powered by Surfing Waves

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016

Συμφωνία δωρεάν παραχώρησης εκτάσεων για ρητίνευση σε πληγέντες ρητινοσυλλέκτες του Δήμου μας



Συμφωνία δωρεάν παραχώρησης εκτάσεων για ρητίνευση σε πληγέντες ρητινοσυλλέκτες του Δήμου Μαντουδίου


Η πρώτη συμφωνία δωρεάν παραχώρησης εκτάσεων για ρητίνευση σε πληγέντες ρητινοσυλλέκτες του Δήμου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας, υπογράφτηκε την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Ευβοίας, Φάνη Σπανού.

Η συμφωνία αυτή ήρθε ως αποτέλεσμα της πρωτοβουλίας της Π.Ε. Εύβοιας να έρθει σε επαφή με ιδιοκτήτες μεγάλων εκτάσεων της περιοχής, με στόχο τη συναίνεσή τους για εκμετάλλευση πευκόδεντρων ιδιοκτησίας τους για εξαγωγή ρητίνης.


Ο Φάνης Σπανός μεταξύ άλλων δήλωσε:

«Είναι καθήκον μας να στηρίξουμε ένα σημαντικό κλάδο του πρωτογενή τομέα του τόπου μας, αλλά κυρίως να σταθούμε δίπλα στους 14 ανθρώπους που είδαν την περιουσία τους να καταστρέφεται στις φλόγες της μεγάλης πυρκαγιάς της Λίμνης.

Ταυτόχρονα, ενθαρρύνοντας την αειφόρο δασική εκμετάλλευση κερδίζουμε άμισθους φύλακες του δάσους, συμμάχους μας στην προστασία του δασικού οικοσυστήματος.

Προχωρούμε, λοιπόν, πέρα από τη διεκδίκηση αποζημιώσεων από το Κράτος, σε άμεσες και δραστικές λύσεις. Δίνουμε ζωή στην παραγωγική δραστηριότητα και θα συνεχίσουμε μέχρι να καλύψουμε και τους 14 ρητινοσυλλέκτες της περιοχής.

Κλείνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω δημόσια και προσωπικά τον κύριο Δημήτρη Τσάλλη, που τόσο πρόθυμα ανταποκρίθηκε στο αίτημα μας και παραχώρησε δωρεάν μέρος της ιδιοκτησίας του για εκμετάλλευση

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.