powered by Surfing Waves

Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

Κλείνουν όλες τις μονάδες ΕΟΠΥΥ για δύο μήνες. Με εξώδικα απαντάνε οι γιατροί

 Ως τα μέσα της επόμενης εβδομάδας τα πολυϊατρεία θα κλείσουν και θα τεθούν αυτόματα σε διαθεσιμότητα οι περίπου 8.000 γιατροί

Σε δύο μήνες από σήμερα εκτιμάται ότι θα επαναλειτουργούν πλήρως τα πολυϊατρεία του πρώην ΕΟΠΥΥ και νυν Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (ΠΕΔΥ), ενώ από τον Μάιο θα μπει στη ζωή μας, σταδιακά, και ο «οικογενειακός γιατρός».

Σύμφωνα με την «Καθημερινή», μόλις δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως ο νόμος για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, πιθανότατα έως τα μέσα της επόμενης εβδομάδας, τα πολυϊατρεία θα κλείσουν και θα τεθούν αυτόματα σε διαθεσιμότητα οι περίπου 8.000 γιατροί και το υγειονομικό και διοικητικό προσωπικό τους.

Τα πολυϊατρεία θα ανοίξουν σ” ένα μήνα, όταν λήξει η περίοδος διαθεσιμότητας-κινητικότητας όλου του προσωπικού. Όμως, για να είναι πλήρως λειτουργικά, θα χρειαστεί άλλος ένας μήνας για προσλήψεις επικουρικών γιατρών που θα «αντικαταστήσουν» όσους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ επιλέξουν να μην ενταχθούν στο νέο σύστημα.

Τα νέα πολυϊατρεία θα παρέχουν υπηρεσίες στο σύνολο των πολιτών και όχι μόνο στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, ενώ, σε επόμενο χρόνο, κάποια από αυτά θα εφημερεύουν.

Επιπλέον, εξετάζεται το ενδεχόμενο, οι επισκέπτες των πολυϊατρείων να καταβάλλουν το εισιτήριο των 5 ευρώ, που ισχύει σήμερα για επισκέψεις σε εξωτερικά ιατρεία του ΕΣΥ.


Κλείνουν και σφραγίζουν όλες τις Μονάδες του ΕΟΠΥΥ για ένα μήνα, με απόφαση της Διοίκησης του Οργανισμού όπως προβλέπει ο νόμος για την μεταρρύθμιση στην ΠΦΥ για την μετάβαση στον νέο Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας (ΠΕΔΥ).

Οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ καταγγέλλουν ως παράνομη την ενέργεια του προέδρου ΕΟΠΥΥ κ. Δημήτρη Κοντού να προβεί επειγόντως την Παρασκευή και Δευτέρα σε παράδοση όλου του υλικού των Μονάδων ΕΟΠΥΥ και εν συνεχεία σφράγιση και κλείσιμο όλων των Μονάδων με βάση το υπηρεσιακό έγγραφο που απέστειλε στους Διευθυντές την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου, πριν καν δημοσιευθεί ο νόμος.

Η Εκτελεστική Γραμματεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας των Γιατρών του ΕΟΠΥΥ αποφάσισε πέραν της επίδοσης εξωδίκου προς τον πρόεδρο ΕΟΠΥΥ με κοινοποίηση στον Εισαγγελέα, να επισημάνει ταυτόχρονα στους τυχόν συμμετέχοντες διευθυντές σε τέτοιες έκνομες διαδικασίες παράδοσης-παραλαβής υλικού, ότι πέραν όλων των άλλων, θα είναι υπόλογοι και εγκαλούμενοι από τα συλλογικά όργανα της Ομοσπονδίας έναντι των αρμοδίων αρχών.
Γ. Μπασκόζος: Αφήνουν τον κόσμο χωρίς ιατροφαρμακευτική φροντίδα και πετούν το προσωπικό στο δρόμο

"Η καταστροφική πολιτική της κυβέρνησης και τα συνεχή ψέματα του υπουργού και των αρμοδίων κυβερνητικών παραγόντων αποκαλύπτονται αμέσως μόλις ψηφίστηκε ο απαράδεκτος νόμος για την ΠΦΥ και τον ΕΟΠΥΥ. Από όλη τη χώρα έρχονται καταγγελίες για εντολές άμεσου κλεισίματος των πολυιατρείων του ΕΟΠΥΥ" σημειώνει ο Γιάννης Μπασκόζος, υπεύθυνος της Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ για την Υγεία.

"Με ανάλγητο και ανεύθυνο τρόπο αφήνουν τον κόσμο χωρίς ιατροφαρμακευτική φροντίδα και πετούν το προσωπικό στο δρόμο. Η μνημονιακή επιταγή για διαθεσιμότητες, απολύσεις και καταστροφή των δημόσιων δομών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας ξετυλίγεται μπροστά μας" τονίζει.

"Η ευθύνη των 152 βουλευτών που ψήφισαν το νομοσχέδιο έκτρωμα είναι τεράστια και δεν παραγράφεται. Υγειονομικοί και όλοι οι εργαζόμενοι ας αναπτύξουμε ένα δίκτυο προστασίας για τη δημόσια περιουσία και τις δομές υγείας. Ο υπουργός και η κυβέρνηση είναι επικίνδυνοι. Με τους αγώνες και τη δημοκρατική έκφραση της θέλησης του λαού μας να τους διώξουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται" υπογραμμίζει ο Γ. Μπασκόζος.



Κλείνουν όλες τις μονάδες ΕΟΠΥΥ, με εξώδικα απαντάνε οι γιατροί


Από Χριστίνα Χατζηπαλαμουτζή – ygeia360.gr




Κλείνουν και σφραγίζουν όλες τις Μονάδες του ΕΟΠΥΥ για ένα μήνα , με απόφαση της Διοίκησης του Οργανισμού όπως προβλέπει ο νόμος για την μεταρρύθμιση στην ΠΦΥ για την μετάβαση στον νέο Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας (ΠΕΔΥ).
Οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ καταγγέλλουν ως παράνομη την ενέργειας του προέδρου ΕΟΠΥΥ κ. Δημήτρη Κοντού να προβεί επειγόντως την Παρασκευή και Δευτέρα σε παράδοση όλου του υλικού των Μονάδων ΕΟΠΥΥ και εν συνεχεία σφράγιση & κλείσιμο όλων των Μονάδων με βάση το υπηρεσιακό έγγραφο που απέστειλε στους Διευθυντές την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου, πριν καν δημοσιευθεί ο νόμος.
Η Εκτελεστική Γραμματεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας των Γιατρών του ΕΟΠΥΥ αποφάσισε πέραν της επίδοσης εξωδίκου προς τον πρόεδρο ΕΟΠΥΥ με κοινοποίηση στον Εισαγγελέα, να επισημάνει ταυτόχρονα στους τυχόν συμμετέχοντες διευθυντές σε τέτοιες έκνομες διαδικασίες παράδοσης-παραλαβής υλικού, ότι πέραν όλων των άλλων, θα είναι υπόλογοι και εγκαλούμενοι από τα συλλογικά όργανα της Ομοσπονδίας έναντι των αρμοδίων αρχών.

Δες εδώ τι συνέβει στην Λίμνη σήμερα 

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.