμε» και η Εκκλησία μας συνεχώς μας καλεί σε Σύναξη, δηλαδή μας καλεί να συναντηθούμε. Και ο ενανθρωπήσας Κύριός μας διαβεβαιώνει ότι όπου υπάρχουν δύο η τρεις συναγμένοι στο Όνομά Του, είναι κι’ Αυτός εκεί, ανάμεσά τους.

Αναμένω την πρόθυμη ανταπόκρισή Σου στην πρόσκλησή μου και Σε χαιρετώ, ευχόμενος η Θεία Γέννηση του Ιησού Χριστού να φέρει και στη δική Σου καρδιά χαρά και ευλογία.

Με πατρική αγάπη και στοργή

Ο ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΣΟΥ ΠΑΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

+ο Χαλκίδος Χρυσόστομος».

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.