powered by Surfing Waves

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016

Σκληρό χαστούκι σε αποστάτες, παράταξη Στεργίου και Αλεξίου από τον Ελεγκτή Νομιμότητας



Στις 11-10-2016 μετά από  αίτηση των κ.κ. Γιαννιού Κ-Αρβανίτη Π.-Δανέλη Ι.-Αλατζά Ε.-Τάρλα Κ.-Στεργίου Ι.-Καντζούρα Ι.-Μουργιά Ι.-Στέφου Κ.-Ψαρρού, οι παρακάτω 17 Δημοτικοί Σύμβουλοι ψήφισαν μια τραγελαφικά εκβιαστική απόφαση να μην ψηφίζουν οιασδήποτε απόφαση από την οποία άμεσα ή έμμεσα απορρέουν εντολές εκτέλεσης προς τον Δήμαρχο ή τον Αντιδήμαρχο μέχρι αποπομπής του Αντιδημάρχου κ. Χαλιούλια.

Οι ψηφίσαντες την εκβιαστική απόφαση:

Αποστάτες
  1. Χατζής Ανδρέας 
  2. Γιαννιός Κων/νος
  3. Κουτσουράς Σταύρος
  4. Αρβανίτης Παναγιώτης
  5. Σκομπρής Νικόλαος
  6. Τάρλας Κυριάκος
  7. Δανέλης Ιωάννης
  8. Βούλγαρης Αναστάσιος
  9. Κουκουρίκος Ηλίας
Παράταξη Στεργίου
  1. Στεργίου Ιωάννης
  2. Στέφου Κυριακή 
  3. Ψαρρού Ελπίδα
  4. Κανελλόπουλος Ιωάννης
  5. Μουργιάς Ιωάννης
  6. Καντζούρας Ιωάννης
  7. Φλώκου-Κωνσταντάκη Σοφία¨
και από την παράταξη Παζάρα ο
  1. Αλεξίου Δημήτριος


Η απόφαση κόλαφος του Ελεγκτή Νομιμότητας.

Την απόφαση αυτή ακύρωσε με αυτεπάγγελτη παρέμβαση του και μετά από επιστολή του δημάρχου ο εκτελών χρέη Ελεγκτή Νομιμότητας Γ.Γ.  Η. Τσέλιγκας. Η απόφαση δημοσιεύτηκε σήμερα στο Διαύγεια. Σύμφωνα με τον Ελεγκτή Νομιμότητας η ρύθμιση που επιβάλλεται με την ακυρωθείσα  αριθ. 177/2016 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου  του δήμου μας δεν προβλέπεται σε ισχύοντα κανόνα δικαίου, κατά παράβαση των  παρακάτω:

1. Το γεγονός ότι, τα άρθρα 26 παρ. 2, 43, 50, 82, 83 και 95 παρ. 1 του Συντάγματος καθιερώνουν την αρχή της νομιμότητας, χωρίς εξαίρεση και συνεπώς η διοίκηση δεν μπορεί να προβαίνει σε νομικές πράξεις και σε υλικές ενέργειες, παρά μόνο βάσει αρμοδιότητας που παρέχεται από τις διατάξεις του ευρωπαϊκού κοινοτικού δικαίου, από τους κανόνες των διεθνών συμβάσεων που έχουν κυρωθεί με νομοθετικές πράξεις και έχουν επικυρωθεί, από κανόνες του Συντάγματος και των νομοθετικών ή κανονιστικών πράξεων. Η δε νομιμότητα των ενεργειών της διοίκησης κρίνεται βάσει του νομικού καθεστώτος που ισχύει κατά το χρόνο της διενέργειάς τους.

2. Το γεγονός ότι, κατά γενική αρχή του δικαίου, η αρχή της νομιμότητας συνεπάγεται την υπαγωγή της Δημόσιας Διοίκησης στο σύνολο των κανόνων δικαίου, από οποιαδήποτε πηγή και αν προέρχονται (γενικώς παραδεδεγμένοι κανόνες του διεθνούς δικαίου, γενικές αρχές του διοικητικού δικαίου, νομολογιακοί κανόνες κ.τ.λ.), οι οποίοι διέπουν την οργάνωση, τη λειτουργία και τη δράση της.

3. Το γεγονός ότι, σύμφωνα με το Διοικητικό Δίκαιο, η Διοίκηση οφείλει ή μπορεί να προβαίνει μόνο στις ενέργειες που προβλέπονται και επιβάλλονται ή επιτρέπονται από τους κανόνες. Δηλαδή η Διοίκηση οφείλει ή  μπορεί να ενεργήσει μόνον ότι επιτρέπεται.

4. Το γεγονός ότι, στο άρθρο 95 του ν. 3852/10 ορίζονται ρητά οι αρμοδιότητες του Δημοτικού Συμβουλίου.


Η απόφαση του Ελεγκτή Νομιμότητας 

Διαβάστε επίσης

Ο εκβιασμός των 17: "αρνούμαστε την ψήφιση οιασδήποτε απόφασης στο Δημοτικό Συμβούλιο μέχρι να εκδιωχθεί ο κ. Χαλιούλιας, ... για την προστασία του Δήμου"





0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.