powered by Surfing Waves

Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

Τα πεπραγμένα της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Καντζούρα. Αξιολογήστε μόνοι σας

Οι αντιδήμαρχοι  κκ. Καντζούρας και Στεργίου πρόεδροι των Επιτροπών  Ποιότητας Ζωής και της Οικονομικής Επιτροπής, αντίστοιχα.


 Η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής  που προεδρεύει ο κ. Καντζούρας δημοσίευσε στον Διαύγεια την  ετήσια έκθεση πεπραγμένων για το 2013. Η έκθεση θα υποβληθεί για έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο. Στην συνεδρίαση της επιτροπής  απουσίαζε η αντιπολίτευση.


Η Επιτροπή Ποιότητα Ζωής  είναι αποφασιστικό και εισηγητικό όργανο άσκησης των σχετικών με την
ποιότητα ζωής, τη χωροταξία, την πολεοδομία και την προστασία του περιβάλλοντος αρμοδιοτήτων
του Δήμου. Κατά την άσκηση των αρμοδιοτήτων της λαμβάνει ειδική μέριμνα για το σχεδιασμό
δράσεων που αποβλέπουν στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής και εν γένει την εξυπηρέτηση των
ατόμων με αναπηρίες.

 Αγγαρεία και Ειρωνεία
Είναι ειρωνική η επιλογή από όλα τα στελέχη της δημοτικής αρχής του  του μεγαλύτερου υμνητή της ΒΙΠΕ των υψηλών μεγαβάτ και ρύπων, σαν προέδρο της επιτροπής πού είναι  κατ'εξοχήν αρμόδια για την προστασία του περιβάλλοντος.Φυσικά, η επιτροπή αντιμετωπίστηκε από τον δήμο σαν μια αναπότρεπτη αγγαρεία και δεν ασχολήθηκε καθόλου με  τα ουσιώδη θέματα της  αναβάθμισης της ποιότητας ζωής των δημοτών και της προστασίας του περιβάλλοντος.


Για τις αρμόδιοτητες που έχει η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής τα πεπραγμένα του 2013  περιορίζονται  σε αυτά που δεν μπορούσαν να αποφύγουν από τον νόμο όπως  η διεκπεραίωση αιτήσεων δημότων για άδειες  ίδρυσης καταστήματων και άδειες μουσικών οργάνων. 

Τα πεπραγμένα της επιτροπής για το 2013 έκτος από τις άδειες λειτουργία καταστημάτων και μουσικών οργάνων είναι τα παρακάτω:


1. Εκλογή Αντιπρόεδρου

2.  Ετήσια Έκθεση πεπραγμένων έτους 2012
.
3. Εισήγηση Κανονισμών:

     -Παιδικών Σταθμών Δήμου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας.

    - Κανονισμού Λειτουργίας Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και  Ανάπτυξης Δήμου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγία Άννας .

     -Κανονισμό Λειτουργίας απλής χρήσης αιγιαλού και παραλίας Δήμου Μαντουδίου – Λίμνης- Αγία Άννας.

     -Καθορισμό ακτών προς δημοπράτηση βάσει της παραχώρησης χρήσης αιγιαλού και παραλίας.

     -Εισήγηση για κοπή δένδρων στην Τοπική Κοινότητα Προκοπίου.

     -Εισηγήθηκε προς το Δημοτικό Συμβούλιο την αποδοχή των παραιτήσεων δυο μελών της.

-Εκλογή Αντιπροέδρου μετά από παραίτηση .




Η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής έχει τις ακόλουθες αρμοδιότητες:


Α. Είναι αρμόδια για:

1. Τη χορήγηση προέγκρισης ίδρυσης καταστημάτων και επιχειρήσεων


2. Την ανάκληση ή την οριστική αφαίρεση της άδειας ίδρυσης και λειτουργίας καταστημάτων επιχειρήσεων και λοιπών εγκαταστάσεων και δραστηριοτήτων αρμοδιότητας του δήμου.


3. Τη χορήγηση ή ανάκληση της άδειας λειτουργίας μουσικής.



 Β Εισηγείται στο Δημοτικό Συμβούλιο:

4. Θέματα καθορισμού χρήσεων γης.

5. Θέματα ρυθμιστικών σχεδίων, προγραμματισμού εφαρμογής ρυθμιστικών σχεδίων οικιστικής οργάνωσης ανοικτών πόλεων, εφαρμογής Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (Γ.Π.Σ.) πολεοδομικών μελετών, ανάπλασης περιοχών, πολεοδομικών επεμβάσεων, χρηματοδότησης προγραμμάτων ανάπλασης, ανασυγκρότησης υποβαθμισμένων περιοχών, πολεοδομικής αναμόρφωσης προβληματικών περιοχών, αποζημίωσης ρυμοτομούμενων, πολεοδομικών ρυθμίσεων, εισφοράς σε γη ή σε χρήμα, περιοχών ειδικά ρυθμιζόμενης πολεοδόμησης (Π.Ε.Ρ.Π.Ο.) και έγκρισης πολεοδομικών μελετών.

6. Τη λήψη αποφάσεων για θέματα προστασίας του περιβάλλοντος.

7. Τη λήψη αποφάσεων για θέματα χωροθέτησης κοιμητηρίων,  κέντρων αποτέφρωσης νεκρών, καθώς και άλλων, σχετικών με αντικείμενο, αρμοδιοτήτων.


8. Το σχέδιο  των παρακάτω κανονιστικών αποφάσεων:
Κανονιστικές αποφάσεις, που αφορούν τη ρύθμισητης κυκλοφορίας, τον καθορισμό πεζοδρόμων, μονοδρομήσεων και κατευθύνσεων της κυκλοφορίας, τονπροσδιορισμό και τη λειτουργία των χώρων στάθμευσης
οχημάτων σε κοινόχρηστους χώρους, εκδίδονται, μετάπροηγούμενη κατάρτιση σχετικών μελετών
1. Για την προστασία του φυσικού, αρχιτεκτονικού  και πολιτιστικού περιβάλλοντος, των θαλασσών από  πηγές ξηράς και των υπόγειων και επίγειων υδάτινων αποθεμάτων από τη ρύπανση.
α2. Για την προστασία της υγείας των κατοίκων από  οχλούσες δραστηριότητες και ειδικότερα στις τουριστικές περιοχές κατά την τουριστική περίοδο.
α3. Για την τήρηση της καθαριότητας σε κοινόχρηστους και ιδιωτικούς υπαίθριους χώρους της εδαφικής  τους περιφέρειας και γενικότερα για τη διασφάλιση  και αναβάθμιση της αισθητικής των πόλεων και των  οικισμών, λαμβάνοντας υπόψη ιδιαίτερα τη διατήρηση και ανάδειξη των παραδοσιακών, ιστορικών και τουριστικών περιοχών.
α4. Για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας, των μονοδρομήσεων και κατευθύνσεων της κυκλοφορίας, τον προσδιορισμό και τη λειτουργία των χώρων στάθμευσης των οχημάτων, καθώς και για την τοποθέτηση και λειτουργία  μετρητών ή εγκαταστάσεων ρύθμισης της στάθμευσης  οχημάτων σε κοινόχρηστους χώρους.
β) Καθορίζουν τον τρόπο εφαρμογής των αναγκαίων,  κατά περίπτωση, μέτρων για την πρόληψη και αντιμετώπιση πυρκαγιών σε κοινόχρηστους χώρους και ιδιαίτερα  στους χώρους διάθεσης των απορριμμάτων, λαμβάνοντας υπόψη τις σχετικές πυροσβεστικές διατάξεις.
γ) Προσδιορίζουν τους όρους και τις ώρες λειτουργίας  μουσικής σε καταστήματα που λειτουργούν στην πόλη,  λαμβάνοντας υπόψη τις χρήσεις γης, τις ιδιαίτερες τοπικές συνθήκες και την προστασία των κατοίκων από την ηχορύπανση.
δ) Καθορίζουν τους όρους και τις προϋποθέσεις:
δ1. Για τη χρήση και λειτουργία των δημοτικών και  κοινοτικών αγορών, των εμποροπανηγύρεων, παραδοσιακού ή μη χαρακτήρα, των ζωοπανηγύρεων, των  χριστουγεννιάτικων αγορών και γενικά των υπαίθριων  εμπορικών δραστηριοτήτων.
δ2. Για τη χρήση των αλσών και των κήπων, των πλατειών, των παιδικών χαρών και των λοιπών κοινόχρηστων χώρων.
δ3. Για τη χρήση και λειτουργία των συστημάτων  ύδρευσης, άρδευσης και αποχέτευσης.
δ4. Για τη λειτουργία των δημοτικών και κοινοτικών  κατοικιών, των θερέτρων, των κατασκηνώσεων και τουριστικών εγκαταστάσεων.
ε) Καθορίζουν τους χώρους λειτουργίας των λαϊκών  αγορών, τις θέσεις που επιτρέπεται η άσκηση υπαίθριου  στάσιμου εμπορίου και τους κοινόχρηστους, δημοτικούς  ή κοινοτικούς χώρους, που επιτρέπεται να τοποθετηθούν τα μέσα προβολής υπαίθριας διαφήμισης.
Μπορούν επίσης να καθορίζουν ειδικότερες προδιαγραφές και προϋποθέσεις κατασκευής και τοποθέτησης  διαφημιστικών πλαισίων και επιγραφών σε επαγγελματικούς χώρους, ανάλογα με τις τοπικές ιδιαιτερότητες, λαμβάνοντας υπόψη τη φυσιογνωμία και την αισθητική του χώρου.
στ) Προσδιορίζουν τους όρους και τις προϋποθέσεις  για την εγκατάσταση και λειτουργία καταστημάτων,  επιχειρήσεων και ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων, για  τη χορήγηση της άδειας των οποίων είναι αρμόδιοι,  λαμβάνοντας υπόψη τις σχετικές διατάξεις για την  προστασία του περιβάλλοντος, του αιγιαλού και της  παραλίας, της δασικής νομοθεσίας, της νομοθεσίας για
την πυροπροστασία, για τους αρχαιολογικούς και ιστορικούς τόπους, τις διατάξεις του γενικού πολεοδομικού σχεδίου, του οικοδομικού κανονισμού και τους γενικούς όρους που προβλέπονται από τις σχετικές υγειονομικές  διατάξεις.
Μπορούν, επίσης, πέραν των ανωτέρω, να προσδιορίζουν ειδικότερους όρους και προϋποθέσεις για την  ίδρυση και εγκατάσταση των ανωτέρω επιχειρήσεων και δραστηριοτήτων σε περιοχές, που επηρεάζουν το  φυσικό, πολιτιστικό και αρχιτεκτονικό περιβάλλον, την  αισθητική φυσιογνωμία και τις εν γένει λειτουργίες των  πόλεων και των οικισμών, εκτός των περιοχών, για τις  οποίες έχουν προσδιορισθεί ειδικότεροι όροι χρήσεων γης.


Η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής συντάσσει ετήσια έκθεση πεπραγμένων στους τομείς αρμοδιότητάς της, η οποία συζητείται και εγκρίνεται από το Δημοτικό Συμβούλιο.



Πως αξιολογείτε τα πεπραγμένα της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής;





0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.