powered by Surfing Waves

Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Το Μαρούλι προτείνει ο Ψαρρός, το Ρετσινόλλακο ο Barrett για καταφύγιο αδέσποτων




Από το Διαύγεια

Στέφου: Κύριοι σύμβουλοι, το Φιλοζωικό Σωματείο Β. Ευβοίας «ΗΡΑ» μετο από 19/12/2013 έγγραφο του απευθύνεται στο Δήμο μας και αναφέρει ταπιο κάτω:
« Σας πληροφορούμε ότι από τις 4/12/2013 και με αριθμό Διάταξης 17/2013του Ειρηνοδικείου Ιστιαίας ιδρύθηκε στην περιφέρεια της Β. ΕυβοίαςΦιλοζωικό Σωματείο με την επωνυμία ‘’ ΦΙΛΟΖΩΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ Β. ΕΥΒΟΙΑΣ‘’ΗΡΑ’’. Σύμφωνα με το άρθρο 9 του Ν. 4039/12 αρμοδιότητα σας είναι ναφροντίζετε και να περιθάλπετε τα αδέσποτα του Δήμου σας. Στον ΔήμοΜαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας δεν υπάρχει καμία κίνηση για την ευζωία των
αδέσποτων του Δήμου σας. Ζητάμε λοιπόν από εσάς να γίνει θέμα στοπρώτο Δημοτικό Συμβούλιό σας, μετά τις γιορτές. Είναι πολλά αυτά πουπρέπει να γίνουν χρειαζόμαστε την βοήθειά σας και χρειάζεστε την δική μας.Ο νόμος είναι σαφής και εμείς αν δεν πράξετε τα νόμιμα θα ήμαστε στην δυσάρεστη θέση να στραφούμε εναντίον του Δήμου σας με κάθε νόμιμοεξώδικο ή ένδικο μέσο, προκειμένου να εφαρμοστεί ο νόμος.
Αιτήματα του Φιλοζωικού Σωματείου Β. Ευβοίας ‘’ΗΡΑ’’ είναι:
1) Περιφραγμένος χώρος με νερό και φως για την ίδρυση καταφυγίου καιπιθανόν και Νοσηλευτηρίου.
2)Σίτιση των ζώων.
3)Εμβολιασμοί.
4)Στειρώσεις ζώων.
Επειδή γνωρίζουμε την οικονομική δυσχέρεια σας προτείνουμε αυτό πουέκανε ο Δήμαρχος Πρεβέζης 1 ευρώ σε κάθε λογαριασμό νερού για τααδέσποτα τα οποία θα δίνονται για την απαραίτητη φροντίδα των ζώων. Παρακαλώ όπως συζητήσουμε το θέμα κι εκφράσετε τις απόψεις σας.Το δημοτικό συμβούλιο ύστερα από διαλογική συζήτηση κι αφού έλαβε
υπόψη του:
1.Την υποβληθείσα αίτηση
2.Τις διατάξεις του Ν. 4039/2012
3.Τις γνώμες των πιο κάτω δημοτικών συμβούλων:
Κουτσουράς Σταύρος: Όλες οι πολιτισμένες κοινωνίες ενδιαφέρονται για ταζώα. Πρέπει να προβληματίσει το δημοτικό συμβούλιο το θέμα του χώρουγιατί ο Δήμος δεν έχει την δυνατότητα να επιλέξει ανάμεσα σε πολλούς χώρους.
Barrett Anthony: Θέλω να τονίσω το θέμα ότι αν ένα ζώο είναι άρρωστομπορεί να μεταδώσει την ασθένεια του στον άνθρωπο. Άρα ότι συζητάμεσήμερα δεν αφορά μόνο την προστασία του ζώου αλλά πρωτίστως του ανθρώπου. Σε όλους σας είναι γνωστός ο κίνδυνος του εχινοκόκκου από τα περιττώματα των ζώων. Η δημιουργία του καταφυγίου θα βοηθήσει και τοντουρισμό. Οι ξένοι βρίσκουν αποκρουστικό το θέαμα των αδεσπότων. Προσωπικά προτείνω ένα χώρο περιφραγμένο που υπάρχει στο Ρετσινόλλακο και χρησιμοποιούσε ο Δήμος για φύλαξη των μηχανημάτωντου»
Ριτσώνης Αγγελος: Τέτοια προσπάθεια έλειπε από την Β. Εύβοια. Θεωρώ ότι πρέπει να βρεθεί ένας ενιαίος χώρος σε σημείο που ενώνονται οι δύο όμοροιΔήμοι προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα μεγαλύτερου ελέγχου. Θεωρώ ότι ο χώρος πρέπει να βρεθεί σε συνεννόηση με τον Δήμο Ιστιαίας–Αιδηψού.
Λιαγκάκης Ευστάθιος: Συγχαίρω την προσπάθεια των ανθρώπων τουφιλοζωικού σωματείου «ΗΡΑ» .Αδέσποτα ζώα σημαίνει έλλειψη παιδείας. Συμφωνώ να δοθεί χώρος ,είμαι αντίθετος για το ένα ευρώ χρέωση στονλογαριασμό νερού. Οι δημότες δεν πρέπει να επιβαρυνθούν.
4. Την πρόταση του κ. Δημάρχου Ανέστη Ψαρρού : «Το θέμα είναι πολύσοβαρό, προτείνω να συσταθεί επιτροπή για διερεύνηση της περιοχής και τηνεξεύρεση του κατάλληλου χώρου.Για παράδειγμα θα μπορούσε να είναι έναχώρος στο Μαρούλι»
ΟΜΟΦΩΝΑ Α π ο φ α σ ί ζ ε ι
α)Συγκροτεί επιτροπή, με σκοπό την διερεύνηση της περιοχής και την εξεύρεση χώρων που θα καλύπτουν τις προδιαγραφές για την δημιουργίακαταφυγίου αδέσποτων ζώων, που απαρτίζεται από τους :
1.Ευθυμιοπούλου Λίλα ,πρόεδρο του Φιλοζωικού Σωματείου «ΗΡΑ»
2. Barrett Anthony ,Δημοτικό Σύμβουλο πλειοψηφίας
3. Κουτσουρά Σταύρο ,Δημοτικό Σύμβουλο μειοψηφίας
β)Οι προτάσεις θα υποβληθούν στο δημοτικό συμβούλιο για συζήτηση και
λήψη απόφασης

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.