powered by Surfing Waves

Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

500 πόθεν δημάρχων και αντιδημάρχων σε μια ιστοσελίδα (λίστα)




Τα πόθεν έσχες 500 αιρετών της Αυτοδιοίκησης και συγκεκριμένα δημάρχων και αντιδημάρχων των 100 μεγαλύτερων δήμων της χώρας συγκέντρωσε σε μία ιστοσελίδα η οργάνωση «Διεθνής Διαφάνεια Ελλάδος».

Τρεις μήνες πριν τις δημοτικές εκλογές η οργάνωσης με ανακοίνωσή της τονίζει ότι η κίνηση γίνεται στο πλαίσιο της ενίσχυσης της διαφάνειας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Η ιστοσελίδα θα είναι διαθέσιμη μέχρι το τέλος της δημοτικής περιόδου (31 Αυγούστου 2014) αλλά ακόμη δεν έχουν αναρτηθεί όλα τα πόθεν έσχες .

Υπενθυμίζεται ότι από το 2010, οπότε και ψηφίστηκε σχετικός νόμος, δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι, μέλη των οικονομικών επιτροπών των δήμων και των επιτροπών ποιότητας ζωής, υποχρεούνται να αναρτούν στα site των δήμων τους τα πόθεν έσχες τους.



Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 61 παρ. 4 του Ν.3852/2010 (Καλλικράτης) «..ο δήμαρχος, ο αντιδήμαρχος και τα μέλη της οικονομικής επιτροπής και της επιτροπής ποιότητας ζωής είναι υποχρεωμένοι να υποβάλλουν την ετήσια δήλωση για την περιουσιακή τους κατάσταση σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία και να τη δημοσιοποιούν με ανάρτηση στην ιστοσελίδα του δήμου». Κατά το άρθρο 1, παράγραφος 2, του Ν.3213/31.12.2003, «η δήλωση υποβάλλεται από τους υπόχρεους μέσα σε ενενήντα (90) ημέρες από την ορκωμοσία ή την ανάληψη των καθηκόντων τους. Επίσης, η δήλωση αυτή υποβάλλεται κάθε χρόνο κατά το διάστημα της θητείας, της άσκησης της δραστηριότητας ή της διατήρησης της ιδιότητας των υπόχρεων και για τρία (3) χρόνια μετά από την απώλεια ή τη λήξη της, το αργότερο την 30ή Ιουνίου κάθε έτους».

 ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΑΙΡΕΤΩΝ

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.