powered by Surfing Waves

Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

Έλεγχος "Κοινωφελών". Λιαγκάκης: Πιθανόν ξέπλυμα χρήματος. Κουτσουράς: Να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι. Κανελλόπουλος:Υπάρχει κόσμος που ευγνωμονεί



Κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου  όπου ο ορκωτός ελεγκτής  παρουσίασε τις παρατηρήσεις του για τις Κοινωφελείς επιχειρήσεις Κηρέως και Νηλέως οι  δημοτικοί σύμβουλοι τοποθετήθηκαν ως εξής:

Κουτσουράς Σταύρος : Ο ορκωτός ελεγκτής υπήρξε καταπέλτης όσο αφορά τα στοιχεία που  παρουσίασε. Έχουμε ευθύνη απέναντι στους πολίτες να ζητήσουμε να ελεγχθούν όλοι όσοι δεν διαχειρίστηκαν σωστά όλα αυτά τα χρήματα. Οφείλουμε να πάρουμε αποφάσεις οι υπεύθυνοι της κακής διαχείρισης να λογοδοτήσουν.

Λιαγκάκης Ευστάθιος: Ποτέ σαν παράταξη δεν ψηφίσαμε το στήσιμο τέτοιους είδους επιχειρήσεων. Γιατί θα στηνόταν προκειμένου να ξεγελάσουν τον κόσμο. Ας θυμηθούμε το Πρόγραμμα Ολοκληρωμένης Παρέμβασης και το παιχνίδι που παιζόταν σε βάρος του κόσμου. Πιθανόν μέσα από τις επιχειρήσεις αυτές να γινόταν ξέπλυμα χρήματος.
Να διαλευκανθούν και να έρθουν συμπεράσματα στο δημοτικό συμβούλιο.

Κανελλόπουλος Ιωάννης: Οι επιχειρήσεις υπήρξαν πολύ καλό εργαλείο κι θεωρώ ότι αξιοποιήθηκαν σωστά. Υπάρχει κόσμος που ευγνωμονεί για την λειτουργία των προγραμμάτων μέσα από αυτές.


 ο Δήμαρχος κ. Ανέστης Ψαρρός,  είπε: Το θέμα των προγραμμάτων είναι πολύ μεγάλο και σοβαρό. Ας μην αναθεματίζουμε τα πάντα για την δημιουργία αντιπολίτευσης, που σκοπό έχει μόνο τις εντυπώσεις. Το δημοτικό συμβούλιο δεν μπορεί να αποφανθεί για την νομιμότητα των ενεργειών το έργο θα αναλάβει η Περιφερειακή Διοίκηση που έχει και την εποπτεία των Δήμων.

Το δημοτικό συμβούλιο ύστερα από διαλογική συζήτηση κι ανταλλαγή απόψεων αποφάσισε  την αποστολή της έκθεσης συγχώνευσης των Δημοτικών Κοινωφελών Επιχειρήσεων Κηρέως και Νηλέως στην αρμόδια υπηρεσία ελέγχου νομιμότητας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης για τις δικές της ενέργειες

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.