powered by Surfing Waves

Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Καταχρηστικές ψηφοθηρικές επιχορηγήσεις από την Δημοτική Αρχή


 Σε παράνομες ψηφοθηρικές επιχορηγήσεις 16 αθλητικών σωματείων προχώρησε η Δημοτική Αρχή χωρίς να έχει κατατεθεί αίτημα από τους συλλόγους και ο σχετικός φάκελος με τις εκδηλώσεις που επιχορηγούνται.Δεν είναι επιτρεπτή η χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών των συλλόγων.  Ο αντιδήμαρχος κ Καντζούρας δήλωσε αγνοώντας το νόμο οτι η επιχορήγηση γίνεται για να καλυφθούν τα έξοδα των συλλογων και φυσικά  για την "ανάπτυξη του αθλητικού πνεύματος καθώς και την τουριστική ανάπτυξη".

Όπως έχει δημοσιευθεί στο Ε.Β. σύμφωνα με το Ελεγκτικό Συνέδριο γα να έγκριθεί  επιχορήγηση  από το δημοτικό συμβούλιο προς αθλητικό σύλλογο ή σωματείο , πρέπει το σωματείο να υποβάλει προς αυτό αίτηση, με την οποία προσδιορίζονται οι συγκεκριμένες πολιτιστικές ή αθλητικές εκδηλώσεις για την πραγματοποίηση των οποίων προτίθεται να διαθέσει την αιτούμενη επιχορήγηση και στην οποία να αναγράφεται ο προϋπολογισμός εξόδων των εκδηλώσεων αυτών. Συνεπώς, δεν είναι επιτρεπτή η χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών του επιχορηγούμενου συλλόγου. Η τήρηση της τελευταίας αυτής προϋπόθεσης επιβάλλεται από τις αρχές της ειδικότητας των πιστώσεων και της χρηστής δημοσιονομικής διαχείρισης, καθώς στην περίπτωση του άρθρου 262 παρ.3 του π.δ.410/199. 

Πολιτιστικό ή αθλητικό χαρακτήρα πρέπει να έχουν και οι εκδηλώσεις του σωματείου, η δε πραγματοποίηση των εκδηλώσεων αυτών πρέπει να αποδεικνύεται από τα στοιχεία του φακέλου. Ως πολιτιστικές νοούνται οι εκδηλώσεις που συμβάλλουν στην προαγωγή της πνευματικής και, εν γένει, πολιτιστικής ανάπτυξης των συμμετεχόντων σε αυτές ατόμων (π.χ. διαλέξεις, παρακολούθηση ή συμμετοχή σε συζητήσεις ή εκδηλώσεις σχετικές με τα γράμματα, τη μουσική και γενικά τις τέχνες, παρακολούθηση ή συμμετοχή σε θεατρικές ή μουσικές παραστάσεις ή εκδηλώσεις, επισκέψεις σε χώρους ιστορικού ή θρησκευτικού ενδιαφέροντος κ.λπ.), και όχι οποιαδήποτε συλλογική δραστηριότητα, όπως αυτές που αποσκοπούν κυρίως στην ψυχαγωγία και διασκέδαση των ατόμων αυτών.



Ο Αντιδήμαρχος κ. Καντζούρας Ιωάννης εισηγούμενος το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο  δήλωσε Κύριοι σύμβουλοι, πρέπει να επιχορηγήσουμε τις ομάδες και τους αθλητικούς συλλόγους του Δήμου μας , για την κάλυψη πολιτιστικών, κοινωνικών και αθλητικών δραστηριοτήτων τους που αποσκοπούν στην ανάπτυξη του αθλητικού πνεύματος καθώς και την τουριστική ανάπτυξη. Τα
σωματεία από μόνα τους δεν έχουν την δυνατότητα να καλύψουν τα έξοδα τους".  Η επιχορήγηση θα είναι ανά κατηγορία,


0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.