powered by Surfing Waves

Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

Τέλη Απριλίου η νέα ημερομηνία για δήλωση κατάρτισης συνδυασμού δημοτικών εκλογών στον Άρειο Πάγο

Νέες προθεσμίες τόσο για τους συνδυασμούς όσο και για τις αποφάσεις για τα εκλογικά τμήματα και τους δικαστικούς αντιπροσώπους, θέτει η τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών που καθορίζει τις (νέες) ημερομηνίες των αυτοδιοικητικών εκλογών του Μαΐου.

Συγκεκριμένα:
1)      Η δήλωση κατάρτισης του συνδυασμού στον Άρειο Πάγο πρέπει να γίνεται 12 και όχι 13 ημέρες από την έναρξη της προεκλογικής περιόδου (παράγραφος 4).
2)      Η κοινοποίηση από τον αντιπεριφερειάρχη στον Άρειο Πάγο της λίστας με τα εκλογικά τμήματα και τα καταστήματα ψηφοφορίας πρέπει να γίνεται εντός 10 ημερών από την έναρξη της προεκλογικής περιόδου και όχι 15, όπως ίσχυε έως σήμερα (παράγραφος 5).
3)      Οι κατάλογοι με τα ονόματα των δικαστικών αντιπροσώπων στον Άρειο Πάγο πρέπει να αποστέλλονται εντός 10 και όχι 15 ημερών από την έναρξη της προεκλογικής περιόδου.

Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ


 Τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις των υποψηφίων προσώπων και συνδυασμών ενόψει των Δημοτικών εκλογών της 18ης Μαΐου 2014 ρυθμίζονται με τις διατάξεις του Ν. 3870/2010 (ΦΕΚ Α 38/9-8-2010) «Εκλογικές δαπάνες συνδυασμών και υποψηφίων και έλεγχος αυτών, κατά τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές».
Σύμφωνα με την τροπολογία η προεκλογική περίοδος από 4 μήνες που ήταν στο νόμο 3870/10 αλλάζει σε 30 ημέρες πριν τις εκλογές.  Η τροπολογία αναφέρει «Η προεκλογικη περίοδος αρχίζει με τη δημοσίευση του Προεδρικού Διατάγματος κατά τα οριζόμενα στην παρ. 3 του aρθρου 1 του ν.1180/1981 (Α'  188)» που είναι τουλαχιστόν 30 ημέρες πριν τις εκλογές.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.