powered by Surfing Waves

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016

Αντιαιρετικό συνέδριο στο Μαντούδι- θέματα «Γιόγκας και Διαλογισμού», νεοοικολογία και νεοεποχίτικες στάσεις ζωής


Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου και την φροντίδα πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016 στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννου Θεολόγου Μαντουδίου, Αντιαιρετικό Σεμινάριο για τους Ιερείς των Αρχιερατικών Περιφερειών Κηρέως, Αιγαίων και Νηλέως. Αντιαιρετικό συνέδριο στο Μαντούδι
Αντιαιρετικό συνέδριο στο Μαντούδι




Την έναρξη έκανε ο Αρχιμ. Ιωάννης Βουτσιλάκος με προσευχή, μεταφέροντας τις ευχές και την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας σε όλους τους συνέδρους, κάνοντας την κατάλληλη εισαγωγή στα θέματα που ακολούθησαν.

Στη συνέχεια ο π. Χαράλαμπος Ραμαντανάκης, ως ο εντεταλμένος κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεως στην Πανορθόδοξη Συνδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε την εφετινή χρονιά στο Αγρίνιο, φιλοξενούμενο από την Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας, μας μετέφερε περίληψη των εισηγήσεων και ανέλυσε πολλά θέματα που ειπώθηκαν στη Συνδιάσκεψη.

Αναλυτικά έγινε εμβάθυνση στο θέμα της «Γιόγκας και του Διαλογισμού» παρουσιάζοντας και το σχετικό φυλλάδιο που πρόσφατα εξέδωσε η Ιερά μας Μητρόπολη με την ευλογία του Σεπτού μας Ποιμενάρχου.

Συζητήθηκαν και άλλα θέματα σχετικά με τις οικοκοινότητες, την νεοοικολογία, τις νεοεποχίτικες στάσεις ζωής, τις κατασκηνώσεις «Σταγών» και άλλα πολλά θέματα που πρότειναν για συζήτηση οι ιερείς της περιοχής και που απασχολούν τους ίδιους στο Ποιμαντικό τους Έργο. Στην όλη συζήτηση βοήθησαν και οι προτάσεις του π. Φωτίου Πάσχου, συντονιστού της περιοχής των Ψαχνών.

Το Σεμινάριο έκλεισε με γεύμα που παρετέθη από τους Ιερείς της Ενορίας που είχαν αναλάβει την φιλοξενία. Η συζήτηση συνεχίσθηκε και κλείνοντας ευχήθηκαν για τις επερχόμενες εορτές.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.