powered by Surfing Waves

Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

Συνάντηση ζωόφιλων στο Μαντούδι την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου

Το Φιλοζωικό Σωματείο Βόρειας Εύβοιας "Ήρα" σας προσκαλεί σε συνάντηση γνωριμίας που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου στις 5μμ. στο καφέ-ζαχαροπλαστείο 24ώρες στο Παλιουριά (Δίπλα στο Σούπερ Μάρκετ ΓΑΛΑΞΙΑΣ).

Σας περιμένουμε να γνωριστούμε από κοντά και να συζητήσουμε με ποιούς τρόπους θα μπορούσαμε από κοινού να βοηθήσουμε και να προστατεύσουμε τα ζώα της περιοχής μας που μας έχουν τόσο ανάγκη. Η προσπάθειά μας βασίζεται στη συμμετοχή σας!

Σπό την συνάντηση του σωματείου στο καφέ «ΕΝΑΛΛΑΞ» στην Ιστιαία
Τα παρακάτω στοιχεία είναι από την Ελεύθερη Φωνή
Έχει κατατεθεί αίτημα  στο Δήμο Μαντουδίου - Λίμνης - Αγ. Άννας για τα παρακατω. Το αίτημα συζητείται αύριο στο Δημοτικό Συμβούλιο:


1. Περιφραγμένο χώρο με νερό και φως για την ίδρυση καταφυγίου και πιθανόν και νοσηλευτηρίου.
2. Σίτιση των ζώων
3. Εμβολιασμοί
4. Στειρώσεις των ζώων


Μάλιστα, προτάθηκε από την προσωρινή διοίκηση, οι δύο δήμοι να ακολουθήσουν το παράδειγμα του Δημάρχου Πρεβέζης ο οποίος, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, πρόσθεσε ένα (1) ευρώ σε κάθε λογαριασμό νερού για τη φροντίδα των αδέσποτων.

Το σωματείο ευελπιστεί στη καλή συνεργασία και βοήθεια των δύο δήμων, σύμφωνα και με το άρθρο 9 του Ν.4039/12 (στις αρμοδιότητες και υποχρεώσεις των δήμων είναι και η φροντίδα και περίθαλψη των αδέσποτων).

Επίσης, τα αστυνομικά τμήματα Iστιαίας, Αιδηψού, Λίμνης, Μαντουδίου έχουν ενημερωθεί με απόφαση για την ίδρυση του Φιλοζωικού Σωματείου β.Εύβοιας ' Ήρα' και όποιος πολίτης θελήσει να κάνει μήνυση βάσει του ν.4039/2012 για κακοποιήσεις ζώων, φόλες και εγκατάλειψη να απευθύνεται στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα και να απαιτεί να ενημερωθεί εκείνη την ώρα και η Φιλοζωική.

Μακροπρόθεσμος και βασικός στόχος του Σωματείου είναι η δημιουργία καταφυγίου (και νοσηλευτηρίου). Ενώ συζητήθηκε και το πολύ σημαντικό και ευαίσθητο θέμα που αφορά στις στειρώσεις των ζώων από κτηνιάτρους και ζητήθηκε δημόσια η βοήθεια και η συμπαράσταση των επιστημόνων της περιοχής.

Διαδικτυακά όσοι επιθυμείτε να μαθαίνετε τα νέα του Φιλοζωικού Σωματείου Βόρειας Εύβοιας "Ήρα", αλλά και να ανταλλάσσετε απόψεις και ότι σας απασχολεί για τα ζωάκια σας, ακολουθήστε την ηλεκτρονική Σελίδα του Σωματείου πατώντας εδώ

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.