powered by Surfing Waves

Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Παραχώρηση οικόπεδου και κοινοτικού γραφείου Κηρίνθου στον Αγ. Γεώργιο για ανέγερση πνευματικού κέντρου



Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε την δωρεάν παραχώρηση χρήσης του οικοπέδου που βρίσκεται όπισθεν του κοινοτικού γραφείου Κηρίνθου καθώς και του κτίσματος του παλιού κοινοτικού γραφείου, στην ενορία Ιερού ναού Αγίου Γεωργίου, με σκοπό να ανεγερθεί Πνευματικό Κέντρο.

Από τα πρακτικά του Δ.Σ.

Στέφου : Κύριοι σύμβουλοι, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Κηρίνθου με την από 24-10-2013 αίτηση του ζητάει όπως  παραχωρήσουμε την χρήση στην ενορία του Ιερού Ναού Αγ. Γεωργίου ,του  οικοπέδου που βρίσκεται όπισθεν του κοινοτικού γραφείου Κηρίνθου,καθώς και του κτίσματος του παλαιού κοινοτικού γραφείου, με σκοπό να ανεγερθεί πνευματικό κέντρο, ώστε να χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες της ενορίας (κατηχητικό σχολείο, γραφείο ενορίας, αποθηκευτικοί χώροι).
Η τοπική κοινότητα Κηρίνθου με την αρίθμ. 2/2014 απόφαση του διοικητικού της συμβουλίου γνωμοδότησε ομόφωνα για την παραχώρηση χρήσης μέρους του κτιρίου του Κοινοτικού γραφείου Κηρίνθου.
Το δημοτικό συμβούλιο ύστερα από διαλογική συζήτηση κι ανταλλαγή απόψεων κι αφού έλαβε υπόψη
α) τις απόψεις των δημοτικών συμβούλων:
Κουτσουρά Σταύρου : Θα περίμενα να ακούσω την πρόταση δημιουργίας  ενός χώρου που θα μπορούσε να εξυπηρετεί εν μέρει την εκκλησία ,αλλά  ταυτόχρονα και τις ανάγκες του πολιτιστικού συλλόγου ,που αναγκάζεται να νοικιάζει χώρο αφού δεν διαθέτει ιδιόκτητο. Εάν ο χώρος επαρκεί να καλύψει τις ανάγκες και των δύο περιπτώσεων.
Καντζούρας Ιωάννης : Η Τοπική Κοινότητα Κηρίνθου είναι ένα μεγάλο κομβικό σημείο, δεν διαθέτει πολιτιστική αίθουσα, είναι αδικημένη στο κομμάτι αυτό, αφού ούτε και η εκκλησία διαθέτει χώρο για πνευματικό κέντρο. Μετά την ομιλία του ιερέα Σταμούλου Δημητρίου, που παραβρέθηκε και μας
ενημέρωσε για το αίτημα, πιστεύω ότι η εκκλησία μπορεί να διαχειρίζεται το χώρο καλύτερα από όλους και να δέχεται και να διαθέτει το χώρο σε Συλλόγους, το κατηχητικό , αφού εκεί επισκέπτεται ο γιατρός και συνεδριάζει το συμβούλιο της Τοπικής Κοινότητας. Πιστεύω ότι η χρήση πρέπει να δοθεί στο εκκλησιαστικό συμβούλιο.

β) την πρόταση του κ. Δημάρχου : Πρόταση μου είναι σε εφαρμογή των  διατάξεων της παρ.2 του άρθρου 185 του Ν.3463/2006 να επιτραπεί η παραχώρηση χρήσης του κτιρίου και του χώρου που αιτείται προκειμένου να ασκηθούν αποκλειστικά και μόνο δραστηριότητες που προάγουν τα τοπικά
συμφέροντα, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θιγεί το ιδιοκτησιακό κομμάτι.
ΟΜΟΦΩΝΑ Α π ο φ α σ ί ζ ε ι
Την δωρεάν παραχώρηση χρήσης του οικοπέδου που βρίσκεται όπισθεν του κοινοτικού γραφείου Κηρίνθου καθώς και του κτίσματος του παλιού κοινοτικού γραφείου, στην ενορία Ιερού ναού Αγίου Γεωργίου, με σκοπό να ανεγερθεί Πνευματικό κέντρο για τις ανάγκες της ενορίας (κατηχητικό σχολείο, γραφείο ενορίας, αποθηκευτικοί χώροι).
Τίθεται ως προϋπόθεση στα πλαίσια της παραχώρησης χρήσης του οικοπέδου ότι το κτίριο της τοπικής κοινότητας θα λειτουργεί κανονικά και δεν θα δημιουργηθεί κανένα εμπόδιο από την νέα κατασκευή

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.